Nadvoresni hemoroidi li imase? Kolku denovi nanesuvase od kremata i dali se povlekoa? Jas mackam od taa grckata krema 4 dena i nemam povlekuvanje na nadvoresniot hemoroid seuste. Sto mast koristese za nadvoresni hemoroidi?
Здраво, дали знае некој колку чини операција на надворешни хемороиди и дали се прави и во државна болница или само приватно? Дали може и за надворешни хемороиди и дали се повлекуваат Која маст користевте ве молам? Ве молам дали со сигурност исчезнуваат и вреди да се пијат, имам надворешни од пораѓај и скоро цел анус ми е затворен од нив, дали се навистина ефикасни?
Здраво. Имам проблем со внатрешни хемороиди кои ми се појавија во бременоста. Сакав да прашам дали некој/а од вас што имал/а внатрешни хемороиди користеле Магнетоплаг ги видов на Интернет сакам да купам да пробам но ми е страв да не нема ефекти. Ви благодарам однапред.
Здраво, Мислам дека имам хемороид, бев кај матичната не ме прегледа, ми даде упат на интернист. Чекав 2 саата за да не се појави докторот. Може ли да ми кажете од искуство, дали хемороидот секогаш е како топче? Моето е како црвена ресичка, понекогаш имам крв при одење во тоалет… По интернет сликите од хемороид се сите како подкожни, љиљакови, како бубуљица.. Моето е како боја на кожа и не е поткожно…
Можно е да е фисура, обично тие крварат и некогаш создаваат ресичка, најдобро е да те прегледа доктор и да ти каже.
Ве молам за мислење,кога одам во вц при бришење/миење осеќам испакнатини топчиња модри,не болат и не крварат,после миење се повлекуваат и така на секое одење во вц.Дали ова се хемороиди,и како да ги третирам?Ве молам дали некој имал вакво искуство
Maticnata mi dade controlla kaj hirurg za emeroidi,nekoj iskustvo sto kontrola ke bide? Sto kako kontrolirat? Prv Pat za emeroidi mi e kontrola la vo panika uste sega sum...
Пред било што да коментирам и за луѓе што имаат и за луѓе што немаат проблем како прво треба да се исфрли тоалетна хартија и да се иде стрикно со ИСПИРАЊЕ СО ЛАДНА ВОДА посе голема нужда, и влажни марамици само во краен случај... Второ ИСХРАНА многу салати зеленчук, овошје во втор план... По можност земено од луѓе кој сами си одгледуваат без пестициди или барем во ограничени контролирани количино, да се избегнува ГМО производи... Трето СПОРТУВАЊЕ или барем повеќе пешачење... За надворешни хемероиди флогоцид но не само кога ке се појават него стално мачкање, клистирање кога веке ке се појават на 1л вода најпрво превриена па омладена како телесната температура и 1 лимон, со оваа постапка се прочистува дебелото црево од отрови и фекалии кој притискаат, а меѓуврем се јаде лесна храна со повеќе внесување на вода или чај од Нане, Маточина, Анасон... За внатрешни хемероиди најпрвин препорачувам Колоноскопија да се види дали е хемероид, полип или недај боже никому канцер на дебело црево...
Колоноскопијата не е препорачана за лица пред наполнати 45 години. Треба прво други испитувања да се направат за некој да препорача колоноскопија, тоа се прави во краен случај ако навистина има индикации за нешто сериозно.
Не се согласувам дека е така не е тоа ништо страшно се оди со анестзија која трае 10мин. или се стискаат заби 10мин. незгодно е не е болно, друго испитување на дебело црево освен колоноскопија не постои, на ехо не се гледа ништо, компјутерска томограгија со контраст е прештетна а не се гледа ништо од внстрешноста на дебелото црево само дел од крвните садови, магнетна резонанса е прескапа и фаќа само одреден дел од цревото... Јас имам правено зато што имав од време на време болка од десна страна и неколку пати месечно потешко испразнување... Направив се од погоре шро напишав залудно фрлив мнопоогу пари и малтретирање, ништо од тоа не покажа ништо... Искочи тешка глупост дека било проблем претенко дебело црево само внимавам на исхрана и тоа е тоа се реши... Еве два примера: Колега имал слуз кој му се лачи анално од време на време нит болка нут крварење, се нормално имаше 37години и сега е без дебело црево затоа што му беше константиран карцином во рана фаза... Јас кога правев Колоноскопија пред мене имаше дечко кој дали и имаше 25години се лечел од хемероиди на колоноскопија искочи дека иста судбина ке има како колегата мој за жал.... По 45година како по ризична група е задолжително или препорачано како и да го кажеме барем 1 во 2години за секој да прави колоноскопија заради рано откривање на Карцином на дебело црево... Нема ништо страшно, срамно цревото е како понкало дебело навлегува само во дебело црево нема зрачење нема нус појави, единствен ризик е при самиот процес да не се оштети ѕисот но тоа е многу ретко 1наспроти 1.000.000, а придобивките се огеомни доколку има полип се отстранува веднаш, доколку имс хемероид кој може да се подврзе се средува веднаш, се прави детален преглед се се гледа на екран и си на Чисто што е... Се надевам дека добро ке ме сватиш