1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хемороиди

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од majamaja, 25 ноември 2009.

1. Che Guevara

Che Guevara Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    74
    Јас ја правев на 34години

2. kockakockica@

kockakockica@ Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    249
  3. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    5.543
    Никако. Домашен е. Не знам како се осмелуваат луѓето да ставаат вакви работи без да знаат што содржат. На толку напредна медицина и аптеки на 100метри.

На kockakockica@ и Che Guevara им се допаѓа ова.
  4. Che Guevara

Che Guevara Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    74
    Па најверојатно пробале со медицински препарати немале резултат, и сега пробуваат со вакви ствари... А не ја сваќаат суштината на проблемот дека може да се понашаат слободно со алхохол, јадење луто, напорна физичка работа, недоволно или неправилна хигиена, нездрава исхрана со многу зачини, додека не се појави проблемот со хемероидите, али одкако ке се појават се повлекува црта и се прави се за да се спречи нивно активирање небитно дали е внатрешен или надворешен... Многу честа појава се да не речам секој ама секој Втор има и ги смирува на некој начин одредено време, се додека не дојде работава да мора да се средар хирушки... Нив неможеш да ги излечиш него можеш да ги смириш, да ги држиш под конртола да се повлечат ама остануваш склон однпсно ризикот за повторна активација е поголема кај луѓе што имале еднаш, ЗАСЕКОГАШ!!!!
    Еден од ризичните категории кај кој и почесто се појавуваат се и лица со висок крвен притисок, крвните сасови во себњлото црево и на аналниот отвор се послаби и фала богу што е така од крвните садови на околните органи и затоа прбо избива таму, погубно би било ако избие на пример кај срцето, или околу него, на препонски крвни садови, на нозете да не зборам нагоре врат, глава... Само здрав начин на живот и тоа е тоа

На Spro и 6th sense им се допаѓа ова.
  5. Spro

Spro Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2022
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    Ова е лекот

6. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Zdr znam deka postot e odamna kako gi resi hemoroidite..gi imam istite simpromi

На Anita Nikoloska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Istite simptomi gi imam..mi e strav za kolonoskopija a I ne znam kade privatno vo skopje da odam..kako go resivte problemot

8. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    Претпоставувам имаш анална фисура, тоа е како раничка на самиот отвор од анусот која што многу боли при дефекација. Колоноскопија не ти препорачувам да правиш, туку аноскопија. Имам слушнато дека во Ремедика имаат аноскоп, а можеби и во Систина. Но некогаш нема ни потреба и од аноскопија ако фисурата е на самиот отвор таа се гледа докторот може да ја види со преглед. Ако е уште во акутна фаза а не хронична можеби може да се реши со крем за фисури, но ако е во хронична фаза само операција може да те спаси. Најдобро или Систина или Ремедика да одиш за овој проблем.

9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    13.513
    Помина само од себе за брзо време.
    Не се повтори повеќе.

10. Ели7754

Ели7754 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    Може да препорачате доктор за внатрешни и надворешни хемороиди? Прават проблем внатрешните за голема нужда

11. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Da bev na anoskopija I se potvrdi analna fisura..mi fadoa mast antrolin I da pijam flazil pa za 1 mesec na kontrola...ako e meka stolicata nemam bolki ..no ako e posuva osekam malku bolka I linija krv na toaletna...kakvi simptomi imase ti I za kolku vreme se resi

На Boya3e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Gastro med...privatno ..termini nema niksde za drzavno

На Safira26 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Kakvi simptomi imas? Imas li krvarenje I bolki

14. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    611
    Со што да решам надворешни хемороиди? Ми се појавија во бременоста, ужасно болат на моменти. Мачкам прокто сингалар крем, ама до сега нема подобрување?l. Некој крем да ми препорачате?

15. kockakockica@

kockakockica@ Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    249
    Земи таблети флебодија и миј се со што поладна вода(на хемороидите мислам)...а од кремите, ниту една не помага.

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. freaky26

freaky26 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    Прочитав за нешто што се вика "banding", брза и кратка, изводлива и во самата ординација, процедура каде што доктор става нешто како ластиче на врвот од хемороидот за да се прекине крвотокот и хемороидот сам паѓал за недела дена.
    Дали кај нас прават вакво нешто?

17. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    795
    Уште хемороиди ми фалеа (facepalm) кажете лек против чешање,мн ме чеша не се трпи :@

На Boya3e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    282
    Невен маст од Дм 125 ден е

На GymGirl❤ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Здраво, дали некој пронајдил долгорочно решение за внатрешни хемороиди? Бев на преглед во 8ми септември, докторот ми направи ректално туше, ми рече моментално немаш хемороиди, ама си имала. Во моментот немав тегоби. Ми речи не си за колноскопија.
    После 1 месец од прегледот повторно крв на бришење и болки кога одам до тоалет и при седење.
    Пијам флебодија, вит Ц, пробиотик.
    Пробувам да внимавам на храна, зачинето и луто не јадам, пијам вода... Приметувам дека кога сум под стрес ми се јавува.
    Имам пробано се, антролин, факту, чепчиња, фрезидерм, крем од кантарион, се делува моментално, ништо долгорочно...
    Ми влијае ептен на психичкото здравје, со страв одам во тоалет.
    Доколку некој знае природен лек ве молам споделете.
    Благодарам

20. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.450
    Од завчера ми се јави болка доле, миев со камилица ама џабе, денес напипав топче, мислам е внатрешен хемороид, немам крв, само болка.
    Породена сум царски пред 40 дена, не знам на што се должи хемороидов со оглед дека претерано водам хигиена зошто пред 10 год ми се појавија за прв пат, по употреба на лекови а совет од ендокринолог, и од тогаш имам но немав проблеми досега.

Од аптека земав ова подоле, намачкав 3 пати и како да нема промена.
    Дали смеам кутерид Г, мм ме напна дека тоа помагало но дека малото ми е на комбинирано (дојам), фармацевтот ми кажа не.

Ве молам за совет, премногу боли.
    @fana имам впечаток се разбираш од фармација, те молам за совет .... Screenshot_2022-08-28-18-52-08-583_com.android.chrome.jpg

Последна измена: 28 август 2022