1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хемороиди

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од majamaja, 25 ноември 2009.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.840
    @Rubiii обично нема потреба од антибиотици кај хемороидите, а кутеридот има антибиотик во составот.
    Најбезбеден за доилки е прокто синалар ама проблемот е што не знам дали го има по аптеки кај нас.
    Хемороидите ти се од бременоста безразлика што не си давала напон за вагинално породување.
    Поради зголемениот проток на крв и тежината на бебето создаваат притисок врз ректалните вени и попуштаат.
    Знам дека болката е неподнослива, можеш да пробаш да ја ублажиш со бруфен или парацетамол исто безбедни во доење.
    Народски лек е изрендан компир со маслиново масло да се стави на местото и така да се спие и следниот ден миење со ладна вода.
    Додека хемороидот се среди внимавај многу на исхраната и што повеќе течности.
    Освен прокто синалар не би знаела кој крем можеш да го мачкаш безбеден во доење.
    Со помин душо :hug:

На SunnyGirl2 и Rubiii им се допаѓа ова.
  2. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.450
    Дали рана да третирам, дали дете да гледам а не можам да стојам седам спијам.
    Премногу боли корне, дали да одам на лекар? Дали е опасно? Би прошло за брзо? И дали може да пијам блок макс, осеќам како грозница на моменти....

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.840
    @Rubiii навистина ми е жал што минуваш низ ова :(
    Опасно баш баш опасно не би требало да биде. Распрашај по аптеки дали ја имаат кремата многу е профи за хемороиди и дозволена е за доилки.
    Блок макс можеш да пиеш слободно.

Офтопик.
    Како си со градите? Освен грозница осеќаш ли нешто друго?

4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.450
    Мислам дека сум во ред, насабајле може да имам како грутки дека денски го дојам, после доење се ок меки,мислам дека ги празни и се создава толку млеко колку што цица.
    Не знам дали од градите ми е грозницата, кога искочив од болница бев крш со градите (не смеев да дојам а ми ги стиснаа, и цели беа отечени, со грутки, неколку дена бев така во болница. Дома се одмолзив, пиев некои таблети и се беше ок).

Ќе пробам со компир и маслиново :)
    Тенкс а лот што си другарка

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Prokto Sinalar grckiot krem go ima vo viola ..stavi na pamuk kantarionovo maslo I stavi pozadi nasimenicno mast I ova. ..pij fibro gel go ima vo eurofarm..ja oneknuva stolicata...I poveke voda...jas maka macev 10 meseci...

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.450
    10 meseci tesko da se trpi ovaa bolka, alal neka ti e....
    Ke probam I so kantarionovoto I masta, belkim ke pomine.
    Dali treba Samo da nanesam na pamuk kantarionovo pa odma posle od kremov ili kako ide ova naizmenicno?
    Od strav ne jadam, ne pijam a treba zoso dojam

@fana staviv malku izrendan kompir so maslinovo, valjda nema belja pogolema da napravam, na seta Maka smea mi idese :)
    Koj E efektot od ova? Si probala licno?

Последна измена: 28 август 2022
    На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Jas bev na gastro..dvapati anoskopinja...se utvrdija h3moroidi I analna fisura...taa boli...primer stavi maslinovo drzi 2 saata..psole masta...drzi na pamuk dva tei saata pa pak maslonovo..nekolku Pati vo den odmivaj se so ladna voda...

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.840
    Да лично сум пробала ми смирувало. Во агонија бев ко твојата и се што прочитав на нет правев.
    Штета нема да имаш милион посто.
    Земај ја проктосиналар:nod:

9. Libra ❤

Libra ❤ Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2022
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    10
    Дали е болна аноскопијата?

10. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Ne sega pred malku bev pred 1 cas budejki iskrvarev od tvrda stolica I umrev od strav da ne e nesto loso..ama prsnal hemoroid od napreganje

11. љубопитна

љубопитна Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    408
    Имам хемороиди неколку години наназад, порано почесто ме болеа и отекуваа, крварење не сум имала, а во последно време многу помалце и поретко ме болат. Користам прокто и ми поминува за ден-два, ама до сега немам раѓано и страв ми е каква ќе биде ситуацијата во бременост и на и после породување. Дали некоја девојка од вас имала хемороиди пред бременост па да сподели како поминала во тој период, исто така ако некој неодамна правел операција ако може да сподели искуство би била ептен благодарна

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Дали од хемороиди во крварењето има и парчиња згрутчени крв?

13. Lucy Lu

Lucy Lu Нов член

Се зачлени на:
    10 јули 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дали некој пробал литигација за хемороиди видов во Жан Митрев зашто не можам вака да живеам веќе и внатре и надвор ги имам. Стално излегуваат надвор.

14. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Јас лично сум имал хемороиди од прв степен и освен диета и вежби не ми препорачуваа ништо само за лигација односно подврзување ми спомнаа дека не се прави во 3ти и 4ти степен тоа е стадиум веќе за операција. А операции прават повеќе врсти и кај нас за жал нема баш избор.

15. Lucy Lu

Lucy Lu Нов член

Се зачлени на:
    10 јули 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Може те молам да споделиш каква опција за операција ти нудија? Јас би сакала пробам литигација ако се нафаќаат во Жан Митрев

16. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Јас би те замолила да ги споделиш вежбите и диетата ако може. Почетен стадиум ми се со крема ги снемува но за две три недели се појавуваат пак.

17. Lucy Lu

Lucy Lu Нов член

Се зачлени на:
    10 јули 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Voopsto ne gi snemuva ako nekoj pravel takva litigacija ili oepracija neka pishe

18. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Треба да направиш преглед да се види инаку за прв степен не се прави ништо така ми е речено и секако кремите само ублажуваат симптоми хемороидите од креми не се повлекуваат.
    Ако крварат многу или се развијат се прави тоа подврзување.
    Од диета повеќе влакна значи салата и зеленчук и варена храна и може да се пие за омекнување прашок тоа сум користел неколку месеци.

19. Lucy Lu

Lucy Lu Нов член

Се зачлени на:
    10 јули 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Imam praveno rektalen pregled rekoa deka plus fistula imam mid adoa flebodija i nekoja krema. Ne krvarat mnogu ama ne se povlekoa voopsto poveke od godina ima. Se machkav so kremi kade moze podvrzuvanje da napravat?

20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.643
    Допаѓања:
    6.470
    Имам надворешен хемороид и не ме боли, ниту ми крвари ама на моменти многу ме чеша. Гинекологот ми го откри и ми рече дека нема лек за хемороиди, освен операција ама пак може да се појават. Во аптека прашав, ми рече да се мачкам со Антифунгол, Канестен такво нешто да ми го смири чешањето, да се измивам со чај од камилица, да носам влошки потопени со чајот... Ама приметувам дека се повеќе почнал да ми расте и не знам што да му правам.