Dva dena imav cesannje dodeka se svestam sto e, denes mi izleze ocigledno hemoroid. prasanje mi e dali to ko topce na anusot ke se povlece ili ke stoe za vek?
Ке се повлече, мачкај некоја маст, имаш во аптека на природна база.. Внимавај на исхраната и повеќе движење, кој не видел мака со хемороиди
Da zemav mast mi namali bolkata no to ko topce seuste stoe. E sega prasanje mi e zasto imame cesto cesanje. Hemoroidite osven sto se bolni predizvikuvaat li cesto cesanje?
Да, од нив и болка и чешање се јавува. Јас после порагај не топче, топчиња имав и тоа болни За месец, два ми се средија. Внимавај на исхраната многу. И заборавив одмивај се со млака накај ладна вода, никако топла, ако си во можност по неколку пати во ден.
Bebeska pudra Pavlovuceba mast Antrolin mast najdobra za hemoroidi Jas piev I Flebaven apcinja za da se soberat, inace nema sansi ne pominuvaat Laden tus List zelka sveza najmnogu pomaga
Здраво на сите, бремена сум 34та недела и од вчера во аналниот отвор имам како израсток, топче кое многу ме боли и чеша. Дали мислите дека е хемороид? Зедов маст ректовенал и Павловичева. Некоја со слично искуство? Дали има простор за паника и како да знам дека е сигурно хемороид ?
Stom boli I cesa , toa e hemoroid, mackaj se nesto ili stavi kantarion na pamukce I stavi go vo anusot, prasaj za kremi za hemoroidi koja moze da ja koristis, znaat po aptekite
Хемороид е, сега не знам што да користиш, јас во бременоста и на порагај ги добив, прашај доктор што може да мачкаш немој на своја рака.
Se operirav vo Ohrid.Iskreno ne znam so koja metoda me operiraa,mi spomna doktorot deka koritel nekakvi lastici,a i imav i hirurski rez. Posle operacijata nekoi dva meseci imav bolki, krvarenja i si rekov dzabe makite, no sega posle nekolku meseci od operacijata na site mu preporacuvam ako navistina imate 3 ili 4 stepen hemoroidi voopsto da ne razmisluvate operiraj te se. Raat ke bidete
Posto imam podolgo maka so hemoroidi i razmisluvam za nivna operacija,a gledam ste zadovolni od operativniot zafat vo bolnica Ohrid,bi ve zamolil ako nee tajna da kazete kaj koj doktor se operiravte?
Ve molam. Kakva krema ili mast bi preporacale za hemoroid kade sto ke smiri i cesanje? Probano e hepatrombin i rectovenal ama ne pominuva.
Дали ви крвареле хемороидите женски? Мене денес прв пат, имав мн и ме болеа, мачкав факту и денес ептен искрварија, додека бев во тоалет секако. Се исплашив од крварењето, што да превземам? Имате совет?
Јас кога имав хемороиди после бременост не крвареа, беа надворешни ама колку многу болеа мајко мила, едвај одев. Мм има внатрешни и многуу крварат, сега неколку месеци е ок, оди на доктор ако е често ќе ти дадат апчиња немој на своја рака.
Не е често, прв пат ми се случува да крварат, маст факту ми ја даде докткор, ама ме плаши крварењето мн.