1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хемороиди

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од majamaja, 25 ноември 2009.

1. chopinsnocturnes

chopinsnocturnes Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Здраво! Имам 23 год и еднаш-два пати ми се има појавено надворешен хемороид, но се има тргнато. Сега подолго време чувствувам некое здебелување одвнатре и пред некој ден имав констипација што ми направи мало крварење после голема нужда. Ме интересира какви чекори треба да преземам, за исхрана, пробиотици, можеби контрола на доктор и каде (да не е прескапо бидејќи сум студент)? Фала ви на одговорот.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Од мое искуство најдобро да направиш на приватно ректоскопија. Ова ти е постапка со камера се гледаат неколку сантими ќе се види дали има и степенот и нема болки од ова. Или целосна колоноскопија тоа може со и без анестезија но секако е поскапо и генерално препорачливо за луѓе над 50 години.
    Или ако сакаш да не плаќаш со упат на абдоминален хирург во државните ќе те прегледаат со прст односно ректално туше зашто тие не праќаат баш млади за горните постапки Натака ќе ги кажат што како генерално на интернет имаш совети околу диетата треба да истражиш ама на доктор најубаво е прво да си отидеш.

3. chopinsnocturnes

chopinsnocturnes Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Каде предлагаш и колку чини ретроскопијата?

4. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.180
    Иди систина кај Тони Јосифовски профи е за газови, јас сеа се спремам да му искеширам 100 и кусур за ХАЛ-РАР ако воопшто сакаат да ми ја прават, ако не ќе пукам склеротерапија или шо и да ти знам, дај шта даш сем лигација со гумички.
    Јави се прашај за цена, или ако сакаш јас да се јавам (знам,знам има многу луѓе шо нејќат да лафат со операторките). Секако треба и јас да идам лол.

5. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.246
    Дали го направи зафатот?

6. Zoe050805

Zoe050805 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    Zdravo dali nekoj ja ima koristeno kremata PROCTO SYNALAR N i kako ste zadovolni pomaga li, Eve dva dena ja mackam ama nema mnogu razlika malce se povleceni? Dali ima nesto deugo sto bi mi pomognalo za hemoroidite

7. Mr. Scratch

Mr. Scratch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2020
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    3.974
    Трпение

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на: