Здраво! Имам 23 год и еднаш-два пати ми се има појавено надворешен хемороид, но се има тргнато. Сега подолго време чувствувам некое здебелување одвнатре и пред некој ден имав констипација што ми направи мало крварење после голема нужда. Ме интересира какви чекори треба да преземам, за исхрана, пробиотици, можеби контрола на доктор и каде (да не е прескапо бидејќи сум студент)? Фала ви на одговорот.
Од мое искуство најдобро да направиш на приватно ректоскопија. Ова ти е постапка со камера се гледаат неколку сантими ќе се види дали има и степенот и нема болки од ова. Или целосна колоноскопија тоа може со и без анестезија но секако е поскапо и генерално препорачливо за луѓе над 50 години. Или ако сакаш да не плаќаш со упат на абдоминален хирург во државните ќе те прегледаат со прст односно ректално туше зашто тие не праќаат баш млади за горните постапки Натака ќе ги кажат што како генерално на интернет имаш совети околу диетата треба да истражиш ама на доктор најубаво е прво да си отидеш.
Иди систина кај Тони Јосифовски профи е за газови, јас сеа се спремам да му искеширам 100 и кусур за ХАЛ-РАР ако воопшто сакаат да ми ја прават, ако не ќе пукам склеротерапија или шо и да ти знам, дај шта даш сем лигација со гумички. Јави се прашај за цена, или ако сакаш јас да се јавам (знам,знам има многу луѓе шо нејќат да лафат со операторките). Секако треба и јас да идам лол.
Zdravo dali nekoj ja ima koristeno kremata PROCTO SYNALAR N i kako ste zadovolni pomaga li, Eve dva dena ja mackam ama nema mnogu razlika malce se povleceni? Dali ima nesto deugo sto bi mi pomognalo za hemoroidite