Доктор ќе ти одреди колку време да ги пиеш. За да ти помогнат мораш исхрана од корен да смениш. Инаку има корист од нив.
Не сум имала претходно проблем ниту ми излегле хемороиди, читам после бременост се појавувале, малку ми е чудно после година ипол откако сум породена да се појават али ете. Најпрво осеќав чешање и пецкање, ни на крај памет дека може да се хемороиди. При туширање осетив како топче и мислам дека се работи за надворешни хемориди. Доста ме болат и многу е не пријатно при седење, одење. Во аптека ми даде аптекарката крема на фризидерм ректанал. Не знам дали имам потреба од посета на лекар, доколку не ми се смири ситуацијата ве молам предлог за доктор на приватно?
Не мораш веднаш на доктор. Не значи дека ти е од бременоста. Јас ги имав веднаш по порагајот, немав проблем со раната него со хемороидите. Инаку од се пробано само кантарионово масло. Одмивање со млака накај ладна вода. Инаку како се храниш, каква работа имаш, дали е со седење? Дали вежбаш, пешачиш? Кај мм се појавија од седење. Мораш да смениш исхрана, и движење. Инаку се појавуваат и од стрес. Почни редовно после одмивање на тупфер натопи кантарионово масло и остави го подолго време. Штом тоа ти се првите симптоми, што почнат веднаш мачкај. Ако ти се ептен редовни, редовно користи кантарионово масло. Од се пробано, скапо, ефтино ова најмногу ни одговара.
Откако се породив имам голем проблем со столицата, иако внесувам доволно влакна џабе.. Имам седечка работа што дополнително ги влошува. Како користиш кантарионово масло? Само ги мачкаш? Почнав со крема на билна база, па ќе видам како кје се одвиваат...
Мене највеќе ми помогна еден природен мелем. Мислам и дека не постои подобар лек www.prirodenlek.mk еве ти линк
Имал ли некој искуство со крварење на хеморооди? Имам хеморооди неколку години, често знаат при голема нужда да крварат, здосадено ми е од сликата да гледам крв и да се потресувам. Знаат од време на време да се смират, но некогаш и со недели имам крвава столица! Решение, искуства? Помагајте!!