1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хемороиди

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од majamaja, 25 ноември 2009.

1. zagrizena.101

zagrizena.101 Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    imam 37 godini i imam vnatresni hemeroidi poslednive 3 meseca bez prestan imam tecna stolica dijareja .me imteresira kako da ja sopram dijareejata i dali e opasno????

2. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Ти препорачувам да одиш кај матичната бидејќи подолг период го имаш тој проблем,а инаку еблебии помагаат за течна столица. Ама немој да одложуваш и побарај лекарска помош

3. zagrizena.101

zagrizena.101 Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    DA I IMAMM VOSPALENIENA HEMOROIDITE

4. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Можеби имаш воспаление на дебелото црево. Појди си на лекар најдобро да направат преглед и да ти дадат соодветна терапија

5. zagrizena.101

zagrizena.101 Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    JAS IMAM OSIGURUVANJE VO FRANCIJA OVDE ZIVEAM KAJ MAZ MI DURI VO MAJ KE ODAM VOFRANCIJA NA LEKAR SE NADEVAM DEKA NEMA DA IMA NEKOJ KOMPLIKACII VE MOLAM ZA SOVET

6. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    http://www.plusinfo.mk/vest/56874/Koi-produkti-go-eliminiraat-prolivot
    Пробај со исхрана да се решиш од овој проблем

7. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Ако овде немаш осигурување,можеш да отидеш на преглед во приватна установа.Во претходните мислења прочитав дека имаш дијареја 3 месеци.Мислам дека во ваква ситуација не треба да чекаш до мај.

8. zagrizena.101

zagrizena.101 Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    imam dijareja celi tri meseca Edna rodnina pred nekoj den mi rece deka mozebi imam rak na debeloto crevo ne znam sto da mislam

9. zagrizena.101

zagrizena.101 Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    bev kaj eden lekar internist vo veles mi rece deka imam vospalenie na crevoto i vospaleni hemoroidi i mi pusti nekolku inekcii za susenje na hemoroidite no dijarejata nikako ne prestanuva se nadevam deka ne e rak i ve molam dajte mi sovet kako da ja sopram dijarejata bidejki kepocnam da dehidriram :wasntme:

10. zagrizena.101

zagrizena.101 Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
  11. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Дали ти правеа колоноскопија?
    Ако немаш направено појди да си направиш и така ќе дознаеш во што е проблемот.

12. zagrizena.101

zagrizena.101 Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    mozebi problemot e sto vo ishranata redovno koristam meso ne znam sto da mislam i kako da ja sopram dijarejata

13. zagrizena.101

zagrizena.101 Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    mi pravej kolonoskopija mi rekoja deka imam vospaleno crevo a za dijarejata nisto ne mi kazaa

14. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Пробај со јадење на еблебии тие мене ми помагаат кога имам течна столица, а ако не ти помогнат појди повторно на лекар

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.166
    Допаѓања:
    102.137
    Zeni sram ne sram jas ke.si kazam, uzasno boli. Lele mori majkoooo.... Denes me boli kako nikogash, staviv Modulex, podobro e odma. Mnogu ubavo nasldstvo od tatko mi si dobiv, hemoroidi, bea nadvoreshni ama sega se i vnatre, i mnogu krvarat denes ;(

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Ne raspravaj ic gi imav vo bremenosta i sega gi imam.krvarat koga odam vo wc i so maka si sedam na soljata a i jas i na linijata na zadnikot sum cela crvena i rascepwna uzasno me.boli

17. Mihaela.Mii

Mihaela.Mii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Долго време мачев маки со хемороиди, ми се појавуваат ретко ама кога ке ми се појават присуни се 2-3 месеци. Последно кога ми се направи надворешен хеморид ми дадоја инексија и антибиотици, i Faktu маст која што многу повеќе ми помогна од Модолекс. Покрај промената во исхрана на потечна храна или пијање повеќе вода, наместо тоалетна хартија користам влажни марамчира, за кои што мислам дека ми помогнаја најмногу од сите затоа што со тоалетната хартија само ги провоцирав.

18. Nezna28

Nezna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    215
    Мој совет ти е, секогаш кога си дома, наместо тоалет или влажни марамици да практикуваш одмивање, затоа што ниту влажните марамици не се толку полезни колку што обично се мисли.
    Одмивањето кај оние што имаат хемороиди и од огромна важност, не само после голема нужда туку и наутро и навечер обавезно, а доколку оди на работа и има работа базирана на седење, по враќање од работа обавезно прво во купатило па потоа се останато. Хигиената за хемороидите е многу поважна отколку хрната.
    Кога се одмивате користете сапунче и немој тоа да биде кратко протрлај 2-3 пати и готово, туку треба добро да се одмие местото. Кога сте дома практикувајте седење или лежење на страна.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.166
    Допаѓања:
    102.137
    Има едни влажни марамици на Медикус Хелп мислам беа, малце се поскапички, 60 денари се мало пакување од 30 марамици, ама се многу ефикасни, тоа гледам сега откако при страшно воспалени хемороиди имав и дијареа плус. Сабајлечки немав време да се одмијам па затоа со нив, оф какво олеснување. Иначе за одмивање се одмивам редовно, речиси при секое идење во WC, а влажни марамици освен во вакви итни ситуации не користам, пре би ако немам можност да се измијам со тоалетна намокрена во вода да се избришам, тоа го практикувам уште пред да ми се појави овој ужасен проблем.
    И уште еден проблем, не знам дали е од хемороидите, малку е гадно ама што да правам, имам мака. После вршењето на голема нужда, за да се избришам асално, како што кажав и со влажен тоалет и со сув, може да се случи и цела тоалетна да потрошам, ама јас пак се осеќам како нечисто, дури и имам ужасен свраб. Затоа си ги земав овие на Медикус Хелп, немаше решение за мене ми се чини, ужасно беше, со страв у WC да одиш.

20. Mihaela.Mii

Mihaela.Mii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Па не го потенцирав одмивањето затоа што мислев дека нема потреба, се разбира дека тоа го практикувам повеќе пати во денот, особено после празнење на цревата и како што прочтав некаде на нетво со ладна вода било мн подобро заради крвните садови. Но можа да се одмијам без воопшто да употребам тоалетна хартија... едноставно не ми е убаво, затоа користам влажни, потпа одмивањето и со тоа го одбегнувам чешањето кое го спонува AnngelOfArh затоа што секогас кога и да почѕствива такво чешње се враќаа хемороидите