17 ipol godini sum ... imam problem bidejki mi e 2 den od menstruacijata a imam i nadovresni hemoroidi moze li da stavam nekakva mast da mi prepporacate ili sto da pravam malku me bolat pomosh ke ve zamolam :'(
Zdravo. do sega ne sum imala nikakvi problemi okolu hemoroidi pa me interesira dali mozebi sega mi se imaat pojaveno zato sto vekje 3 nedeli koga ke odam nekolku pati vo tekot na den po golema nuzda ima krv na toalet - sveza crvena krv, a koga ke odam ednas vo denot nema nisto i ne mi se javuva sekoj den, tuku na 2-3 dna i nekogas me pecka . sto misliste deka moze da e toa
zdravo ve molam ako nekoj se ima praeno operacija za hemoroidi neka pisi ness 1 godina imam maki bez nikakvo podobrenie sekakvi lekoj masti cepcina ineksi niss ne mi pomogna pisete ako znajte ness povejke za operacijata kolku e bolna kolku vreme se lezi na bolnica vo koja bolnica kolku pari e plss za pomos.
Jas mislam da probas so suvi slivi..jas imam golema maka so toa,sto se ne probav,samo suvi slivi vareni okolu 15min.da se oladat,se pie vodata i se jadat slivite kako kompot,mnogu pomaga i mnooogu voda da pies. Probaj se pa posle operacija.
Здраво Кога бев голема нужда имаше крв на тоалетната хартија. А, вчера кога се мијав на отворот имаше мало топче. Немам печење, ни болки.Имам и внатрешни и надворешни гасови и ми се подува стомакот. Дали се хемороиди или нешто друго?
Некогаш хемороидите не болат,а бидејќи имаш топче сигурно е тоа.Но од нив не би требало да се подува стомакот.Сепак најдобро обрати се на лекар
мамички дали во текот на бременоста или потоа имавте прблем со хемороиди? И доколку сте имале како ги третравте и колку долго имавте проблеми со истите
Modolex маст помага и резим на исхрана , да не се јаде сува ,многу зачинета,лута и мрсна хранатреба да се јаде разновидна течна храна и повеќе течности.
Кои се симптоми на хемороиди? Пред два дена имав полип на дебелото црево, пред половина час бев во голема нужда, и исфрлив огромна количина на крв при што полипот веќе не го чувствувам. Дали се ова симптоми на хемороиди?
A kako znaes deka si imala polip? Jas imav tvrda stolica,krvarenje,silni bolki i cesanje.pravev kolonoskopija i ispadna deka sum imala samo hemoroidi.
Машко сум, инаку Имав полип со тоа што можев да го осетам и како болка при седење, и со рака. (веднаш до завршниот дел од анусот). Ама, само за 2 дена го имав полипот, со денешното одење во голема нужда исчезна, при што имав обилно крварење. Се надевам не е нешто сериозно.
Mozebi bilo samo nadvoresen hemoroid.mozebi ne e nisto seriozno, no ako i ponatamu imas problemi obratise kaj maticen lekar.
Полип на дебело црево не се осеќа со рака, ниту пак можеш да го осетиш, ниту пак е на завршниот дел од анусот. Кај тебе се работи за хемороиди, ништо повеќе.
Се работи за дете од 5 години и има хемороиди дали постои некоја маст која што може да ја мачкаат за да и помине.На лекар е носено ама лекарот вика поради тврда столица неможе ништо да и помогне никаков лек ,арно ама детево нема тврда столица туку има фобија од одење по голема нужда поради болки во анусот.
Утврденo ли е декa се рaбoти зa хемoрoиди? Дa не е фисурa? Инaку, и фoбијaтa требa дa се нaдмине, зa целoснo дa се реши прoблемoт. Преглед oд педијaтaр сo специјaлнoст гaстрoентерoхепaтoлoгијa, утврдувaње дaли се рaбoти зa хемoрoиди или не, пa рaзгoвoр сo психoлoг би мoжел дa пoмoгне дa се нaдмине стрaвoт.