1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хемотерапија или алтернативна медицина?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од copacabana, 29 септември 2015.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.620
    Да ги слушате докторите. И секако да побарате повеќе од едно мислење.

На marlonbrando69 и nancyyy им се допаѓа ова.
  2. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.465
    Допаѓања:
    5.290
    Zaclenete se vo grupata Izlecete se sami -Alen Dedic i videte kako so sirova ishrana se lecat site bolesti.
    Pozdrav i so srekja na majka ti.

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    Фала ви
    Вака е добра и јаде добро и спие нема болки, има сила, кога ќе ја видиш како да ништо нема, денес докторот вика 3 години веќе ја има болеста ама од кај да знаеш.
    Утре после првата хемотерапија незнам како ќе биде, ќе пукнам
    Од кога дознав на мајка ми болеста добив хашимото и терапија за цел живот :(:(

4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.620
    Дали ја оперираа или не?
    За метастаза на лимфа би ти рекла да не се зезате ама ич, и многу сериозно да ги сфатите докторите.
    Одлуката секогаш си е ваша, на сила никој не може да ве лечи, ама најискрен совет - немој да си играте со бајачи и медови.

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.643
    Сигурни сте дека е три год болна и дека нема ниедна метастаза?Правевте скен?На мајка ми кога и го открија ракот,Александар хирургот ја виде и рече дека болеста ја има година,година и пол сигурно и дека и остануваат уште 2/3 недели.Точно така и искочи.Ама кај мајка ми немаше дел што немаше метастаза.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    Уште не е, прво 8 хемотерапии за да се намали и да не се шири, па операција здравје
    Инаку не смеат прво да ја оперираат, заради тоа што кога е во лимфните жлезди не се знае до каде е па затоа со хемотерапиите да го исушаат или стопираат

На marlonbrando69 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  7. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    Цело тело правеше снимци, и карлица, и кичма, и ехо на абдомен, и магнетно гради и кости, ртг на краниум и бели дробови, корбиопсии на града и лимфни жлезди, тумор маркер, цела крвна слика

На CameliaMiller и joy1 им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.643
    Одлично штом е чиста.Ама сумљам дека 3 год е болна ко што ви рекле.Чудово се шири мн брзо.Ви посакувам што поскоро да оздрави :l:

На CameliaMiller и nancyyy им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.620
    Верувам дека станува збор за поголем тумор, пред да метастазира долго растел.
    За жал многу жени во поодминат стадиум сфаќаат дека имаат воопшто тумор.

10. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    Јас колку што знам брзо се шири, или ете да се надевам дека од тие 100 и кусур видови на ракови овој да не од тие најлошите, инаку пишува дека е инвазивен
    Само незнам како ќе издржи мајка ми
    Страв ми е да се откажи
    Од колку што слушам дека се мнооогу тешки да се прифатат во тело :(

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.643
    Можно е.Ама зарем ни на крвна слика нема да покаже промени?Еве кај мајка ми имаше многууу лоша крвна слика.Седиментација над 150 а железо паднато на 2.Кожата почна да жолтее бидејки црниот дроб беше цел фатен и не функционираше веќе.Пред тоа често креваше и Т и болки имаше низ тело(не ни помисливме дека е од рак тоа).Кај неа беше на желудник.

12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.620
    Не мора да значи ништо. Познавам 2 жени со успешно излечен рак, едната рано откриен па и двете гради и' ги отстранија и немаше хемо, другата како мајка ти, прво хемо, па операција, еве преку 6-7 години се поминати и добро е.

Нема 2 исти пациенти и нема откажување.

На nancyyy, joy1 и st-el им се допаѓа ова.
  13. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    Да баш така, мајка ми инаку никогаш и не беше на ехо на града, како и скоро секој човек ај ништо не ми е немам болки нема потреба да идам
    А баш кога човекот е најздрав треба некој потребни анализи да направи, ама тоа е
    И баш правеше и за срце денес преглед
    Беше добро
    Само ми рече докторката дека страв и е после хемотерапијата дека ќе се оштетат некој органи
    Во превод ова му доаѓа како антибиотик преку вена кој ги убива и здравите работи во телото

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.620
    Локална метастаза има женава, далечни метастази хаос прават. Имаме пациенти со најуредни крвни слики и мирни ту маркери, а метастази.

Подмолен е на дојка зашто не сфаќаш одма, посебно жени што доеле, се создава фиброзно ткиво и на крај памет не ти паѓа дека е тумор оти не боли, немаш мака.

Затоа жени 45+ треба годишно ехо на дојка, а мамографија на 2 години (ако е се' во ред).

Колку и да се прегледуваш сама не можеш да направиш разлика меѓу фиброзно ткиво и тумор на дојка.

На nancyyy, st-el и joy1 им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.620
    Страв или не, тоа е патот и не е ич лесен, ама тоа е единственото што покажало резултати.

Вака што не' читаат, праќајте си ги мајките на ехо, прво им следува годишно бесплатно, второ стварно стварно е битно да се прави.

Познавам и млади жени, под 30 години што ту на града имале, ама фатено порано оти сме малце посвесни.

А и еве 33 годишна жена почина, ја имаше по фејс... нема правила тука.

Контроли, посебно жени 45+ со историја на родени деца.

16. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    Мајка ми има 2 тумори во десната и само кога го пипа го осеќа. А инаку 4 деца доеше по 2 год
    Јас има 10 години како имам нешто на левата града, и викаат дека проширени канали, роди дои и ќе се намали, а баш кај чапова идам, ми рече на секоја год преглед и тоа

17. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    А работиш во онкологија државна?

18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.620
    Не е секоја грутка тумор, ама па конкретно ту на дојка е генетски, така што да, оди редовно на контроли и ти.

Доењето НЕ предизвикува ту, туку фиброзно ткиво, тоа не е опасно воопшто. Ама контроли мора, посебно жени 45+.

19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.620
    Не.

20. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.388
    Допаѓања:
    7.970
    Мајка ми имаше грутка 20г што сите радиолози ја викаа бенигна, се додека пред 2г не и се воспали цела града и биопсија која покажа инвазивен карцином.
    Се оперираше, па хемо 8, па 25 зрачења и ништо. Почина за 1г.
    А пред тоа имаше болки во кичма, што подоцна сфатив дека и беа метастази.
    Крвна слика супер, ни седиментација покачена, никаков симптом претходно.

И јас одам кај Чапова, имам цисти и проширени млечни канали. Вика контрола на 1г, нема да помине само од себе, туку во менопауза.
    И јас се плашам, во ризична група сум.
    Како што кажаа, нема два исти пациенти.

Ама, за мене лично ако некогаш заболам од ова како мајка ми, јас нема да се лечам на онкологија.