Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хернија (кила)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од fashionstar, 26 јули 2011.

1. Paleahka

Paleahka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Кој доктор одредува дали имаш кила или не ... Интернист ? Имам мал оток над левиот колк не знам што е бев на ехо и се е во ред, на гинеколог се е во ред..

2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.315
    Допаѓања:
    4.510
    мене на хирург ме пратија да ми потврди..претходно друг лекар се сомневаше ама ми рече за сигурно ќе си одиш на хирург а и општ хирург ме оперираше

3. Paleahka

Paleahka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Јас имам оток мал над колкот. Не знам дали е тоа идам по лекари ама никој не ме прати на хирург.. нема да бидам три недели во македонија сакам послем тоа да идам пак да видам. Сега на моменги ме подзаболува.. може да ми се влоши состојбата ?

4. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.315
    Допаѓања:
    4.510
    не мора да значи дали е кила, сепак најдобро да те види хирург ако се сомневаш на тоа, а потоа ако не е тоа, нека те препрати кај др доктор. Сепак доктор најубаво ќе ти каже...ама ако те смири, еве ќе ти го кажам моето искуство како ми дијагностицираа..јас бев на гинеколог бидејќи мислев дека имам некоја потечена жлезда бидејќи отокот ми беше на препон..само што ме чепна одма се посомнева на кила...ми рече стани легни стани легни (пробај легни ако топчето го снемува може да е кила будејќи тоа ти е всушност пукнато ткиво низ кое излегува друго ткиво или дел од орган и го предизвикува топчето..ако е кила при легнување би требало да го снема топчето бидејќи си се враќа ткивото назад од каде што излегло) и ме препрати на хирург. Инаку нема некое влошување на состојба, јас живеев 2 и пол години со килата, немав никакви проблеми освен понекое трпнење на ногата.Ама сепак најубаво кога ќе се вратиш ако уште е отокот тука да се обратиш на лекар

5. Paleahka

Paleahka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Јас бев на гинеколог ми рече се е во ред, правев колоноскопија се е во ред на ехо се е во ред ми викаат ке помине .. осеќам мало трпнење на нога и позади во слабината и колкот... Не ми рекоа за хирург..матичната ми е во ск...јас не сум моментално ск...не знам стварно веќе што е..

6. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.315
    Допаѓања:
    4.510
    штом си поминала толку доктори и сите рекле се е во ред, можеби се е во ред..не се мисли многу, и да е кила не е ништо страшно и ништо за 3 недели нема да ти биде...ако сакаш да не се грижиш, кога ќе се вратиш во мк, оди на хирург да ти види..ако не рече ништо за кила не е кила

7. Paleahka

Paleahka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    да ќе се обидам да не мислам на лошо и се надевам и дека ке помине ... :) се надевам не е страшно

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  8. moonlight21

moonlight21 Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Здраво,денес ми правеа гастроскопија и ми пронајдоа кила на желудник и почетна фаза на чир,утре треба да одам кај докторката што ме водеше,да ми даде терапија.Дали имал некој ваков проблем и ми спомнаа за исхраната,па да ми помогне да знам како треба правилно..

9. Slagana6615

Slagana6615 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Zdravo decki dali moze so exo da se otkrije kila na zeludnikot, utre odam pak na lekar imam premnogu bolki vo grbot koga se vrtam i napred na sredina pod gradniot kos dali moze da bide toa kila...Nemam nikakvi povrakanja teskoti samo bolki

Koi simptomi gi imas? I dali imas bolki na dopir i grp

Последна измена од модератор: 10 јуни 2021
  10. Marti96th

Marti96th Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    51
    Здраво,
    На 3 годишна возраст оперирана сум од кила доле десно. Е сега последнава година на моменти осеќјам некоја кратка болка . Вчера си лежев и кивнав и како кивнав ме стегна доле ама ме пушти после неколку секунди. Неможам да приметам некој оток Дали е можно да имам пак кила ?

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    Колку години си? Може да се и јајниците...

12. Marti96th

Marti96th Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    51
    23

13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.208
    Допаѓања:
    169.598
    Поголема веројатност е да се јајниците. Да си преладена.
    Посети гинеколог

14. lizaname

lizaname Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    185
    Поминато е време но и јас се соочувам со истото после порагај со комплициран царски лево од папокот осекам а и се испакнува топче, па вие што ви излезе

15. Marti96th

Marti96th Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    51
    Вака десната страна доле од стомакот ми е понудена од левата страна. Од напред не се применува многу ама од горе се гледа дека десната страна ми е подуена. Се плашам многу. Некој совет ? Знае да ме заболи десно некад онака ама се со викам јајници се. Има ли место за паника?

16. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    и кај мене исто пред скоро 6 месеци сум породена царски и имам понекогаш болки во левата страна и како да ме влече надолу, бев на ехо као демек нема кила.. али сепак хирург треба да посетам.. се мислам кила е.. како поминавте вие?

17. macence90

macence90 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    Zdravo feminki sakam da ve prasam dali nekoj ima iskustvo so preponska kila na bebence, dva pati i se spustase i sami i go vrakavme, a na tretiot pat ne mozevme sami i otidovme na hirurgija tamo i go vratija, ni kazaa deka mozebi ke mora operacija i da se vnimava. E sega nasava e mnogu malecka za operacija pa dali e rizik da se ceka da potporasne oti ne se znae koga moze da i se vlosi.

18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Доктор е најдобро да каже.
    Да го прегледа бебето, да процени дали има ризик, да каже кога операција.
    Мислење само од доктор.

На macence90 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    7.589
    Дали некој правел операција на папочна кила, ме интересираат детали.Ако има некој нека ми пише во лп. Фала однапред

20. mjanka88

mjanka88 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    И мене ме интересира дали некој правел операција на папочна кила. Ве молам за детали.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.