1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хетеро брак со геј маж

Дискусија во 'Брак' започната од Amateur, 11 август 2016.

1. Хиперион Кантос

Хиперион Кантос Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    32
    Краток коментар за колегата, каде се регистрирале? Пошто во МК нема такво нешто. Странство негде? Инаку не ја оправдувам постапката. Скапо е да се бафташ со сурогат мајки ако сакаш генетски твое потомство (али можно е ако се штеди на време, ама ненавикнати сме како народ на штедење).

За прашањето: Нема одреден модел кој е фит за сите. Имаш луѓе кои ги менуваат улогите дали периодично од време на време, или за време на секој сексуален акт. За ова во странство терминот е versatile кај нас го користат уни/универзал како термин. Има и геј мажи кои воопшто не практикуваат анален секс. Има и такви кои не практикуваат орален секс исто така, туку само frotting и/или меѓусебна мастурбација. Така да нема калап за таквите врски. За лезбејките не знам многу, но и кај нив има слични поделби како актив и пасив, мислам дека беа буч и фем, ама не ме држи за збор. Исто и кај нив, некои сакаат пенетративен секс, некои не. Мислам дека лезбејка поубаво би објаснила од мене.

На MajklMK, Cka, Victorian и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Amateur

Amateur Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    391
    По мене лично, најтежок стереотип е баш тој. Кој прима а кој дава.

После некое време заедно, не мислите дека другиот (тој шо прима) ќе посака да дава?

3. Хиперион Кантос

Се зачлени на:
    21 август 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    32
    Не знам на што се должи стереотипот, бидејќи мнозинството хомосексуалци според анкети се идентификуваат како уни, ама актив-пасив двојки се секогаш присутни, каде и да бараш истополови врски. И не, во таквите врски нема менување улоги најчесто. Можно е да се случи, ама реткост се.

4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    8.253
    Германија:)

Инаку колегата изгледаше привлечно за своите години и до ниту еден манир не одаваше дека е геј.Не беше она стереотипното геј со феминистичка жичка.Дури кога збореше пазарил со ќерка му,а ми вика одам на одмор со партнерот не можев да ѓи склопам коцките на почетокот.Па преку други се распрашав и сфатив што е работата:D

На candy.cane, Victorian и Хиперион Кантос им се допаѓа ова.
  5. Amateur

Amateur Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    391
    Дечки, ова отсекогаш ми сметало и лично не можам да сфатам:

Јас не разбирам зошто некои сметаат дека геј мажите сакаат да се жени, се женствени и сакаат да се понашаат како жени? Некои викаат и изгледале како жени. Зошто се менуваат термините и поимите?

Од мое лично искуство, верувајте дека нема никаква разлика во коренот. Мажот е маж, нема ништо разлика со тие со хетеро ориентација.

Ниту еден геј маж не сака да смени пол.

На candy.cane и fairy88 им се допаѓа ова.
  6. Amateur

Amateur Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    391
    Јас знам дека менуваат по некое време

7. Хиперион Кантос

Се зачлени на:
    21 август 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    32
    Се ставаат во ист кош фем геј мажи, травестити и трансексуалци. Свесно или несвесно, од тука се должи таа идентификација. Кога би знаеле жениве колку хомосексуалци има по теретаниве, мислам дека многу поопуштено би се однесувале таму (имав другарка која бираше теретани каде има помалку мажи и сл., додека не и кажав дека нема баш многу од што да се грижи :D)

На slobodka и MajklMK им се допаѓа ова.
  8. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Јас имам поедноставен одговор, и двајцата геј партнери сакаат да се задоволат. Едниот обично сака да сврши со простата едниот не и така наизменично наредниот ден.А има и такви случаеви каде едниот нон стоп сака да биде жена.Значи се зависи од односот на двајцата партнери и нивната сексуална врска.

Трансот за мене е друг поим целосно.

9. Хиперион Кантос

Се зачлени на:
    21 август 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    32
    Од тоа што јас имам видено, а и од моја практична гледна точка, нема многу менвање :D. Да било нешто мета на компромис, ќе било поставено на маса како опција уште на почеток. Секако дека не сите размислуваат/гледаат на тој начин. Можеби некои парови кои ги познаваш лично ти довериле таква информација, па имаш формирано такво мислење. Сексуалноста е флуидна, можеби, ама не кај сите.

На MajklMK му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.199
    Сепак заборавена трага од менување на реченичната форма :whew:

На MajklMK и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  11. Amateur

Amateur Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    391
    ???

12. Aleksandar1212

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Да лошо се изразив, сака да прима се извинувам.

13. Хиперион Кантос

Се зачлени на:
    21 август 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    32
    Респектативно не би се согласил. Тоа е исто како да кажеш дека доминантна жена, доминатрикс, сака да биде машко, во хетеро-врска. Голем број пасивни хомосексуалци нема шанси да ги помислиш како такви на прв поглед. Пасивноста не се должи на желба да се биде жена, него желба да се биде потчинет, субмисивен, во одредени аспекти на сексот (акцент на одредени). Некои вадат задоволство од самиот чин на пенетрација и нема никаква врска со субмисивност, прилично доминанти и агресивни се во сексот, иако се тие кои примаат. Потешко е да се опише освен ако не одам во детали за да сфатиш на што мислам, а не би сакал дискусијата да ја терам натака.

14. Aleksandar1212

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Мене многу нејасни ми се транс особите.Дали се примачи, давачи што се уствари тие?
    Ајде геј и некако разбирам ама операција за да носам цицки... тука некако неможам да си разјаснам.

15. Amateur

Amateur Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    391
    Избегавме со темата

На MajklMK и Хиперион Кантос им се допаѓа ова.
  16. Хиперион Кантос

Се зачлени на:
    21 август 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    32
    И едно и друго. За некои е чудно таквата постава, ама кога ќе видиш дека има хетеро-мажи кои се фанови на pegging тогаш не е исклучок и машко да биде примач со трансица.

Транс особите инаку доаѓаат во два вида. Има и female-to-male транџи.

ЕДИТ: Аматер е во право, да се вратиме на темата.

На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MajklMK

MajklMK Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    200
    Ај да речеме такви се процентите нема да ги проверувам. Чисто забавна математика сега колку за претстава: 5% на 2*10^6 жители испаќа дека во Македонија само има 5*2 *10^(6-2) = 100.000 нехетеросексуалци. Или ај земајќи го предвид тој понедарежливиот процент испаѓа дека во Мк имаме 40.000 - 100.000 нехетеросексуално население. Со други зборови на секој 100 луѓе што ги знаеме има 2-5 што не се хетеросексуалци кои ајде да речеме свеси за тоа и го признаваат. Зошто велам свесни?

Зашто се знае ли врз база на што се добиени истите статистики? Пополнување анкети и прашалници? Или врз експериментално добиени резултати? Ако е првото тогаш значењето на статистиката се сведува на колку луѓе избрале да се дефинираат со таа етикета. Забораваме дека има популација што не сака етикетирање или колкав дел од оние што се одредуваат како стрејт се всушност геј, само нејќат да го признаат тоа. Без разлика во кои земји е ова правено, подложно е на избор.

Ако се податоциве добиени врз експериментални резултати добиени со мерење на реакции, тогаш веќе можаме да зборуваме за вреодостојност. Постојат вакви тестови и знам за едно истражување спроведено на универзитет во кое е употребен ваков метод (пр. Penile plethysmography).

Според мене, статистиката добиена при вакви истражувања ќе резултира со зголемување на процентот на нехетеросексуално население, зашто вака се елиминира изборот што е наклонет кон хетеро и директно ја отсликува реалноста. Затоа сметам дека појавата хетеро брак со геј/би маж е дури и поприсутна отколку што мислиме.

хахахах :) страшно. сега ја решивме и етимологијата на зборот :)

На Хиперион Кантос му/ѝ се допаѓа ова.
  18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Мојот фризер е геј деклариран и жена му знаела од него лично и пред да се земат, но сепак сакала баш со него. Имаат две деца големи.
    Една моја повозрасна пријателка беше во брак со човек 18 години, две деца, на крај се разведе кога дозна дека е геј. Овој вториот станал подоцна на свои 42-43 години, навјеројатно бил латентен, ама му пукнало олку доцна при некоја згодна прилика.
    Знам уште еден пар, ама во тој случај е тешка пара од негова страна, па она се сложила ради тоа да го игра филмот дека он е фамилијарен човек. Имаат исто две деца ( стварно немам поима дали се негови ) али тука е чист договор во прашање: ти ме вадиш од кал, јас глумам сопруга.

19. Amateur

Amateur Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    391
    Како ги направиле децата жити се?

Се на крај да ги задоволат апетитите на општеството

20. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Од кај да знам :)
    Ти велам последниве немам поима дали се негови воопшто, вторите кога тој не бил свесен дека е геј, а за првиве што да ти кажам, незнам, зошто тој одкога знае за себе е геј.

На Amateur му/ѝ се допаѓа ова.