Нормално дека ќе има, посебно такви растени во стриктини религиозни/конзервативни семејства. Ама ќе бидат многу помалку, отколку што се сега.
Мислиш дека само тие ќе се кријат што се растени во религиозни и конзервативни семејства? Женските хомосексуалци не се толку дискриминирани од луѓето генерално како што се машките, и кај атеисти и кај агностици и во било какво опшествено уредување едноставно гејевите повеќе се кријат.
Оти повеќе се осудувани. Аман, барем овие работи се утврдени. Истражувањата се направени, податоците ги имаме.
И те како не знае. Без разлика дали е преварена со жена или маж, жената секогаш последна дознава. Не си свесен колку има ,,мачо,, типчиња што апла се манјачат по девојчиња, а завршуваат пишувајки им на мажи.
Мислењата надвор од тема и со навреди, како и оние кои содржат нивни цитат се избришани. Ќе ве молам продолжете со дискусија на темава без навреди. Секое несоодветно однесување ќе биде санкционирано.
Леле да... Имаше еден прејак, преубав, другарка ми постојано се обидуваше да му пријде. Овој и го возеше филмот, комплименти, кафиња, шетање. Ама не бил спремен за повеќе. Се нешто изговори. После дознавме дека е геј, скришно наоѓал партнери во странство, во други градови.. А тука сите го мислат женскар. Демек heart breaker.
Многу точно. У странство има ескорт мажи македонци на кило. Али мене никој не ми верува. Тука хомофоби, у странство дудлаат.
Ако луѓето си го тераат својот живот каков што им е ако се лгбт тогаш опѓтеството ќе свати дека светот не е составен само од црно и бело дека постојат и други бои. А луѓето што прават.... Се кријат од луѓето и живеат животот зошто на некој друг не му одговаралао. изборот за тој кој ќе сакаш и лична како и што ќе работиш и со кого ќе се дружиш. Дали ќе носиш минич или опинци на себе. Така да живејте го животот и тоа кое сте, тоа што не ве прифаќаат тоа е нивен проблем не ваш.
И твој проблем е, ако те дискриминираат. Не ги третираат исто тие што носат опинци и тие што се припадници на ЛГБТ. Вториве, некои би ги убиле... да можат...