Ќе си останам другарки со личноста но кога треба да бидеме службени ќе бидеме. После бурна ноќ другарките ти кажуваат дека пијана си му се јавила на твојот дечко кој многу го сакаш, си го опсипала со навреди и си му раскинала. Тој ти поверувал и сега несака да зборува со тебе. Што натаму?
Нажалост ова не е хипотетичка, туку реална ситуација за мене. Се случи, се случија и други работи и не беше еднаш. После се знае, плачење, молење кукање, не бев јас, другата во мене беше, пијана бев, знаеш дека пошизувам, ништо од тоа не сум мислеал итд. Среќа ме знае па ќе ми простеше кога тогаш по многу ветувања дека никогаш нема да се повтори. На ново работно место, шефот почнува да ви пушта водичка, па малку по малку се зацапувате. Излегувате еднаш, два пати, сфаќате дека е прекрасен, срцето ви залупкува побрзо, но тогаш... Дознавате дека е женет. Што тогаш?
Нема друго ќе престанам да е гледам со него. Врска со женет човек не е добра. Имате компјутери на училиште. Не сте биле на претходниот час, па одите во училницата да си ја оставете чантата бидејќи имате физичко потоа. Во училницата им уште едно дете кое кога вие влегувате завлечува еден монитор кој паѓа и се крши. Тој ве обвинува вас. Нема други сведоци, па е вашиот збор против неговиот. Што ќе правете?
Како што кажа - мојот збор против неговиот. Ќе се држам на мојот збор се додека не признае... макар траело 1000 години. А во случај да не успеам - читај 100% ќе успеам - доколку немам друг излез ќе плаќаме пола-пола. Се враќаш преморена од некоја журка и веднаш легнуваш да спиеш. Помалиот брат/сестра/братучед/братучедка нема што да прави па додека спиеш ти истури лепак врз косата... Сабајлето стануваш.... и....?
Прво се нервирам, гледам колку е залепена и дали нешто може да се спаси. И онака сакав да се шишам, ете ми добра причина. Одиш кај дечкото дома, ти кажува дека цел викенд е сам дома, неговите треба да летаат лекаде, ама летот е одложен. Додека се галите и мазите на нивната спална, занесени не приметувате дека се вратиле, влегуваат во соба и ве начекуваат разголени..како ќе реагираш?
Ќе бегам од државата, и така сум срамежлива личност. Најдобрата другарка слави роденден. Се спремаш неколку дена, си одбираш прекрасна облека, си правиш совршена фризура.. Излеваш од дома и паѓаш во кал. ..?
И се јавувам дека ќе задоцнам и се пресоблекувам. Твојот најдобар другар пијан ти кажува дека те сака пред неговата девојка. Што ќе направиш?
Ќе речам, ех види го братчево, малку ја претерало вечерва. И јас те сакам брат. Недела дена пред важен настан, си закажуваш... фризер, шминкер итн итн. Кога одиш на закажаното, првиот те заборавил, па дали ќе чекаш преку ред ?? Вториот те исцртува како кловн, дали ќе си ги побараш парите назад ??
Нема да му ги барам, ако сум му платила ќе му кажам не ми се свиѓа тоа и тоа и ако може нешто да корегира ем за чекањето, ама нема да му платам пред да ме направи бе. Седиш на клупа во парк и јадеш сладолед, до тебе седнува многу згоден дечко и си прави муабет на телефон, ти го лижеш сладолед задумана (се обидуваш да разбереш за што и со кого тој зборува) кога одеднаш ти паѓа топката од сладоледот и баш ко за беља (хипотетички) успеваш и него да го направиш на дел од ногата, што ќе направиш ?
Ќе му речам не бев јас, гравитацијата е крива за се, па и правачот на сладоледот го направил толку проклето лизгав... ок можда малку и јас сум виновна, малкуцка и ќе му се насмеам убаво без да ми се видат сите заби, тоа би било претеризам, што знам или бар предните ќе си ги покажам. Влегуваш во автобус речиси празен и седнуваш на столчето до прозорецот. Во автобусот влегува прилично заоблен човек и од сите празни местенца го избира местото до тебе. Седнува ама пустото ти потфаќа дел од месото, не само од облеката а за една станица треба да станеш. So what do you do?
Одма ќе се премаестам на друго седиште без разлика дали ќе се симнам за една или две станици идеш на гости кај комшиите и имаат мало дете седнуваш да си играш со него и ти носи цртеж кој сам го нацртал ама ти несакајќи после некое време го буткаш кафето и цртежот е прекриен со кафе а детето плаче ли плаче што ќе направиш ?
ќе го смирам,ќе му дадам да јаде и ќе го седнам да го нацртаме заедно.. треба да одиш на состанок со твојот дечко се договарате и ти се дотеруваш..одејки во патот еден автомобил поминува и те испарскува со кал што ќе направиш?
Аку сум блиску до дома, ќе се вратам и ќе се пресоблечам. Аку сум подалеку, земам такси, се враќам, се пресоблекувам и одам на состанокот. Сите ти велат дека дечкото те изневерил со твојата најдобра другарка. Ни дечкото, ни другарката не признава. Што би направила за да откриеш кој лаже?
Ќе ги следам Имаш интервју за работа закажано во истиот ден и време кога конечно треба да се видиш со момчето во кое си заљубена а пред тоа неколку пати го имаш одбиено да се видите. Што ќе направиш, на кој состанок ќе отидеш? Или и на двата? И како ќе го изведеш тоа?
Ќе му се јавам да презакажам и ќе отидам на интервјуто. Ако ме одјебе здравје Ви се отвора неверојатна можност за работа во странство, once in a lifetime што се вика и треба да се преселите таму. Ама тука имате сериозна врска, а он никако не би можел да дојде. Што ќе биде?
Останувам со него, не се фрла во вода долгогодишна врска исполнета со љубов. Две твои другарки се скарани, со едната излегуваш на кафе, а другата ве сретнува во град а претходно си ја откачила велејќи и дека имаш работа.
Ќе ја прифатам работата. Себе пред него,уште подолгогодишна љубов.Не би можела да го поднесам фактот да не ја искористам шансата,ако биде неуспешно,ќе се вратам и ако сфатам дека тоа било тоа,ќе се потрудам повторно да бидам со него.У секој случај,ако тој сам не ме поддржува да одам и ми е пречка,тури му пепел,тогаш дефинитивно знам дека сакам да одам.
Лилит не постави ситуација, па ќе одговорам на претходната: Ќе и’ обајснам дека оваа ме поканила прва, а незгодно ми било да кажувам дека ќе излезам со неа... Ќе пробам да ги убедам да ги разрешат проблемите. Утре е твојата свадба, се’ е совршено и преубаво, а тебе ти излегува ооогромен херпес на устата. Чаре?
ЧАРЕЕЕ...директно во психијатриска болница хахаха ќе скренам, незнам ќе барам некој ефикасен лек Ти се пушта момче кое има девојка, ќе се смуваш или не?
Не, ме нервираат такви магариња што не си седат мирни. Одиш во маркет, а таму е типот што ти се допаѓа, сакајќи да земеш нешто од повисокиот рафт и да го замолиш за помош цел асортиман на производи паѓа врз тебе... како ќе реагираш?