Одам дома под најитно ,се пресоблекувам ,во меѓувреме му пуштам порака дека ќе задоцнам незначително и ќе долетам пресоблечена , со широк осмех колку да се прикрие нервозата Што би направиле кога дечкото ви откажува состанок под изговор дека ќе седи дома ,а вие случајно го гледате во кафуле со вашата најдобра другарка???
Уф, прво нема да си поверувам, ќе ми дојде многу тешко оти ме правеле будала ама ќе отидам до кај нив за да видам како ќе изреагираат и потоа за мене се и двајцата мртви, ама кога тогаш ќе им вратам. Што би направиле ако некој ве посрамоти во јавност и сите да ви се смеат?
ке му дадам една EVIL смајл,ке му намигнам..на останатите ке им се насмевнам ,глава горе и ке продолжам што ако ви ги соблечат бикините на плажа?
Ништо де, чудо големо. Нека си гледат луѓето. Што ако син ви ви каже дека е геј/ ќерка ви ви каже дека е лезбејка
Ништо, ќе ја прифатам таква каква што е, ќе разговараме, ќе разјасниме недоумици ако има и тоа. Мое дете е, 4 месеци ја квачев (патолошка бременост), 3 години не спиев, сите спиеја јас дежурав....може ќе се изненадам, ама ќе ја сакам таква каква што е. Сте се спремиле за на работа и таман да излезете приметувате дека детето има температура и тоа прилично висока. Денот на работа не смеете да го пропуштите, битно е вашето присуство, се одлучува за вашата понатамошна позиција во фирмата. Ќе го оставите детето дома викајќи на помош баба, дедо или ќе останете дома. Што би одбрале?
Детето ќе биде болно и да одам и да не одам . Лекови си се лекови нема јас да му дадам вештачко дишење. Ќe викнам некого , тоа не е само мој успех туку и негов ќе биде еден ден . Повисоката позиција би значела повеќе пари а јас пак ќе створам за него . Ова е за мене рацинално размислување ... Што би направиле ако Случајно ви доаѓа принцот ама овој пат без коњ туку со добар автомобил , личен и паметен на прв поглед се запознавате поминувате една вечер заедно и ве кани да одите со него во Париз ... зошто утредента мора да си оди ... Иако е тој се што се посакувале би го прифатиле предизвиков или разумот би победил ?
Како вистинско Македонско Девојче...останувам во Македонија.... Што би направила ако.... Те поканат да учествуваш на Преживеан?
uff odma bi prifatila to mi e najgolema zelba sto bi napravila ako deckoti ti ja zakluci vratata i ti ponudi droga i ti vika ako ne probas ke te otepam kako ce se snajdis mislam kako ce izbegas ili ce probas pa i ti ke stanes zafisnicka?
Ќе му ја скинам главата Ако во исто време звони телефон, некој звони на врата, манцата загарја, тебе ужасно ти се оди во вц, филма почнува после рекламите, го гледаш кучето ти (мачката ти) како се мести да моча во омилените ти патики и од промајата која е станала почнуват да се лупат прозори? Кое прво ќе фатиш???
Дефинитивно ќе отидам прво да се измочам оти може да се помочам во гаки другото ќе почека. Што ќе направиш ако ти се присере а не си дома, испадната си и неможеш веќе да стискаш?
Ке бидам најсрекна на светот,дај боже да добијам,ама ако добијам ке ви кажам.Што ке направиш ако дознаеш дека си посвоен/а
Ufff neznam bi pocnala da placam i bi sakala da sum sama.... sto bi napravela ako doznaas deke sin ti spie so negovata profesorka za mat??
Што можам да направам? И да го преместам во друго училиште, пак ќе се гледат, глупо е да го тепам за вакви работи...ако е стара над 30 години, а тој е под 17, не! му теглја едно широко конско, дека е срамота, ќе го убедам дека не е лицеубаво... инаку ако и таа е млада, џабе, ништо нема да подејства, ќе му дам кондом Што ќе направиш ако ти понудат работа во Англија со голема плата, ама не ти се свиѓа, а овде си имаш нископлатена работа, али е работа, која сакаш да работиш?
Ке си останам во нашава убава македонија со мојата мала платичка и ке си живеам срекно јадејки ајвар и пиејки ракија до крајот на животот(наместо чај и колачиња) Што би направила ако дознаеш дека секој ден точно на полноќ во твојот двор се собира секта од мноооогу секси машки?
Хмм, може некогаш ќе ги зиркам, да слушам за што прават муабет. А може и не пошто си легнувам во 11 оти станувам рано за на работа. Што би направила ако забремениш од некој што не ти е дечко, туку само се гледаш со него само за секс?
Би го родила бебчето и би си го чувала сама, би давала да го гледа но никако не би склучила брак. Што би направила ако има едно работно место, позиција што ја сакаш, работа за која сонуваш, подговена си се да направиш да влезеш, имаш шанси и потребни квалификации,конкуренцијата не е толку голема, и кажуваш на твојата најдобра другарка која ја сакаш како сестра која воедно воопшто не ја интересира таа работа, и ја гледаш таа пред тебе на интервју?
Што да направам?! Работата нека ја добие онаа чија среќа е, ама со другарката односите ќе се заладат. Кога веќе така сакала... Наоѓаш паричник на улица со голема сума на пари. Без размислување, уште истиот ден ги трошиш сите на шопинг, а потоа дознаваш дека бил на татко ти и тие пари биле за решавање на некои финансиски проблеми! Што понатака?
Е сега мн јасно дека ако паричникот нема документи ќе го земам... Ги потрошам ги потрошам... Ќе кажам дома, после тоа ако сакаат нека ме ликвидираат... Не ми се сонило По долго време во брак најпосле остануваш бремена и дознаваш дека носиш дете со генетски пореметувања... Што одлучуваш ?
Прво ќе видам дали тие пореметувања можат некако да се отстранат или пак да се сведат на минимум а ако не може мислам дека би абортирала, зашто тоа би бил само еден многу тежок живот и за мене а и за моето дете, на никому не би посакала така да живее.. само ќе се мачи живеејќи така. Отсекогаш сте сонувале да живеете на пример во Детроит. Ама вие имате свој живот во вашиот град, таман работите ви се средиле, сте фатиле дечко со кој одите неколку месеци, сте се запознале со многу познајници, друштвениот живот ви е на едно повисоко ниво. Ама од друга страна, знаете дека животот во Детроит е многу подобар и ќе ви се пружат многу повеќе шанси за подобро работно место а и ќе можете да си го отстварите се она за кое сте сонувале а не сте можеле да го направите овде. Што ќе направите? Ќе останете овде, гледајќи како вашиот сон полека пропаѓа.. или ќе заминете во тој далечен град без никој и ништо, оставајќи ги сите ваши блиски овде? (Под претпоставка дека вашиот дечко не може да дојде со вас..)
Би останала тука.Заедно со моите блиски и дечко ми. Денес ви е роденден. Мајка ти ти дава голема сума на пари за да си ги потрошиш. Ти вели да не му кажуваш на татко ти.Ти ги трошиш сите на шопинг и кога доаѓаш дома соба празна. Нема мебел нема ништо. Одеднаш ја гледаш мајка ти како ги продава предметите позади вашата куќа/стан. Што би направиле???