Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хипотетички ситуации

Дискусија во 'Форумски игри' започната од RainBow, 12 мај 2010.

1. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    За танго се потребни двајца така да сигурно он не седел со скрстени раце додека она флертувала со него.Јас ги ставам на мојата црна листа на умрените и ќе си продолжам со животот со крената глава,чиста совест и побогата за едно искуство кое е болно но поучно.И ова навистина ми се има случено пред неколку години ;)

Се здружувате со некоја девојка на форумов и решавате да се запознаете лично,да пиете кафе и вашето пријателство да го продолжите и надвор од виртуелниот свет.Кога доаѓате на договореното место ја гледате бившата девојка на дечкото ваш која бај д веј се обидува на секој можен начин да ја растури вашата врска.Реакција?......(ова ми дојде како инспирација од една тема ваква слична на форумов)

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.111
    Допаѓања:
    67.002
    Нема да се појавам нормално. Потоа ќе прекинам со неа секаков контакт на форумов. Иако јас ќе знам која е она, а она нема да ме знае мене :rofl:
    Пред дечко што се мувате долго време, се мувате со друг тип. Он сетоа тоа го гледа, а вие сте...камен пијана. Потоа следи?

3. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Најверојатно нема да се сеќавам на ништо... А он ќе ми врати со иста мера - ГАРАНТИРАНО! :(

Дознавате дека следниот ден вашиот дечко мора да замине во Америка (план кој бил планиран многу одамна, но не си знаела за тоа). Што е најлошо од се’, дознавате од неговата бивша девојка, а тој од тебе криел а на нејзе и кажал. Што ќе направиш?

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ќе му посакам среќен пат и убаво да си помине, а коа ќе се врати да не ме бара! :devil:

Што би направила ако некоја форумџика го открие твојот идентитет на форумов?

5. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    Ќе и го дознааам и нејзиниот. :D И ќе се сретнам со неа може ќе се спријателиме кој знае! Секако и би ја замолила да не му каже на сите.

Мајка ти ти кажала за некоја наследна болест во твоето семејство на која првите сипмтоми се тресење на рацете и несмасност. Твојата цимерка која рабоит во кафулето каде и редовно пиеш декофеинско кафе разбрала за тоа. Одеднаш почнуваат да ти се тресат рацете и ти мислиш дека умираш но ќе дознаеш дека цимерката ти давала кафе со кофеин. Како ќе реагираш? (оваа го гледав на една епизода на Хаус и ми се виде интересно)

6. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    Хмм..значи она намерно ми давала кафе колку да ми се тресат рацете и да ме заплаши?
    Епа тогаш јас откако ќе се зафркнам и така ќе изрегирам,после со тажна фаца ќе и речам дека не ми било добро неколку дена,сум отишла на испитување и ми нашле некоја болест,па да видам како ќе изреагира.. :devil: :lol:

Што ќе направиш ако на дечко ти му кажуваш се најлошо за некоја професорка,ја нарекуваш со најпогрдни имиња,а он те слуша до крај и само вика па таа ми е мајка?!
    Како ќе изреагираш?

7. inuska

inuska Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    53
    хаха. Ќе му се извинам и никогаш нема да го погледнам во очи, но ќе му кажам дека сеуште ја мислам за таква.

Како ќе му кажеш на дечкото дека неговиот постар брат порано ти бил дечко и дека одиш со него само за братот да биде љубоморен.

8. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    Најверојатно би му кажала одма пред тоа да се случи, а и тој би сванал брзо бидејќи неможам да кријам кога некој ми се свиѓа. Епа ќе се се трудам тоа да биде што поскоро и да му ја објаснам целата ситуација најдобро што можам. :)

Седиш во некој бар (на пример) и оддеднаш едно момче кое одамна си му "фрлила око" ти приоѓа и флертува со тебе. При крајот на вечерта бившиот твој кој е во исто друштво со него ти кажува дека момчето се обложило дека ќе те смува. Како ќе реагираш и што ќе направиш? :)

9. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    4.778
    Ќе му кажам абе ти срцка уште си љубоморен а ? па и да е така ќе го делиме облогот што има врска :D

Во ново друштво си,почнуваш да се запознаваш,да кажуваш шали,сите се смеат :D
    Но приметуваш подоцна дека те исмејуваат.Што би направила?

10. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Прво ќе се направам како ништо да не знам, да видам дали ќе продолжи тоа исмејување. Ако продолжи ќе ги прашам во што е проблемот, и ако не сакаат да ми кажат или сеуште ми се исмејуваат - чао пријатно, не ми треба такво друштво. На светов има уште илјадници, милиони, милијарди други луѓе.

Дознавате дека дечкото ве изневерил на журката на вашиот роденден. И што е најтрагично со машко... Што ќе направите?

11. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    хаха ќе му посакам многу среќа со идниот партнер - барем губам од машко :lol:

Дознавате дека дечкото што ви се допаѓа ви се приближил поради облог со другарите... Што ќе направите?

12. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    :D :D Ќе се договорам со другарките и ќе речам дека и јас сум се обложила дека тој поради тоа што толку бил залетан не би можел да издржи да не ми се приближи. :D :D :D И ќе речам дека сум го добила облогот... :nod:

Цела населба дознава нешто интимно за тебе, што долго време си го криела. И сега сите ти се смеат. Што ќе направиш?

13. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Што знам, веројатно сите на игнор ке ги ставам.
    Што би направиле доколку дечкото ви каже дека има дете со друга ? :)

14. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
    Ќе му кажам - со среќа и :hai: ,а после ќе плачам недела,две,три .. :)

Нетолерантна личност ве омаловажува пред другите и ве навредува директно во лице.
    Што ќе направите ? :)

15. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.928
    Ќе и се изнасмеам и ќе и речам на личноста дека само што направила магаре од себеси... И дека ќе се консултирам со моите гениталии ( пардон мај френч) ама мислам дека не ги боли баш за тоа што таа/тој го мисли.

Сте се договарале со дечкото цел ден он и оф дека ќе се видите околу 4-5 кај него, ама лабав договор и на крај ви се јавува да ве праша уствари дали ќе доаѓате за ручек пошто му се јавил другар му да дојде ( ве известува дека има и друг план)јас не знаев што да ја посоветувам другарка ми пошто не знам дали е за лутење или не од што е без везе....или можеби не е? Малце е банално ама е од оние работи кои јас не би знаела да ги изиграм... :rofl:

16. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Јас би му рекла - слушај ваму. Не сум гладна, ми се прави БИП, потоа ќе ти правам БИП, БИП, БИП, БИП и БИП. Ако сакаш да те БИП, откачи го и другар ти и све остало. Ако не, ај чао! :)

Одите на бал. Сте си изнајмиле енормно скап фустан, едвај чекате да почне ноќта, партнерот ве собира, пристигнувате во театарот, само што го оставате палтото во гардероба, некој претрчува и ви го потегнува фустанот со нога кој ви се кине на незгодно место. Што ќе направите?

17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Прво многу ќе се изнервриам зошто некој да ми го искине баш тој “скап“ фустан и ќе си речам па како можеше? Потоа ако ми е подолго палтото го облекувам и ако не се познава “скинатото“ останувам во театар, па несакам да пропуштам ни една ноќ со партнерот сеа за еден фустан :wasntme: , па нека биде и дијамантски, ако ептен се познава кај што е скинат ќе му речам на партнерот да си ме однесе дома да се пресоблечам,а и не мора да се враќаме назад таму, можеме да си останеме дома или да појдеме на некое друго место. :emo:
    Седите во парк, го шетате кучето сте се замориле и одлучувате да седнете малку да одморите јадејќи ги омилените пуканки или читајќи го омиленото списание. Кучето врзано со синџирче како што е спремно за шетање го ставате врзано за клупа ( сигурни сте дека нема да се одврзе бидејќи добро сте го врзале), останувате малку подолго одморајќи на клупата додека вашето куче здогледува други кучиња во паркот како си играат со топка и бумеранг, одеднаш го тргнува синџирот и му се отпушта и почнува да трча кон топката, во меѓувреме од другата страна доаѓаат баба и дедо ( околу 70 години) се шетаат и не го здогледуваат кучето како трча и тоа затрчано ја сопнува бабата која паѓа долу .
    Што ќе направите ?

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Го фаќам кучето и бегам, уз пат се извинувам, зашо старциве мрзат кучиња кооооој ќе се расправа (малце злобно али...) :)

На тест/испит препишуваш со слушалка, по грешка ти се стиснало спикер и гласот на другаркати ечи низ цела училна како ти диктира, асистентот се врти да види од кај доаѓа тоа, шансите да те откире се 50-50 што би направила?

19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Уфф тешка ситуација а , и многу незгодна претпоставувам каков притисок да препишуваш, па уште со слушалка , па врв да ти се пушти спикер :D
    Немам препишувано на овој начин, во оваа ситуација хмм, прво ќе се однесувам како ништо да не сум слушнала т.е ќе се правам дека си гледам само пред мојот тест за да не се посомнева прво во мене, знаете звони и ти ОП главата ГОРЕ и ќе му стане јасно.
    Ако почне да пребарува ако му е јасно од кај иде гласот ќе се обидам набрзина да го скријам телефонот и слушалките за да не ги види ама и да не ме примети, е кај би ги скрила немам претстава, не знам ни кај ќе проверува, ете в џеб ако носам некоја поширока блуза со џебови или ќе го ставам на некое место кај што не би му текнало да погледне :?:
    _____
    Одите за на пат, авионот ви полетува за точно пола сат, а вие имате точно уште 15 минути, а одите пешки. На десет чекори од аеродром ви текнува дека сте го заборавиле пасошот ии сега што ќе правите?

20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.111
    Допаѓања:
    67.002
    Па нема што да се прави, без пасош не можеш нигде да мрднеш. Се мора назад.
    Новиот мобилен телефон, за кој долго сте штеделе и бил ваша голема љубов, во една пијана вечер ви паѓа во гнасна вц шоља. Чаре?