Terminot Arkuaten uterus oznacuva deka matkata ima blaga forma na nepravilnosti odnosni gorniot del od matkata e malku vdlabnat istata Dg.ja imav i jas i izvrsiv Histeroskopija vo Sistina kaj Dr.Dimitrov Пред
Здраво, имам едно прашање за оваа тема. На 17.11 ми беше извршено хистероскопија и сеуште имам како темна крв а ја испив терапијата. Дали е тоа нормално?
Jas histero i skrecing pravev 7 den od ciklus piev cikloproginova i dobiv posle 35 dena toj mesec. Prviot pat iscedokot bese kafeav i oskuden hormoni ispituvav haos estrogenot mnogu visok posle 15 dena pak dobiv sega bese prav normalen ciklus. Cekame mesecov hormonite da se sredat .
Здраво девојки! Поради постојано задебелен ендометриум и сомнеж за полип докторот ми предложи да направам хистероскопија. Како сте поминале вие? Имам преголем страв и од самата анестезија и не престануваат црните мисли да ми шетаат низ глава. Подолго време се обидуваме за бебе дали се можни некакви компликации. Сеуште не знам многу работи имам закажано преглед кај друг лекар за операцијата а во меѓувреме би сакала да знам за ваши искуства
Дали некоја се соочила со пореметување на циклус по хистеро? Прошлиот месец правев хистеро-лапароскопија и добив 28 ден од интервенцијата, т.е. неколку дена откако ги завршив циклопрогиновата. Овој циклус не примав терапија циклопрогинова и си мислам да не ми е од тоа каснењето.
Da, mnogu se golemi sansite da ti e od intervencijata i proginovata. Mene posle histero vo 35ti den na ciklus mi dojde, i dr mi rece deka znae da se poremeti. Vo sekoj slucaj, informiraj go doktorot.
Фала за информацијата. Инаку јас примав на 14 ден и Овитреле инекција и мислев дека од тоа ако ништо друго, барем ќе треба да добијам после 14/15 дена. Ама чим е нешто што и на другите им се случува, сега веќе знам дека најверојатно од интервенцијата ми е каснењето и да не си ја мачам душата и да се понадевам за ѓабе.
Ovoj mi e prv ciklus od histeroto i skratching. Mi dojde vo 35ti den, vcera nemav krvarenje ama deneska imam (vtor den). Ubavo krvarim.. amam ne primiv nikakva hormonska terapija posle histero. Samo sto mi kasnese mnogu i doktorot mi rece normalno e, ke go cekame bez terapija da dojde ciklus sam. I taka ispadna. Sega sum pod terapija zasto se spremam za transfer, deneska pocnav so estrofem
Od hormonite ti e poremeteno. Ne si imala samo proginova primano, tuku i ovitrell. Neka te pregleda doktorot. Mene ovitrelot mi napravi cista vo eden ciklus i mi kasnese od cista (ne mora da znaci deka i tebe, samo ti davam primer od nekoj organizam sto nema sto nema primano)
Здраво Прашање до членките кои имале оперативна хистероскопија-отстранување септум, колку циклуси примавте циклопрогинова или слична хормонска терапија?