Хомеопатија

Дискусија во 'Алтернативна медицина' започната од viku, 31 мај 2010.

1. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Не знам што да мислам искрено. Некако не сум воодушевена и на моите најблиски што им кажав, ми рекоа да баталам, не им стои сигурно ...

Дали ти имаш искуство или знаеш некој што имал-?

2. EmilijaSk7

EmilijaSk7 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    19
    Па глупости е...нема ефект и не е баш призната хомеопатијата

На Dehtra му/ѝ се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.983
    Допаѓања:
    327.633
    Цело време трубиш на темата како празна воденица,без искуство.Година и пол користам хомеопатија за децата и мене.Антибиотик немаат пиено за таа година и пол.Што се однесува до цената една мала епрувета лек е 250 ден.Во епруветата имаш па сигурно над 200 мали гранули.Една гранула е една доза.Досега не сме имале потреба да пиеме повеќе од 7-8 дози за време на болеста бидејки симптомите се повлеувале брзо.Па ти сега рачунај колку е ‘скапа’ хомепатијата.

На Ivanana17 и riba79 им се допаѓа ова.
  4. Љута Чушка

Љута Чушка Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    13
    Кај кој хомеопат сте? Ние сме кај Ели, но хомеопатските лекови ги земаме во форма на капки.
    Инаку, не очекував дека толку добро ќе биде! Препорачувам на сите!

На riba79 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Може да споделите за какви болести станува збор, што лечите со хомеопатија?

6. madam puff

madam puff Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    14
    Дали може контакт да ми дадете?

Ме интересира ако некој знае дали се соочил со кандида во црева кај дете од 2.5 години и дали хомеопат има чаре?

7. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    6.389
    Jas zakazav kaj Biljana zasto nekolku lugje se zadovolni od doktorkata.
    Vie kaj kogo idete?

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Задоволни сте или прв пат ке одите?И дали станува збор за Билјана Ристовска?

9. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    6.389
    Prv pat ke odime, kaj Biljana vo Novo Lisice.

10. Ressana

Ressana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    308
    Kako pominavte i dali ste zadovolni od Biljana ve molam (dali stanuva zbor za Biljana Kostova Ristov ili Biljana Gjuroska)?

11. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    6.389
    Ne znam prezime, doktorkata se naogja vo Novo lisice.
    Sega za sega e vo red ama uste sme na pocetok

На Ressana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cicko Cacko

Cicko Cacko Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    22
    Moze lokacija kade se naoga Doktorkata? Ili tuka ili vo poraka

13. Dehtra

Dehtra Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12
    Биљана Костова Ристов преварантка невидена е одвај на нозе стои и само лаже бегајте од неа од искуство ви кажувам жената ке ја умреше една моја пријателка

14. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    13.839
    Досега ако не сфативте дека, хомеопатија = превара… |(

На Dehtra му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dehtra

Dehtra Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12
    Превара со тапија:rock:

16. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Може ли информација кај која Билјана бевте и искуство ако може ваше.

17. asd1qwe

asd1qwe Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    ВS

BS

18. Feng

Feng Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Еве и јас да споделам искуство со хомеопатија (8 години ја применувам), можеби на некој ке му биде од помош при одлука кај кој доктор да оди.
    Имам одено кој 4 различни хомеопати и од сите најзадоволен сум од Биљана Костова Ристов (каде што и моментално се лекувам). Има докторката знаење и знае што прави за разлика од една друга докторка од скопје што не знаеше што прави (ми ги менуваше лековите на 2 недели, за хроничен проблем што треба да се третира најамалку 3 месеци со еден лек). Меѓу другото кај Биљана Костова Ристов е и најевтино во споредба со другите тројца хомеопати. Инаку за докторката јас дознав тука на форумов, за разлика од другите.

На Ivanov006 и Ivanana17 им се допаѓа ова.
  19. Ivanana17

Ivanana17 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    9
    Извинете, како тоа Билјана едвај на нозе стои, каква е таа безобразна констатација?
    Како да Ви веруваме дека тоа е навистина така? Како Вие на нас ќе ни го докажете истото.
    Веќе неколку пати пати пишував за тоа колку хомеопатијата ми помогнала од мое искуство и сето тоа можам да го докажам со медицински извештаи.
    Зборував за лекување на алергија со хомеопатија, но на другите теми може да пролистате дека имам и проблем со PCOS, екстремно високи вредности на сите три машки хормона и употреба на Дејане 35. Откако влегов во тој магичен круг, мене со дејане 35 НЕ ми се намали вредноста на машките хормони. Во август на своја рака одлучив да ги прекинам и веднаш отидов на ендокринолог. Иако сум примала терапија, машките хормони плафон. Билјана Костова Ристов ми даде хомеопатски лекчиња, а од ендокринолог само метформин. Бев на 8. март на контрола на ендокрино и ми рекоа " Ивана, последните 6 години ти си немала волку ниска вредност за истите".
    Затоа, престанете да ширите лоши пропаганди за Билјана, Билјана е незаменлива и по мене најдобриот хомеопат во државата, затоа што пред сè е доктор, а не приучен хомеопат.
    Вас Ви посакувам добро здравје, и да поработите на Вашата благосостојба.

Секој кој смета дека сум му од помош слободно може да ме контактира. Со задоволство ќе ви кажам колку е Билјана прекрасна и колку ми ја подобри мојата здравствена состојба.
    Срдечен поздрав.

Последна измена: 11 април 2024
    На Ivanov006 и Didajo им се допаѓа ова.
  20. Ivanov006

Ivanov006 Нов член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Не знам врз основа на што сте донеле ваков заклучок ама и те како е погрешен, докторката си е фала Богу во одлична здравствена состојба и дај Боже секогаш така да остане, моето лично искуство со неа е феноменално, имав проблеми со циклусот, повеќе од 40 денови имав крварење за кое никој немаше одговор од која причина е така со оглед на тоа дека матката и јајниците ми беа уредни, сто пати отидов кај гинеколог, пиев и хормони и инекции и ништо не ми помогна се до моментот додека не стапив во контакт со Билјана Ристова, се шо требаше е да и пратам резултати и да и го објаснам проблемот ( и тоа по телефон ), за на крај два дена откако почнав да ја пијам терапијата која таа ми ја препорача ( pulsatila, argentum nitricum…) да ми прекине крварењето и да ми се реши цел проблем што наводно немаше решение толку време , и еве веќе подолго од еден месец ги применувам сите нејзини совети и буквално како цел организам да ми се рестартира..некогаш лекот е пет пари ама треба некој да ти го каже, така да АПСОЛУТНО препорачувам на секој што има ваков или сличен проблем да ја контактира…
    Веројатно секој со свое искуство ама некогаш е попаметно доколку немате ништо добро да кажете, барем да не зборувате лошо со оглед на тоа колку луѓе се презадоволни од нејзе ❤️

На Ivanana17 му/ѝ се допаѓа ова.