Хомосексуалност

Discussion in 'Врски' started by Boyfromtown, Mar 27, 2010.

1. staycalm

staycalm Форумски идол

2. Miro91

Miro91 Истакнат член

3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Па напрајте си де, кој ви брани? :^)

4. Shia

Shia Истакнат член

Кај старите Грци хомосексуалноста била дозволена и почитувана.
    Потоа кога христијанството се устремило против еднополови врски, а Бог ги казнил, очекувано е хомосексуалноста да биде забранувана и казнива како дело на Сатаната.
    Постариве генерации се уште веруваат дека хомосексуалноста е неприродна. Но зошто???
    Хомосексуалноста постоела од секогаш кога фетусот не добива доволно количество тестостерон па човекот станува геј. Според тоа, хомосексуалноста е вродена, но и мал дел како резултат од воспитувањето и средината во која растеме. Исто, зошто кога се зачленуваш било на форум, било пополнуваш формулар има опција нели да одбереш ( машко, женско, неодредено)... Како тоа неодредено кога се раѓаш со XY хромозоми или XX хромозоми ...?

AAKG likes this.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

На форумов-неодредено, као не сакаш да се произнесеш. Лични податоци и такви ствари.

BlackNight likes this.
  6. Shia

Shia Истакнат член

Можеби си желка што знаеш ...

7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Јас за друго зборам.

8. Shia

Shia Истакнат член

Во ред те разбирам. Велиш дека опцијата неодредено на форумот за полот е од причина, пример: не сакаш да изнесеш податоци поради приватност и тоа е во ред.

Biljarkata likes this.
  9. Neptun's fog

Neptun's fog Активен член

Геј дечко тука.
    Супер прифатен од дома уште како тинејџер, што е нешто прекрасно по тоа прашање. Но, за жал не успеав да се заштитам од булингот во училиште, и сега во 30 тите имам уште последици како анксиозност и малку социофобија.
    Ми треба чат со геј дечко кој се бори со истите проблеми.
    Благодарам.

10. Sopro

Sopro Истакнат член

Мислам дека не забележав ваква тема ако има избришете ја.Овдека се во врска со хомосексуалноста.Дали подржувате хомосексуална врска?Дали одобрувате легализирање на хомосексуалниот брак и посвојување на деца?Имате другари хомосексуалци или ги избегнувате луѓето што имаат поинаква сексуална ориентација?Дали сметате дека хомосексуалноста е болест?Па ако има заинтересираност пишете па јас ќе го кажам моето мислење.

Arjanit2021 likes this.
  11. Leo000

Leo000 Нов член

Некој/a open minded ако сака да ми пише во порака за разговор во врска со сексуалната ориентација.

12. milkyway^^

milkyway^^ Активен член

Имам другарка мислам лезбејка дека е али никогаш не била со девојка како да се натпреварува со нив као и се свиѓа некоја но никогаш не пробува ништо почнува да ги хејта на некој начин ств не знам што и е филмот те ги сака те ги мрази, се мислам да се тргнам од неа мн е токсик и чудна во однесувањето.
    Да се разбереме немам ништо против нив мене сексуалноста ми е флуидна и се случува и женско да ми се свиѓа иако премногу ретко но знаат да се понапорни и од машки.