^Каде го најде тој податок декс е болест? За да знам какода си го воспитам детето знајш. Здраво потомство кое можеби ќе умри како несреќно стрејт дете. Напомена, несреќно.
Абе ајде, зошто уствари некој би посакал да ја „лекува“ хомосексуалноста? Поради тоа што се отфрлени од семејствата и општеството, затоа што не можат да живеат нормален живот, поради таквите како тебе. Хомосексуалноста можда е грев у библија, ама за мене искрено поголем грев е човекот да го принудим на таа одлука.
Сериозно?Хомосексуалноста болест?Има посебен оддел во менталните болници за хомосексуалци?Какви се тие методи за "лечење",ќотек?
Би ја лекувал хомосексуалноста само за да се биде нормален, како што налага природата, да се размножуваме... Таткоми пчели чуваше и верувале или не и помеѓу нив имало хомосексуалци ама другите ги убивале исто како и неспособните пчели, не викам да се убиваат... нека се излечат или нека не прават глупости по улици...
Он нормално се чувствува, исто како што друг нормално се чувствува како хетеросексуалец. Тоа дека е „ненормален“ му е наметнато од општеството.
После стотина коментари уште не ме разбравте која ми е поентата.... нек се воле људи само не не улица и пред деца, дома што сакаат нека прават..
Ама уште не прочитав,кога и каде си видел хомосексуални да имаат интимни односи на улица?И да ги видите ти и твоето дете како се бакнуваат или држат за рака на улица,само свртете се,голема работа.
Според тебе. На хомосексуалците тоа им е природно и нормално, единствена причина за да се чувствуваат така се луѓето и нивните предрасуди.
Мене не ми смета, им смета на децата, пошто мозочињата како сунгери им се... незнам дали имаш деца а и кога би имала неверувам дали би дозволила да гледа такви гнасни работи.. Нека ви даде Господ се најубаво, некое детенце па да да видите колкава е грижата за нив...
Иван, не ја ни прочитав дискусијата што си ја водел. Поима немам што тоа расправаш. Ни воведниот коментар го прочитав ни бутур. Си шлапам... што јас мислам по прашањето на база на насловот. Досадно.ми.е. Драпања пример, под драпање не подразбирам држење за рака и бакнеж... и јас не сакам да гледам по улица. Нити од хетеросексуални парови. Освен кога сум воајерски настроена аф.корс.нот....ретко.
Епа и пијаницата за себе не е пијаница и е нормален... Законите на природата така налагаат, да се размножуваме.. Штом се лекува значи е болест..
Дај нешто релевантно, а не линк од српска (или било која) википедија. Ако беше болест до сега ќе ја знаев "вистинската" терапија зошто ми е по струка. Така да покажи нешто вистинито.
Мене не ми смета ни хомосексуални ни херетосексуални парови како си вршат работа на улица, им смета на децата..
Пијаницата не е роден пијаница, тој има избор. Хомосексуалецот е роден како хомосексуалец, и тој нема избор. (тоа твое „лекување“ не е избор)
Од кај знаеме дека хомосексуалецот е роден хомосексуалец ? таков доказ мислам дека не постои, ако грешам дај да го видиме тој доказ, а иначе пример дадов со пијаница, ти земи си пример и со наркоман и со луд човек со каков било кој има некакво нарушување. Ќе видиш дека сите за себе си се нормални..