Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хомосексуалност

Дискусија во 'Врски' започната од Boyfromtown, 27 март 2010.

1. Аliсe

Аliсe Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    6.979
    Аха,значи детето ќе види геј пар и одма ќе стане геј,ок.
    Според оваа логика,треба целосно да го изолираш детето од надворешниот свет,затоа што надвор може да види тепачки,насилство врз животни,крадење и слично,а не треба ни да пушташ телевизија дома,затоа што може да налета на секакви емисии и фимови.

На Lolo5, Lella, ku4ence и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Кога ќе станеш родител ќе ме разбереш што ти кажувам цело време.. Темава е за хомосексуалци а не за насилство врз животни и крадење и слично, тие случаи во друга теба да ги осудуваме и коментираме ако сакаш..

3. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Сакаш да ми кажеш дека секој човек е роден како хетеросексуалец, ама му текнало и си рекло еј ја ќе си бидам хомосексуалец.. не можеш да си го избереш сексуалниот нагон. Наркоманот, исто така како и пијаницата, не е роден наркоман, а за луд човек, ако е роден со тоа пореметување тешко дека некогаш ќе се излечи, и таквите луѓе не се способни да функционираат нормално Хомосексуалците се нормални луѓе со здрав разум кои се способни да функционираат сосем нормално.

На Lolo5, ku4ence, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Имам повеќе случаи видено кај што стварно не се способни за работа и се чудам како тие еден ден дете ќе посвоеле па како ќе го издржуваат ?? ама сеа разбрав за што им треба детето.. Ако се тие луѓе со здрав разум ние хетеросексуалците требаше да бидеме луѓе со совршенство од разум... Иначе ајде доказот кај е ?? како да знам дека не се родени такви какви што се ?

5. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Секој човек е роден за да се размножува, природата го створила да биде хетеросексуалец...

6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    Can't we all agree to disagree? :)

Еве, ти Иван што велиш како постар, би требало да знаеш дека секој има право на свое мислење се додека не плука на другото, и тоа со неаргументирани и неиздржани мислења и ставови. Ете, ко на пример дека хомосексуалноста е болест, која патем велиш и дека се лечи, може ли да ми кажеш како? Само немој да ми кажеш со стап и со каиш, пошто тогаш стварно се откажувам од натамошна дискусија.

Научниците се имаат согласено дека ова не е болест/пореметување, зошто не влијае на расудувањето на луѓето, менталниот склоп, интелигенцијата, решавањето проблеми/донесување одлуки, работата, учењето... А нема ни никакви физички проблеми со кои се соочуваат хомосексуалците. Односно ништо помалку од оние со кои би можеле и ние, хетеросексуалците, да се соочиме.
    Јас имам другарка што е лезбејка, и сум била во друштво на геј мажи, си правиш најнормален муабет ко со секој човек, зошто би имало некаква разлика? И ама ич не ми пречело ако се гушнале или бациле пред мене, ама сигурно не се соблекувале и немале односи пред мене. Фала богу, ни јас тоа не го правам со дечко ми пред друштво.

А за тоа што си го прават зад затворени врати, нивна работа си е. И не разбирам сега тебе што точно ти пречи, велиш не ти смета тоа што си го прават во спална, ама ти смета што се соблакаат голи на улица и разменуваат страсти? :^) Јас стварно не знам ти кај си го видел тоа, зошто јас ниеднаш го немам тоа приметено, дури повеќе имам гледано дечко и девојка како се шљацкаат на сред улица и се драпаат. Да видам пар што навистина го прави тоа на улица што го велиш ти, секако нема да го поддржам тоа, независно дали биле тоа хомосексуален или хетеросексуален пар. Не е тоа до ориентацијата, до културата на однесување е.:)

На Lolo5, Lella, ku4ence и 7 други им се допаѓа ова.
  7. LovelyGirl3

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Доказ барај во себе... можеш да избереш што ќе те привлекува и возбудува?
    Си видел хомосексуалци неспособни за работа...па мислиш дека има врска тоа со нивниот сексуален нагон? Нема врска тоа, до човекот е... санќим само хомосексуалците биле неспособни за некоја работа, а хетеросексуалциве па за све способни у животов, само затоа што ги привлекува спротивниот пол???

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Има добри третмани со психијатри со учење на своето тело и со кој треба да се споиш, Кога ке имаш дете ќе ме разбереш, ќе викаш што викаше оној будалана на форум..

9. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    Остај ти тоа, него он изгледа не ни прочитал што пишува овде. Еве, ќе потенцирам.

Терапију хомосекссуалности не треба мешати са било којим покушајем „лечења сексуалности хомосексуалних особа“ што је једнако апсурдан као и покушај промене сексуалних нагона у особа хетеросексуалне оријентације.

Одмах на почетку треба разјасни да хомосексуалност није психијатријски поремећај.

Међутим треба имати на уму да хомосексуалне особе могу имати различите психичке проблеме, који полазе од лакших криза, неуроза па све до психоза и поремећаја личности, али се ни један од тих проблема не повезује са сексуалном оријентацијом и зато ови психички проблеми захтевају истоветан начин лечења за хетеросексуалне хомосексуалне и бисексуалне особе.

И така натаму.. И така натаму.
    Сам себе си се зезна што го постираше ова. :D

На Lolo5, Lella, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Хахаха тие поспособни ќе бидат од мене и тебе ако се излечат, само болеста многу гу разнежнила...

11. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Не не цело го прочитав.. Ама требаше да потенцирам дека со некои работи не се согласувам, згрешив во тоа...

12. LovelyGirl3

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Мислам дека после ова, не гледам никаква сврха и потреба да ја продолжам дискусијава со тебе.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Боли вистината. За жал...

14. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    @Иван404 Е ако си го прочитал целото, алал да ти е. Само ни го докажа она што ние го зборуваме, а си го поткопа сопственото мислење. И јас го прочитав, и мислам дека ти со целово некако не би се согласил, ама веројатно привлечен ти бил насловот па си го ставил тука да ни докажеш нешто што не го ни пишува таму.

На Lolo5, ku4ence, crimson и 4 други им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.680
  16. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Се гледа, се гледа. :D

На Lolo5, sparklie, Lella и 16 други им се допаѓа ова.
  17. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Добро бе друже разбравме дека си хомофоб.
    Ај гледај си дома таму и не туку проповедај омраза тука.
    Ти ќе ми кажиш мене со кој да имам секс, важи.

Сто пати повтори дека си родител, ги жалам децата со татко како тебе.
    Имај си ти мислење какво сакаш океј е, ама не мора тука мислењата да му ги туркаш на луѓето в грло и на секое едно мислење да реплицираш со реплики од 30тите.
    Џизс.

На Lolo5, sparklie, Lella и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Не сакам да навлегувам во темава само болдираново сакам да го искоментирам, кому нема да му се допадне не е моја работа затоа што е вистина. Значи вака, точно е дека еден мал процент од човечката популација се раѓа со хомосексуални склоности и на тоа останува, и јас протв тоа немам апсолутно ништо против. АМА ИМАМ МНОГУ ПРОТИВ КУПЕНИТЕ ХОМОСЕКСУАЛЦИ И БИСЕКЦУАЛЦИ И ШТО СЕ НЕ, А КУПЕНИ СЕ САМО ПОРАДИ ФАКТОТ ШТО ЛБГ ЗАЕДНИЦАТА ВО СВЕТСКИ РАМКИ Е МНОГУ МОЌНА И ФИНАНСИСКИ И ПОЛИТИЧКИ. ТАА ЛБГ ЗАЕДНИЦА Е КОЈ ВИДЕЛ ДОКОМЕНТАРЦИ И СЛ. ЧИСТО ЗЛО ШТО РЕГРУТИРА ЧЛЕНОВИ КОИ СЕ АЛЧНИ ЗА ПАРИ, ПОЗИЦИИ И ТН.
    ПРОТИВ ТИЕ ГАДОВИ ИМАМ МНОГУ БОГА МИ И НЕ ПОДДРЖУВАМ ТАКВИ БРАКОВИ И ШТО ЈА ЗНАМ ОД ТИЕ ПРИЧИНИ И ОД НИВНАТА ЛАЖНА ПАТЕТИКА КАКО ТОА ОКОЛНАТА ИМАЛА НЕШТО ПРОТИВ, КАКО НЕ БЕ, УВО ГО БОЛИ НЕКОГО КОЈ СО КОГО СЕ Е... АКО НЕ САКА ДА ТЕ УЦЕНУВА УТРЕ ДЕН.
    И НА ОВА МОЖАМ САМО ДА КАЖАМ ДЕКА КАЈ НАС ТАА ЗАЕДНИЦА ДОБИ НЕ ЗНАМ КОЛКУ ИЛЈАДНИЦИ ЕВРА КАКО ДОНАЦИЈА ОД НЕ ЗНАМ КАДЕ БЕШЕ ОД ЕУ АМА ЗА ШТО ???

На Иван404 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.680
    А нема? :^)
    Зошто така не ги перцепирам работите јас. Искрено, ако беше избор, јас не би избрала да ме шуткат, да ме тепат, да ме избегнуваат, а и во оваа тема, а и неколку други читав мислења дека дури и пријателите на луѓето од оваа заедница се избегнувани, така да околината има против, очигледно, не?
    А кој - како финансира кого, најмалку е моја работа. :shake:
    Продадени души? Хм. Можеби врвот во секоја заедница, општество, држава, ама поединци? Не ми се верува. :x

На Lolo5, crimson, eloves и 3 други им се допаѓа ова.
  20. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    На форумов има 10 теми поврзани со хомосексуалците и на сите се влече истиот муабет!
    Нели ова е подфорум за Врски, мислам дека тука би требало хомосексуалци да си пишат некои свои искуства. Зошто ние кои не сме лично засегнати секогаш мора да солиме памет по ова прашање?

На Lolo5, ku4ence, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.