Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хомосексуалност

Дискусија во 'Врски' започната од Boyfromtown, 27 март 2010.

1. Anaxandra

Anaxandra Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    43
    Еве незнам, сите знаеме дека има хомосексуалци а незнаеме дали има Господ, сепак повеќето не го признаваат нивното постоење само затоа што веруваат дека Господ постои :^)

На ecka.da.wiz, lovestonedd, Lolo5 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Јас сметам дека ова е еден вид на болест,заболување во текот на животот,не верувам дека се раѓаш со такви хомосексуални предиспозиции,а па да се склопи брак ов ваков вид,ВООПШТО не ја гледам потребата,посвојување на дете во хомосексуален брак тотална лудост

На Tina2017, Vitaly, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Brojka

Brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    1.722
    Љубовта не е болест. :)
    А тотална лудост за мене е маж и жена кои добиваат дете а не се психички подготвени. Некогаш партнери од ист пол можат правилно да изгледаат дете одколку исфрустрирани родители. Не велам дека сите кои што се од спротивен пол се лоши родители, напротив, ама сакам да кажам дека врска со личност од ист пол не е болест и дека од такви личности може да има прекрасни родители.

На ecka.da.wiz, Anaxandra, Lolo5 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. peperutka87

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    не ,не зборам дека хетерогените врски се совршени,и затоа има и еден куп разводи,има секакви не баш убави бракови,ама брак е помеѓу маж и жена,не ми е воопшто сфатливо со 2ца мажи на пример:wasntme:

На Vitaly, Rama и VictoriaSan им се допаѓа ова.
  5. Brojka

Brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    1.722
    Муабетот ми е дека двајца мажи или две жени можат да му ја овозможат сета љубов на дете.

На ecka.da.wiz и Lolo5 им се допаѓа ова.
  6. peperutka87

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    да сфатив што сакаш да кажеш,но МОЕТО мислење е дека колку и да сакаат не може да се достигне тоа ниво

На carangigia, Vitaly, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Јас се согласувам со @peperutka87. Не ме интересира љубовниот живот на другите, што сака нека бидат и нека прават ама мислам дека посвојување на деца од страна на хомосексуални парови не е во ред. Не ми е природно тоа , секое дете заслужува да има и мајка и татко.

Инаку морам да споделам нешто што многу ме насмеа. Кога објавија на тв дека ќе ги легализираат браковите мајка ми искоментира : "Ајде барем нешто добро има и од тоа, ќе ги дознаеме кои се. Нема да мора да се кријат.:D"

На Vitaly и Rama им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.380
    Допаѓања:
    113.258
    Бљaк, Бoже сaчувaј :puke:(facepalm)

На Βικτωρία, VictoriaSan и Rama им се допаѓа ова.
  9. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Не е хомо/би сексуализмот болест но е аномалија, по дефиниција бидејќи постои кај занемарлив број од популацијата.

Секако, форма на брак, унија, било што кое би било правна рамка за заеднички живот на хомо особи е сосема во ред.

Но посвојување во никој случај, тоа е социјален експеримент кој е на почеток и на Запад, ќе видиме за 20-тина години какво влијание ќе има тоа кога посвоените деца ќе пораснат.
    Од друга страна давање деца на хомо особи е етички недоследно.
    Или било кој да може да посвои или само хетеро пар, друго не.
    Зошто сиромав пар кој би бил одличен во родителство да не може да посвои?
    Или самец?
    Или љубител на панк-рок?!

А иначе, има многу медиумски фори на кои паѓа раја, имам роџак кој е бисексуалец и тој кажува на геј популацијата во мкд им е важен само секс, масовно, цело село, ги заболела една ствар за бракови и посвојувања. Реалноста е дека таквите особи живеат пократко 20-28 години од хетеро, дека имаат далеку пократки и понестабилни врски и дека се манијакално промискуитетни.

На Dust и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  10. Brojka

Brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    1.722
    Ахам, сега не е болест, аномалија е. |(

Сиромав пар не може бидејќи нема (основни) услови за да го одгледа тоа дете.

А тоа дека живеат помалку, имаат пократки врски... Луѓе од кај ги вадите овие глупости бе?

На Lolo5, dayla, Sanjichka007 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684

Сакаш дефиниција за аномалија? Дали да ти ја направам таа добрина? Ќе ми бидеш благодарна поради тоа?

Или се дискриминира при одлука за доделување дете или не.
    Не може да се дискриминира за нешто а за друго не.
    Што ако сиромаите го сакаат детето најмногу, ќе му овозможат скромно но среќно детство, ќе го направат поштен и фин чоек итн.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9923159
    https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexualities:_A_Study_of_Diversity_Among_Men_and_Women

Не се глупости, еве ти официјални, темелни амерички студии. Како што можеш да видиш заклучоците се тие.
    А пошто сум нажалост запознаен со нивните проблеми и истиве линкови му ги пратив на братучедот (џабе) пошто не сакам да умре млад со куп вируси и бактерии и докторите да приоѓаат кон него со Хазмат одело.
    Си имаше човекот страшни проблеми со исвесни делови на физиономијата, не е битно, криел од матичниот и после погрешна терапија, срања...а пази имале еден сајт тука, геј-ромео или нешто така(facepalm):D и се договарале за секс, значи пет минути работа, се договара ликот, оди се наоѓа, се секса со тип кој го гледа првпат и ај чао, неретко без никаква заштита и така со 20-30-50 ликови годишно.
    Стари педери нема премногу...

Во Мкд е непостоечка дилема во реалноста брак и посвојување меѓу гејеви пошто не ги интересира тоа воопшто, ги интересирало само секс, Биохазард популација:devil: Може да правиме муабет и за вонземјани дали да им се даде право.
    Ако има некој геј на темава, нека даде мислење.

Последна измена од модератор: 6 јули 2017
    На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.
  12. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    3.119
    Еве денеска разбрав и дека луѓето кои се би или хомо живеат 20-28 години помалку стрејт луѓето :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Ова демек поради гревоите или како ? :))))))))))))))))

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Поради манијакалната промискуитетност и многукратно поголемите физички и психички тегоби, склоност кон тешки болештини и суицид, поголема склоност кон злоупотреба на дрога и алкохол, нестаблини врски, насилство во врските и слично.
    Во студијата пишува 20 до 30 години, уште полошо.

Последна измена од модератор: 6 јули 2017
  14. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    3.119

А што сакаш ти со ова сега да постигнеш, не ми е јасно? :)))))))))) Мене ми е пресмешно, извини, ништо лично.

На Lolo5 и Brojka им се допаѓа ова.
  15. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    А така се смееш рандом, на улица на пример? Или на каса во маркет, чекаш за наплата и се церекаш? :)
    Може тебе ти е смешно умирање од Сида, хеп и триста пропратни болештини, хомо особа која родителите ја наоѓаат како виси во дворот на јаболкницата, но мене не ми е.
    Не сакам братучедот да заврши лошо и општо, ако некој хомо/би чита тука би апелирал да се ориентираат кон моногамија, колку и да им тешко.

А ти смеј се и на погреб ако ти е ок :party:

16. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    3.119

Не ве разбирам јас вас, ваквите :))))) Ајде дојди утепај ме оти ми е смешно. Бог да чува. Смири се жено девојко, краљице !!! Па смешна си! Знаеш ли колку ненормални психопати познавам? Сите се стрејт. Знаеш ли дека од сите за кои сум чул дека се самоубиле (барем во мојот град), ниту еден не бил би или хомо? Знаеш ли колку луѓето по светот бел се СРЕЌНИ затоа што живеат по држави кај што ваквите мислења ко твоите не играат голема работа (не заплашуваат) ??? Дали си свесна дека шириш омраза и негативности??? Дека повредуваш членови на форумот кои се со различна секс. ориентација од твојата? Дали мислиш дека тоа е во ред, да они читаат како ќе умрат млади, а ти ми викаш мене дека е лошо шо се смеам?? Ма иди, молим те ! И не ми реплицирај више!

На Lolo5 и Brojka им се допаѓа ова.
  17. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Фактите зборуваат за себе, од студии до научни заклучоци.
    Факт е дека се манијакално промискуитетни, факт е дека умираат помлади од стрејт популацијата, факт е дека имаат мака.

П.С. Знаеш дека никаде во светот не е дозволено гејеви да бидат доброволни дарители на крв или е крајно ограничено?
    http://www.independent.co.uk/life-s...s/why-cant-gay-men-donate-blood-10426364.html

Којзнае зошто...

А ти би примила крв, скраја да е, од геј дарител?

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.929
    Допаѓања:
    177.559
    Имаше баш една докторица гостинка пред околу 2-3 недели на Телма, кога беше актуелен случајот со тој што смени пол.

Си објасни таа фино дека навистина се работи за аномалија. Дека тие луѓе се раѓале со изразени, односно понеизразени и машки и женски полови органи, според што, има лачење и на машки и на женски хормони, и евентуално во еден период од животот, едните хормони преовладуваат и човекот станува свесен што уствари го привлекува, и дека не е она што дотогаш било.

Според прифатените закони во Европа, родителите го одредуваат полот на новороденчето откако ќе му биде констатирана таква аномалија. Па едниот полов орган се отстранува во најраната возраст. Но поради фактот што истото, не ретко било погрешно одбрано, па во текот на развојот лицата покажувале склоност кон ист пол, почнала да се применува Американската пракса, каде бебето по раѓањето се запишува со неодреден пол, со што самиот, во текот на својот развој ќе може да одлучи за себе.

Секако ова не е болест, далеку од тоа, и освен физичката аномалија, нормални се како и сите нас, па не гледам причина да бидат третирани поинаку.

Дали во Македонија сакале само да се сексаат.. не знам. Има и хетеро што го сакаат само тоа, но сите ќе се сложиме дека ХИВ највеќе има кај хомо популацијата. Најновите 10 случаи на ХИВ, се машки особи.
    Околу посвојувањето, имам поделено мислење.

19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.994
    And the winner is....:party:
    Хомосексуалната врска:drunk:

Дечки, дај коментирајте како што треба, нема потреба да трчам по возрасни особи да бришам навреди. Тоа и по деца не е во ред, а не па по возрасни како вас:)
    Барем на вакви осетливи теми, знаете дека секоја навреда ќе биде санкциоирана.
    Поззз:hai:

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.355
    Едно не ми е јасно. Некои сметаат дека хомосексуалците се болни. Тогаш зошто не ги прифаќаат во општеството? Истото го прават и за другите што се болни?

На ecka.da.wiz, Lolo5, Alisa22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.