Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хомосексуалност

Дискусија во 'Врски' започната од Boyfromtown, 27 март 2010.

1. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762

Nema vrska sto e trans, sepak masko so masko
    :puke::puke:

2. Nosferatu

Nosferatu Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Геј луѓето отсекогаш имале деца (во лажни бракови) и се докажале како родители. Некои како лоши а некои како добри. Карактерот и воспитувањето немаат врска со сексуалната ориентација, исто како и мн други работи.

На ecka.da.wiz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Е ова не го разбирам. Ако сака женски изглед, женски полов орган, зошто транс?

4. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Deckoto ne e trans nitu gej, tuku se ozenil so trans. Veli deka ne mu e bitno sto alessia porano bila masko sega sekako e zena i mnogu ja saka.
    se poznavaat od 15 god. Vozrast Izgubeno e zaljuben sto ne moze da se zamisli bez nea..

Последна измена: 12 март 2018
    На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    12fa4d57-fb85-4ae6-97da-841390033314.jpg

На Кена Рис, Trxmx, ecka.da.wiz и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Разбрав се тоа... Кревам раце од темава. :)

7. saren_petel

saren_petel Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    299
    Наистина хомосекулноста не е болест, туку е грешка на природата. Таа е најголемиот виновник никој друг.

На La diabla, Aniaa, Nalutena1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Еве една интересна вест од вчера. Luis Javier Ruiz е еден од преживеаните во терористичкиот напад во геј клубот во Орландо. Тој на фејсбук објавил дека се покајал од хомосекусалниот и промискуитетен живот и дека станал христијанин! Оваа Недела, на 6-ти Мај, во Вашиннгтон DC ќе има конференција „Celebration of freedom from homosexuality and transgenderism“ и таму тој меѓу другите ќе го каже своето сведоштво за тоа како се случил тој процес на трансформација во неговиот живот.
    Ја проверив оваа вест и видов дека тој и самиот си го шернал ова на својот личен фејсбук профил.

https://www.nbcnews.com/feature/nbc...ays-he-no-longer-gay-has-found-christ-n870541

На Selest, Rama и marchi-cool им се допаѓа ова.
  9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    "A survivor of the June 2016 mass shooting at a gay nightclub in Orlando, Florida, that left 49 people dead now says he has found Christ and is no longer gay.

“I should have been number 50!,” Luis Javier Ruiz said in a message posted to Facebook."

Требало тој да биде 50тиот, да биде убиен во терористичкиот акт... Се читаш ли што споделуваш, до каде дојде?!
    Којзнае кој пастор од оние таму во Америка што се брукаат со секакви небулози како на пример дека мастурбацијата била gay thing, му го испрал мозокот да застане против она што е... Freedom from homosexuality and transgenderism бе (facepalm)

На Ketchup, dayla, Lolo5 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    А некои толку убедени дека не може да биде избор... им уништуваш филм вака.

На Vitaly, Таа Сум, Abeja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929

Самото тоа што тој ја посакува неговата смрт укажува на длабока траума. Дали ќе се предомислел ако ништо од тоа не се случило? Кој психијатар го посетувал после настаните и на какви терапии бил?
    Conversion therapy не е ништо ново и непознато, плус е и сосема легална пракса во САД.
    И во инквизицијата жените под секакви притисоци признавале дека се вештерки.
    Ова не е ништо поразлично, модерна инквизиција.

На Fauhxy, sparklie, dayla и 13 други им се допаѓа ова.
  12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    А може Бог го спасил баш затоа што е геј ^_^

На Fauhxy, dayla, Kate89love и 8 други им се допаѓа ова.
  13. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Не вели дека ја посакува. Вака вели тој, цитирам:
    I should have been number 50 but now I have the chance to live in relationship and not religion - not just loving Christ but being in love with Christ and sharing His love. I know who I am and I am not defined with who the enemy says I use to be - but who Christ Jesus says I am.

Превод:
    Требаше да сум број 50, но сега имам шанса да живеам „во поврзаност“ (со Христос), а не религија - не само да го љубам Христос, туку да бидам вљубен во Христа и да ја споделувам Неговата љубов. Знам кој сум и не сум дефиниран од она што непријателот ми кажува дека сум бил порано - туку од она што Христос Исус ми вели дека сум.

Според Библијата, казната за секој грев и секој грешник е смрт. Тоа е јасно библиско учење. Секој грешник кој се покајува за своите гревовите признава дека за своите гревови заслужува смрт, а потоа искажува благодарност до Бог што тој/таа не ја добил таа казна, туку Исус Христос беше усмртен за нас грешниците.
    Така што тука нема никаква траума. Тоа е изјава на секој христијанин кој ја знае Божјата казна за гревовите и искрено се кае за нив.
    Луис не вели дека „ја има таа несреќа да живеам“, туку вели „имам шанса да живеам“. Значи тој животот го гледа како нова шанса, како позитивно нешто.

Само во Скопје лично познавам 3ца бивши хомосексуалци кои се покајале од тој начин на живот и избрале да не бидат повеќе тоа. Тројца од нив сега се во брак, со деца. И тоа ова е само во Скопје и тоа примери кои само јас ги знам. А тек па во цел свет. Некои навики и некои пороци е навистина тешко човек да ги промени, но, она што е невозможно за човекот, е возможно за Бог.

На La.loca, Rama, bebaa и 4 други им се допаѓа ова.
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Епа shoud have вика де, а не could have.
    Секој што бил таму можел да биде 50тата жртва, тој вика дека требало да биде 50тата, значи посакува да бил.
    2 години терапија и се "преобратил" :) после 2 години од нападот. Дали воопшто и бил таму или е само медиумска приказна?
    Од кој порок страдаш ти? Хронична огорченост и борба со се што не го разбираш?

На Lolo5, BlackAndWhiteSwan, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  15. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Зошто имаш потреба од ад хоминем коментари? Ајде ти се молам, барем ти можеш подобро од ова.

И стрепете се од претпоставки. Во Недела сигурно ќе се снима неговото сведоштво, како и на останатите бивши хомосексуалци, па ќе можеме да ги погледнеме целосно и да видиме што како било.

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Можам, ама не сакам. Посебно не со хомофоби и шовенисти :) јбг, со луѓето биди човек... со останатите...

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Вака да им вртиш у вашите организации на кутрите студенти, не кај нас, оќе?
    Фала многу за преводот, знаеме перфектно да читаме, а и да разбереме англиски. Издвоив јас што е највеќе striking од текстот, секако за оние кои имаат чувства и не се хомофоби.
    Од ова треба да се срамите (претпоставувам дека секако кон протестантското христијанство сега се свртел човеков), а не да се фалиш тука како интересен настан.
    Преживеана истрауматизирана геј индивидуа во терористички напад, изманипулирана да се откаже од тоа што е и да зборува против истото како најголемо зло во хомофобичен и трансфобичен настан, и притоа тотално изрелативизиран нападот. Ова е дно дна, нешто најниско и најподло што сум видела поврзано со религија во 21 век.
    Не можел ли да стане верник и како геј?
    Вака ли си загрижен и мислиш да им помагаш на хомосексуалците и бисексуалците? Добро што си признаваш отворено...

На Purelove92, bittersweet, doubleg и 9 други им се допаѓа ова.
  18. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    @DAngel и @Someonespecial прочитани сте вие одамна. За вас секој што не се согласува со родовата и ЛГБТИ идеологија е хомофоб. Тоа ли е таа позната „толеранција“ на ЛГБТИ пропагаторите? Ако не се согласуваш со нас, тогаш си хомобоф и све најлошо на светот пу пу, умри, цркни, фрлете со камења по овој бидејќи не се согласува со нас :D

Колку пати треба да повториме на форумов дека ТОЛЕРАНЦИЈА не значи да се согласуваш 100% со некого, туку да си ги толерирате различните убедувања и ставови. Онаму каде што има согласување и едноумие, таму нема потреба од толеранција. Зошто некој би толерирал истомисленик? Тоа е оксиморон :D Сори ама тоа не е толеранција, ниту пак хомофобија.
    Напротив, толеранцијата постои онаму каде што има несогласување. Епа извинете, ама не може сите да се согласуваат со идеологијата на ЛГБТИ. Мора да прифатите дека не живеете на ЛГБТИ планета и дека има луѓе кои различно размислуваат од вас.

Хомофоби се луѓе што имаат фобија од хомосексуалци. Јас и повеќето луѓе што ги знам, немаат фобија од хомосексуалци. Сум зборел и зборувам со нив, се поздравувам со нив, немам проблем ни да ги гушнам на поздравување (слично како и секој друг човек). Ама сепак различно размислувам од нив за сексуалноста и тоа е во ред.
    Па тие не се ни први ни последни неистомисленици со мене. Јас имам и пријатели атеисти и муслимани со кои не се согласувам по прашањето на верата, па сепак не се викаме едни со други атеистофоби или Богофоби или Христофоби или исламофоби итн. Имам и пријатели вегани со кои не се согласуваме и во врска со исхраната, па сепак не се нарекуваме месофоби или веганофоби :) Едноставно се согласуваме дека не се согласуваме и затоа се толерираме.
    И овој принцип на толеранција речиси секаде постои, освен меѓу фанатичките партиски патрони и ЛГБТИ активистите (најчесто оние платените). Жално.

На Selest, jacqueline.s, elimkd и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    Има недостаток во податоците кој треба да се потенцира.

Христијанин е општ поим, сигурно станал протестант, нели ? :D

RUN

На kikkki, Gosh, Nigredo Odor и 2 други им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    @EvAngelos не си ласкај.
    Секој што ја смета хомосексуалноста за идеологија е хомофоб.
    Нема тука толеранција.
    Да сметаш дека хомосексуалец треба да се преобрази во хетеросексуалец е исто како да сметаш дека црнец треба да се избели.
    Фобијата во твојот случај е страв од непознатото, чисти страв дека некој хомосексуалец ќе ти наштети, ќе те направи утре и ти да бидеш хомосексуалец.
    Зошто инаку би водел толкави кампањи против нешто што не те засега?
    Ти се присакува понекогаш машко да ти легне во креветот, или ти е страв дека твоето дете ќе биде хомосексуалец? Кажи, што те мачи? Ќе се најде лек и за тебе :)

На Mari*, Fauhxy, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.