Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хомосексуалност

Дискусија во 'Врски' започната од Boyfromtown, 27 март 2010.

1. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Во природата не постои такво нешто како ПРАВА, туку обврски.

Кога ти не можеш друг да толерираш зошто очекуваш другите да те толерираат? Дали се читаш каква патетика споделуваш? Ти не мразиш помалку. Напротив. Омразата е дел од тебе исто како кон тие што ги осудуваш. Зошто атеизмот секогаш го поврзувате со либерализмот? Па најголемите атеистички општества на времето како СССР и Кина прогонуваа педери, затоа што ја сметаа за западна буржоазиска перверзија.

Ти не можеш да споредуваш стапки или број на разводи 99:1. 2% од популација е статистичка грешка. Но од друга страна кога зборуваме за полни болести, хомосексуални педофилски напади, нивното негативно влијание врз општеството и те како статистичките грешки имаат смисла кога 2% од популацијата учествува во 80% од негативните случаи.

Во САД не постои такво нешто како право на среќно вљубени гејови да се држат за рачиња и да не им го скратуваме тоа право. Таму веќе станува збор за целосно лоботомирање на младата популација преку образованието и мејнстрим културата. Да го земеме процентот на педери дизајнери, фризери дизајнери и целата модна индустрија колку има големо влијание врз педеризација на машката популација.

Дизање куре на едно машко кога ќе види женка на улица има сврха, а тоа е потомство и репродукција. Сврха од дигање куре маже на маже нема. Освен деструкција секако. Неплодноста, ракот, срцевите заболувања, кивањето се дел од природата, но човекот оди и се лечи против нив на истиот начин на којшто треба и хомосексуалците да се лечат. Ете видиш има многу примери кои се излечиле.

На Таа Сум, sjdgo и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  2. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Знам дека има, но дали ги сметаш за нормални?

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Да, зошто да не. Римминг е една од честите сексуални преференции. Многумина, посебно мажи, сакат да лижат женски анален отвор.

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    :puke: А јадење измет? Свој измет, како што тоа го прават свињите пример.

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не сум сретнала такви... :))) Не знам што да мислам освен: ако им е ќеф, слободно. Нивни проблем :)

На Nigredo Odor и EvAngelos им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    И на страна сето ова, не ми објаснивте, зошто вам лично ви смета хомосексуалноста? Како ви влијае на секојдневниот живот, вашите слободи, права, вашата иднина? На што ви влијае?

На Nigredo Odor, x.Daisy.x, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Да и јас го мислам истото ако им е убаво слободно но прашањето беше дали е тоа нормално? Дефинитивно не. Има инаку сум читал по интернет. Човек со животно не се споредува.

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Се споредува и тоа како. И ние сме животни. Еволуирани поинаку. Ништо посебни.
    Одговори ми, зошто тебе лично ти смета хомосексуалноста?

9. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Мене лично ми смета поради тоа што е неприродно. Не ми смета кој што прави во кревет туку ми смета додека тоа се прави во јавност. Ми смета промовирање и индоктринирање на лгбт идеологијата.
    Ние не сме еволуирани ние сме создадени, ние не сме животни туку сме луѓе. Посебни сме во секој поглед кога ќе се споредиме со било кое друго живо суштество.

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Кучиња, мачиња и крокодили не градат облакодери, згради, машини, авиони, бродови, компјутери, софтвери и математички равенки истите да функционираат. Не знам по кој принцип човекот не е ништо посебно различен од животните.

На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Според тебе е неприродно, според науката, природно. Мислам дека натега научниот јавен став. Се извинувам.

Исти сме како животните, само сакаме да си придаваме значење заради егото.

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Најголемата разлика меѓу нас и животните е што имаме повеќе невронски врски. И тоа е чиста биологија. Само една варијанта на изразување на природните закони.

13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    хомосексуалноста е приметена кај повеќе од 1500 животински врсти а научно документирано е кај 500 вида.

Научниците се уште немаат објаснување за причините за оваа појава:)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Според еден дел на науката е неприродно. Не заборавај дека има и научници креационисти.
    Не сме исти дефинитивно. Земи одредено животно и почни да споредуваш, од каде сакаш почни, ќе видиш дека на врвот е човекот секогаш со огромни разлики од другите живи суштества.

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Сигурно не е оти коа биле мали животинчињава, мајка им им забранувала да имаат секс со различен пол :)

На Nigredo Odor и baba Rada им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Добро испишавте 5 страни.И цело време исите се надмудрувате и еве ќе ве тагнам пошто ми е гајле @Someonespecial @Lella @Vitaly @EvAngelos.Доста ширите пропаганди против/за религијата/хомосексуалноста.Не се мешајте во туѓи штипки, кој каков сака нека е ич гајле да не ви е.Ова важи и за другите што мислат дека се најпаменти.Кој сака нека верува во Господ кој неќе немора, кој е хомо нека биде.Никој не ви штети вам лично, и да е така не ги ставајте во кош сите.Само отварате некои теми да се докажете кој колку е ,,начитан" паметен и све тоа, а не сфаќате дека можеби има некој овде што чита и може да си набие комплекс и да го боли.Не ставајте во ист кош хомоси и педофили.Педофилите сe БОЛНИ хомосите не.

На baba Rada, WildMk и RoseRain им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Креоционистите не се научници. Дури и Католичката црква ја има прифатено еволуцијата како валидна.
    Човекот не е на врвот, бидејќи нема врв. Природата е таа, едно сме со цела планета, со цел универзум. Истата маса и енергија е постојано.

На Nigredo Odor, Amellie13, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Ова го кажуваат луѓето што не знаат на друг начин да објаснат зошто хомосексуалноста е во ред. Тоа што аргументот не е најпрецизен бидејќи опфаќа педофили е само дупка во нивната поента, што не значи дека не се во право.
    Да, хомосексуалноста е природна и нормална и вродена, ама тоа не е важно. Не е тоа причината поради која хомосексуалците не треба да се срамат од неа, туку фактот што не повредуваат никого со неа, исто како и хетеросексуалците.

Не сум веган, но веганите се во право.

Of course you did. :D
    Остави ја Америка и грешките поради тоа што само што легализираа истополови бракови. Во европските држави хомосексуалните разводи се секогаш помалку од хетеросексуалните.

@Mamli Леле. :D Напиј се сокче па после може да имаме сериозна дебата.

На Someonespecial, DAngel и WildMk им се допаѓа ова.
  19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Интересни се црните мажјаци лебеди, тие се удвараат еден на друг и формираат пар и знаат да украдат јајце од друго гнездо како би станале успешни родители како и секој хетеросексуален пар...е ај сега, што да се каже:D

На Feminka22 и WildMk им се допаѓа ова.
  20. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Животните се качуваат и почнуваат да сексаат и предмети понекогаш. Тие гледаат само да го истераат својот нагон дали на истополово животно дали некој предмет, човечка нога или слично.
    Еве затвори 2 машки животни дома дали е тоа куче, маче или јарец ќе видиш дека по некое време ќе се качат едно на друго. Тие не бираат ниту имаат морал, совест и слично, гледаат само да се задоволат.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.