Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хомосексуалност

Дискусија во 'Врски' започната од Boyfromtown, 27 март 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    исто како и луѓето. Каков морал какви црни камења. И интересно е како ми избегнуваш да ги коментираш сите мои мислења :)

На Nigredo Odor и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Сакам да им порачам на сите подржувачи на ЛГБТ заедницата и нивните членови..Поефикасно и подобро ќе биде ако се обидете да се борите против родителската дискриминација, значи во сопствените домови на геј лицата, од таму треба да се почне, од таму почнува нивната депресија ..поштетна е таму климата за сите нив од колку омразата на улиците со која ќе се соочат и не прифатеноста во друштвото.

На Petra777, carangigia, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Научниците можат да забележат и документираат се и сешто кога геј лоби ќе им протури по некое милионче во џебовите.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Научници се, само што таа наука се базира на Библијата. Каточичката црква што сака нека прифати. Не заборавај дека таа црква е најголемото педофилско лоби така да нема да ми е чудно и луцифер со Исус да го замени,
    Се што ме праша и на се што ме цитираше ти одговорив. Ако нешто уште имаш повели.
    Не те сфатив со моралов и црните камења.

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260

Како тебе ти влијае нечија сексуалност?

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Се' е еден голем заговор против тебе.. дефинитивно :)

На Nigredo Odor, Someonespecial, RoseRain и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не ми влијае кој што прави во кревет. Ми влијае промовирање и ширење на лгбт идеологијата или нивната изопачена ''сексуалност''. Ако се такви нека бидат таков и точка, но нека не бараат приоритети и индоктринирање на такви работи во училишта и рекламација по улици.

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.933
    Допаѓања:
    12.456

Поубаво искажана форма на мој поглед на било каква форма на брак, и влада/црква во брак.

Незнам дали сум од ретките, но стрејт брак/геј брак не ме привлекува ич од таа перспектива, да да знам дека можеби ке се излажам, ништо ново, луѓе сме сепак.

Стрејт сум и поддржувам партнерства од ист пол, ако не бев јасен. Немора тагирање ако имате спротивно мислење/хомофобија/да ме научите нешто ново.

На Кена Рис, theowndemon, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Што е за тебе: рекламирање по улици? Бакнување? Држење за рака? ПДА е прашање на вкус, не на сексуалност.

На Nigredo Odor и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Во свет кој се потпира на правни договори, не можеш да се тргнеш од тоа. Кога ќе дојде во прашање некст оф кин, за кризни ситуации или поделба на имот, се' ќе си е*а матер, ако не постојат тие договори.

На Scott Weiland му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Scott Weiland

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.933
    Допаѓања:
    12.456
    Точно затоа има предбрачни договори/адвокати, јас бев неопширен сепак намерно.

Немора да имплицира предбрачен договор ништо, само ако еден од двајцата му придаде погрешно значење, онда друга прича.

едит-На тема за хомофобија/хомосексуалност, либерално гледано, не ми смета бидејќи не се случува во моја спална, и да се случува не би било убаво, јас ќе го местам креветот после.. |(

Последна измена: 6 мај 2018
    На Someonespecial и WildMk им се допаѓа ова.
  12. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    И што треба да значи ова? Треба да си веган за да осудуваш зоофилија? Почна и да ја релативизираш зоофилијата за да ја доближиш по изопаченост со наводната изопаченост на хомосексуалноста...
    Не, не сум ни вегетаријанец, а не па веган; им ја сфаќам етичката позадина, но не и ваква радикалност каква што ти карикираш (бидејќи сигурна сум дека ни ти не си). Користење на животните за исхрана е нешто сосема друго од изживување врз нив за забава, па на крај и сексуален нагон кон нив.
    Назад на хомосексуалноста - таа не подразбира ниту нагон кон друг вид кој не може да даде согласност, а уште помалку насилство.
    Сѐ досега ти е ирелевантно, така што уште чекаме нормален аргумент како хомосексуалноста штети на човекот и општеството (waiting)

Инаку, ние членовите тука со либерални погледи не сме во еден калап, не се контролираме меѓу себе или пак некој друг организациски да нѐ контролира како движење. Ама тоа на човек од таков калибар како тебе не може да му се објасни, ниту пак вреди да се пробува. :)

На candy.cane, Amellie13, DAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Просто македонче затуцано 100 века наназад IQ во минус им отишло, ќе хејта ''гејови'' ама затоа се пали на лезбејки.

На Кена Рис, Amellie13, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Scott Weiland

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.933
    Допаѓања:
    12.456
    Кои во филмовите за возрасни се најчесто стрејт жени. Оди сфати. :headbang: (п.с. кај ми е плејбојот? имаше добра реклама за еден часовник :D)

На DAngel и Alisa22 им се допаѓа ова.
  15. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    не, фала

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  17. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Во инверзии и растројства на сексуалниот нагон спаѓаат: педофилијата (секс со деца), хомосексуалноста (секс со ист пол), зоофилијата (секс со животни, некрофилијата (секс со мртви тела) итн. (види атачмент од универзитетски учебник по медицинска психологија)

Вие од ЛГБТИ сакате да ја извадите хомосексуалноста од оваа групација со изговорот дека таа не е иста како и другите, затоа што се прави со „консензус“ т.е. со взаемна согласност меѓу партнерите, а не како кај зоофилијата каде што животното не дава согласност за секс со човекот така? Значи според вас консензусот тука е клучен.

Епа затоа јас ти посочувам на месната индустрија. Дали животното му дава консензус (согласност) на касапот пред да го заколе за ти да можеш да го јадеш? Не. Значи и тој прави нешто без консензус и според вашиов критериум и месната индустрија е девијантна појава.

Што сакам да кажам како заклучок. Консензусот не е доволен за да ја етикетира како „нормална“ хомосексуалноста и да рече не, таа е не спаѓа во растројствата на сексуалниот нагод, за разлика од другите педофилијата, зоофилијата итн. Се знае што е нормално, а што не. Машко си е машко, женско си е женско. Има само два пола, два рода и една нормална сексуална ориентација што ги поврзува, а сите други се сексуални дезориентации.

Прикачени фајлови:

• homo1.jpg
      homo1.jpg
      Големина на фајлот:
      85,3 KB
      Прегледи:
      11
    На Таа Сум му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Scott Weiland

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.933
    Допаѓања:
    12.456
    Мислам поубаво би било да користите термини како педерастија/да видите што значи терминот Педераст. Ако зборуваме за илии/шизми бар да бидеме по изразити.

Не мора да бидеш дел од ЛГБТкојзнаештоуште да ги поддржиш.

Што е со примерите во природа кај има хомосексуалност помеѓу животните? Што е со фактот пред некој ден што реков дека не сме настанати од мајмуни, туку сме мајмуни, малку повисоко на еволуционарна гранка од бонобо/шимпанза, но тие се многу по одделени од други врсти на мајмуни ие. горили.

Дали доаѓа ова од место на омраза или незнаење, пола од спротивни мислења на темава. Незнам не би анализирал премногу, се враќам да си дам серотонин хит преку играње шах.

Sources: Logical thinking, Milo Yiannopulous, trolls, scientists, pundits, extrapolation of basic facts. And of course, psychology and evolutionary biology to an extent.

edit1:Со мерак Сајси да ми украде женска лееј..

Последна измена: 6 мај 2018
    На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. wildT.xoxo

wildT.xoxo Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Што има веза тоа, ако некој девојки(машки) чувствуваа некоја љубов помеѓу нив шо не е само другарска , одма се шира глупости за нив . Ама зошто ,зошто да се одбегнуаа таквите , зошто да не бида почитуани? И тие имаат чувства , таква е љубовта , неможеш да спечиш некој да сака некого .. Ја имам неколку другарки што се лезбејки или БИ , па што , не треба да се дружим со нив , или пак некој да ме смета за ненормална шо се дружим со нив..? ЉУБОВ е тоа ! Мислите пошироко , не бидите ограничени со мислењата , 21 век смо , кој шо сака нека прае, живејте го животот за вие да се чувствувате убаво во него , а не се плашите од мислењата да другите. Ако сакаш да си БИ биди си, ако сакаш да си геј биди геј, ако сакаш да си лезбејка биди си никој не ти брани . Ко прво лезбејки и гејови имало и пред 300 години , можда и повеќе , но тогаш било срамота тоа да се искаже , па затоа се криеле. Што е сега поразлично освен шо сега сме послободни у правењето нешто што сакаме. Имајте почит кон таквите и тие се луѓе .. Дајте да се сакаме сите безразлика на која сексуалнот припаѓаме , крај краева сите сакаме да сме сакани и дружени од луѓе . :l::l::hug::hug::inlove:

20. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Учебников, како што има кажано @theowndemon, е во процес на промена поради тоа што хомосексуалноста не спаѓа во менталните растројства веќе скоро 30 години.

Не знам колку долго планираш да го игнорираш тој факт. Повели, прочитај: https://www.paho.org/hq/index.php?option=com_content&view=article&id=6803&Itemid=

Twenty two years ago, on May 17, the World Health Assembly removed homosexuality from the list of mental disorders when it approved a new version of the World Health Organization's International Classification of Diseases (ICD-10).

"Since homosexuality is not a disorder or a disease, it does not require a cure. There is no medical indication for changing sexual orientation," said PAHO Director Dr. Mirta Roses Periago. Practices known as "reparative therapy" or "conversion therapy" represent "a serious threat to the health and well-being—even the lives—of affected people."

На WildMk, Alisa22, crimson и 4 други им се допаѓа ова.