Овие не дека би ги дискриминирала по некој основ ете имам вработено една која си кажува да е лизбејка, само не ми е јасно кои права и слободи ги бараат се погласно кога никому не треба денес да му е гајле со кој е во кревет и што сака прави. Според мене може ќе се најде некој лек а може и не. Не можам да тврдам дали е психичко некое или хормонално пореметување ама нормално секако не е.
Човечки однос им е скратен. Делов шо ти цитирав. Нормално не било. Лмао. А шо е нормално? То шо е твоја реалност? Мене вакви размислувања не ми се нормални. Следно, вклучување на партнерска заедница. Посвојвање деца. Да не мора да се кријат и да "излегват" како геј пред најблиските. Вработи една ти и наеднаш се розово. Ништо не му фали. Лмао. БоЛеСт е лЕк МоЖи ИмА мОжИ нЕмА хОрМоНаЛнО иЛи пСиХиЧкО
Не можрш да тврдиш? Спроведуваш некое истражување, медицинско или од твое лично стручно мислење за лизбејки и гијови сакаш заклучок?
Каква заедница? Партнерска? Деца посвојување како за пример? Вие до кај сте тргнале со правата се плашам да на секој со закон ќе му се нареди да осети истополов однос... Што има да се мешаат кутрите деца не знам во вашите растројства? Си пишав јас кој што сака нека си прави во кревет, ама барања и реклами како тоа јавно или нормално било да гледа младината која од шо е тренд во мода или ин би требало да искуси. Или како оваа од работа шо ми вика дека од машки се разочарала затоа е со жени.
Има еден цитат од психијатар Фројд, дека тие најмногу што се против геј луѓе, тие уствари потајно се и самите геј. Да не си лизбејка, а да не си признаваш? Ти се подсвиѓува колешката ааа?
Како и да гледаш, во тој поглед не се еднакви на пример, со тебе. Јас ги кажав кои права му се скратени. Ти решаваш сега да го наречеш и растројство, а вервај, абер немаш шо збораш. Не се плаши од то шо не го разбираш. Не каса. Зато се вика хомофобија. Не дека се геј туку многу се плашат и се несигурни во себе шо мислат дека се геј. Пусти страв како дели народ. Тое.
@Vittoria ако си лизбејка, почни со признавање овде на форумов, ќе те поддржиме сите и ќе те охрабриме и пред семејството да се отвориш. Нема од што да се срамиш
Е кое право им е ускратено бре? Ајде ако е нормално за двајца мажи нека си направат дете, не може, шо не земат кученце плус за во таа партнери заедница наместо дете кое е од жена на овој свет. Па до некаде мора да има граница, таму до кревет нека им е.
Фала ти миличка, ако осетам такво нешто одма одма ќе пишам, тука се сручњаци. Нели е анонимно ова. Само не знам кое е чувството? Ете ја знам таа возбуда спрема машко и се како ми е, за со жена реално не сум се замислила, ниту нешто се осеќа кога сме правеле муабет на таа тема.
Интересно ми е како основа за нормално ја земате можноста на парот да има деца по природен пат. Одејќи по таа логика и хетеросексуални парови каде едниот е стерилен не се нормални бидејќи не можат да имаат деца природно. Врска на двајца свесни возрасни личности не треба да е работа на никој друг освен на нив.