Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хомосексуалност

Дискусија во 'Врски' започната од Boyfromtown, 27 март 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Дебатата е еден од начините да се информираме и да размениме мислења.
    Промените зависат од информираноста.

Не треба да се помируваме со неправдите.

Ова резонирање се повторува низ сите проблематики.
    Кај и да спомнам: “Да смениме, Да се бориме“ - секогаш, ама секогаш муабетот запира поради наплив на реакции: “Абе џабе е, ништо не можеш да смениш“

Ами ај да легниме и да умриме.
    Мислам...
    Мене ми е нелогично.

На Избришан профил 146538, mode-kristina, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    181.113
    Оди во СКД да почнеме со менување:nod:

Дете прво се учи да оди, после го запишуваш на фудбал...it takes time...

Последна измена: 18 јануари 2021
    На Cosmi и Dentina им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    That is why we are talking openly about it.

На Избришан профил 146538 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Ми останаа прашањата во ум, па би сакала да се обидам да ги одговорам.

За првото прашање поврзано со (не)прифатеноста во општеството веќе напишав во претходниот пост, па не би се повторувала.

Следно би одела со третото прашање: забранување на искажување на спротивниот став. Би направила една паралела со жените, бидејќи мислам дека подобро се доловува поентата доколку се искористи (реален) пример кој би влијаел лично на нас.

Еве постои некој маж во светот кој мисли дека жените треба да се домаќинки и да седат дома со децата. Смета дека природното, нормално место на жената е во домот, на децата им е потребна мајка и никој друг нема подобро да се грижи и да ги воспита од неа. Доколку таа жена оди на работа, нејзиното внимание ќе е поделено и децата ќе тргнат по грешен пат, бидејќи ги воспитува некоја друга непозната личност (дадилка или негувателки во градинка). Тој исто така смета дека само таа треба да го одржува домот, бидејќи тој е веќе зафатен правејќи пари за нивно одржување.

Зошто забегувам од темата со ова? Е па еве, имаме личност која не е агресивна, ни со физички ни со вербални напади, само има свој став. Тој е спротивен од „модерните“ сфаќања, па наидува на осуда (го „караат“), што многу веројатно придонесува тој да пружа уште поголем отпор, бидејќи „секој има право на свое мислење“ и „нема што да ме замолчуваат и да ми продаваат неморални вредности“. Во ред. Да замислиме сега дека мнозинството од мажите размислуваат вака. Значи повторно, не се агресивни, ама ова е нивниот став. Ова значи дека бараат жени кои во најмала рака ќе се прилагодат на нивниот став или што се согласуваат со тој став (поретко).

Прашањето е: дали тие мажи немаат никаков ефект врз животот на жените? Дали е во ред да шират таква „пропаганда“ која ќе вели: „Сите жени кои не ги почитуваат овие „правила/вредности“ се неморални и не треба да се прифатени од општеството, треба да се осудат за нивната девијација од „вистинскиот, точниот“ пат“?

Од денешна перспектива, сакам да верувам дека доминантното мислење би било: „не, не е во ред“. Секоја жена би требало да е слободна сама да го избере својот пат, без разлика кој е тој. Ама ете, порано таа била доминантната перспектива, сè додека не се кренал (и не продолжува да се крева) женскиот глас и рекол: „тоа е неприфатливо за нас, заслужуваме еднакви права и можности, ние не сме ништо подолу од вас“. Така, постепено почнала да се крева свеста и сега таквите ставови се „забранети“ (неприфатливи) и не мора да објаснувам зошто е тоа така, мислам дека ни е јасно на сите.

Сè ова го изверглав за да објаснам зошто ставот дека „хомосексуалноста е неприродна и тие се болни“ станува неприфатлив или барем има борба тој да биде став само на малцинството луѓе. Исто како што жените се бореле (борат) за еднакви права и можности, истото го прават и ЛГБТ луѓето. Според мене, ставот дека „имањето секс со личност од ист пол означува дека немаш морални вредности и немаш способност за рационално расудување и функционирање во животот“ е еднаков на ставот дека „бидењето личност од женски пол означува дека не си силна и немаш способност за рационално расудување и самостоен опстанок во општеството (со други зборови „мора некој маж да се грижи за тебе, бидејќи не можеш ти сама да функционираш“)“.

Мене лично не ми е логично да верувам дека нешто толку банално како пол или сексуалност ги дефинира когнитивните и моралните расудувања, односно те дефинира како личност и ти ги ограничува можностите во животот. Тргни од себе, мислиш ли дека тоа што си жена или тоа што имаш секс со мажи некако влијае врз тоа дали си способна да (не) учиш, да (не) носиш рационални одлуки, да си (не)чесна личност, да (не) знаеш да воспитуваш деца, да (не) си религиозна (да, има верници и во ЛГБТ заедницата) итн? Затоа што тоа е она што индиректно се имплицира кога се вели дека се ненормални или поточно, дека она што го прават е ненормално. Дали тебе ова ти звучи логично?

Тоа е „ултимативната“ поента за отфрлање на тоа „не се неприродни и ненормални“ и затоа толку се работи на исфрлување на тој став бидејќи, како што кажав и во претходниот пост, е неоснован и спречува напредок и нормален живот на една цела група на луѓе кои на никаков начин не му штетат на остатокот од населението, за разлика од остатокот од населението кој им штети ним. Како им штети? Примени ја истата логика за примерот погоре со ставот на мажот за местото на жената во општеството. И тоа ова е само „материјалниот“ аспект, „душевниот“ аспект веќе беше споменат од другите членки, па не го повторувам. Се надевам дека ти го одговорив третото прашање (иако толку издолжено :lol:).

Што се однесува до второто прашање - како да кажеш спротивен став без да го користиш зборот „ненормално“ - мислам дека не можеш да кажеш спротивен став без тој збор, бидејќи коренот на мислењето/ставот е баш во тој збор:

Зошто не сакаш да гледаш заедно две личности од ист пол?
    - Затоа што ми е гнасно.
    Зошто ти е гнасно?
    - Затоа што е ненормално.

Зошто не сакаш да гледаш заедно две личности од ист пол?
    - Затоа што Бог не рекол Адам и Адам (или Ева и Ева), туку рекол Адам и Ева.
    Зарем исто така не рекол дека треба да ги сакаш и прифатиш сите без осуда?
    - Да, ама ова е ненормално и оди против божјата одлука само Адам и Ева да имаат односи.

Зошто сметаш дека на две личности од ист пол не треба да им се дозволи да посвојуваат деца?
    - Затоа што две деца не треба да се учат на и да гледаат такви работи.
    Какви работи се тие?
    - Ненормални.
    (Во погорните мислења беше кажан и друг аспект (социјален) зошто некој е против тоа хомосексуалци да посвојат деца, меѓутоа тој не е релевантен за поентата што сакам да ја направам.)

Јас искрено не би знаела да најдам подобар начин да кажам спротивен став. Не верувам дека за ваква работа можеш да мислиш дека нешто е измеѓу нормално и ненормално; или имаш став дека е нормално или дека е ненормално, бидејќи спротивното на нормално/природно е само ненормално/неприродно. Нема друг синоним кој можеш да го употребиш што ќе го опише тој став без да навреди некого затоа што, како што објаснив горе, самата имплицирана поента зад тој став е навредлива. Пак ќе дадам пример со жените: велењето дека „девојката не може да биде добар машински инженер“ имплицира дека девојката не може да е толку добра како момче што е машински инженер (се разбира, не мислам на девојки кои немаат „талент“ за некоја област, како што немаат сите талент за сите области, туку мислам во случај кога двајцата тргнуваат од слична позиција - сличен успех итн).

Верувам дека поентата на сите мислења кои ве „спречуваат“ да го кажете вашиот спротивен став не е за да ве спречат да имате свое мислење и без приговор да го прифатите „модерното, со-искривени-вредности“ мислење, туку повеќе да ви дадат друга перспектива (на којашто можеби не сте се сетиле/за којашто не сте размислиле подлабоко - не мора да значи дека сте глупави или затуцани; никој не ги увидува сите перспективи за сè во животот), односно да ја подигнат свеста (на сличен начин како што се работело/работи на подигнување на свеста за вредноста на жената или заштитата на животната средина).

Единственото нешто што би го забележала е дека луѓето и онака не се склони кон менување на сопствени убедувања/верувања (особено не на форум), па милитантното контрање мислам дека има само спротивен ефект. Доколку некој е несигурен или не толку цврсто верува во нешто (во конкретниов случај - дека хомосексуалноста е ненормалност и болест), жестоките спротивставувања од другата страна може само повеќе да го одбијат и да го „турнат“ во сигурност/убеденост во првичните мислења, па сте/сме го „изгубиле“ тој човек. Ова се однесува за тие кои сакаат да придонесат за развивање на свест; не се однесува на тие кои само сакат да тепаат време „карајќи се“ :D.

На Abel, Избришан профил 146538, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Se vo red toa shto gi pochituvate lgbt licata. Poddrshka i od mene, ne sme vo kameno vreme. Samo edno ne mi e jasno: najgolem del od lugjevo shto gi znam gi poddrzhuvaat i toa e sosem ok. No na istite takvi poddrzhuvachi koga ke im se desi nekoj od semejstvoto, brat, sestra, bratuched i sl da e gej/lezbejka, zashto semejstvoto e sekogash protiv?!
    Konkretno znam za sluchajot so drugar mi.

I ve molam bez napadi, NE gi napadnav lgbt licata, tuku ova ne mi e sfatlivo.

На BlackAndWhiteSwan, SandraPink и Just.do.it им се допаѓа ова.
  6. Друштво, не знаев за темава, ноќва ја најдов.
    Брат ми е геј, уште на 5 години како детенце ни кажа дека симпатија му е другарчето , на што моите не му рекоа ништо што би го натерало да мисли дека не е во ред тоа. Го оставија да си се развива и ужива во тоа што е, оти истото не штети никому и нема никаква блискост со девијантни појави.
    Моите се израснати во златната Југославија и повеќе од доволно се едуцирани и емотивно зрели да знаат што е здраво а што не, само кога беше тинејџер со многу поддршка и љубов му објаснивме дека за негово добро треба да е подискретен тука во Македонија, оти за жал поголемиот дел од населението живее со "вредности" од племенска заедница и токму од истите може да доживее насилство од било кој тип, на што ние би полуделе од болка и тага, така што си држеше до својата приватност и научи со кого може да зборува за себе..
    Не му беше лесно, иако неговата генерација (сега има 32) беше послободна во тој поглед, ама тешко наоѓаше партнер за моногама и стабилна врска, а многу го сакаше тоа. Обично повеќето геј дечки/мажи кај нас не се спремни за љубовна врска оти неприфатеноста кон самите себе исто е голема фрустрација и проблем. Одат до тој степен да излезат до толку од себе што се присилуваат да имаат девојки или женат само за да бидат во тек со "нормата" и да не ги разочараат своите, што е претажно. Замислете да се присилувате самите себе да имате секс со пол кој не ве привлекува никако само за да бидете "нормални" пред болното општество! Тоа е најморбидно силување на самите себе!
    Познавам неколку оженети геј познаници кои ми се доверија и истите пиеа какви ли не супстанци
    за еднаш годишно да имаат секс со своите жени, а во меѓувреме имаат профили на 10 ет геј апликации за секс. Тоа е профилот на македонскиот геј маж во хетеро брак, кој може да го сретнете по имендени, по свадби со својата жена и деца, може да биде патријархално гласен, може да биде шовинист, може да се прави најголем маж, може и да изгледа многу мажествено, тежок стереотип е дека геј мажите мора да бидат феминизирани!!! И, истиот тој маж може скришно да има секс со вашиот син за кој не знаете дека е геј или би. без да се посомневате воопшто. Таков е геј животот во Македонија.
    Брат ми кога ми кажуваше кои сѐ мажи му пишувале и закажувале рандевуа, останав подзината, повеќето беа женети или со славни девојки во градот!
    Да се вратам кај брат ми, не се наоѓаше себе во овој тотално недигнитетен начин на живот, за жал ни замина во странство од каде си најде партнер по каков мечтаеше цел живот, и веќе две години се во многу хармоничен брак.
    Склучија брак поради документација за визата на брат ми за да може да живее таму и секако останатите бенефиции кои ги носи бракот, затоа и постои, поготово кога е од љубов и кога не се глуми истиот.
    Доаѓаат по месец дена на одмор кај старите дома, го сакаме многу нашиот "зет" од брат ми, мајка ми така и го вика на шала.
    Научи да зборува македонски подобро од мојот сопруг кој е исто странец, многу ја сака Македонија и прекрасен амбасадор е.
    Замислете брат ми да нѐ немаше вакви какви сме. Да бевме типично македонско или ајде балканско семејство и го истрауматизиравме со "вредностите ". Бог знае колку несреќен ќе беше поготово како што е емотивен и чесен пред себе и сите. Он не би живеел двоен мизерен живот!
    Прегорда и пресреќна сум на својот брат кој израсна во здрав, интегритетен и емпатичен човек, а за тоа се заслужни нашите златни РОДИТЕЛИ!
    Да беа спротивното од ова што се, бог знаеше што ќе се случеше од тоа кутро дете..

Последна измена од модератор: 20 октомври 2021
    На meggle, Сара Лав, SnezanaPet и 34 други им се допаѓа ова.
  7. П. С Добив порака од некој, во кој ми пишува дека да биде геј одлучил мојот брат.
    Добро де луѓе, вие со ваквите визии, поинаку не можам да ве разберам освен да сте парасексуални и сами да одлучувате со кого ќе имате секс/врска/брак.
    Мене во живот сексуално/романтично никогаш не ме привлекла жена, дете, тинејџер, баби, дедовци, родители, пријатели кои природно ми доаѓа да ги сакам платонски, без сексуално/романтични примеси.
    Како тоа може да се одлучи да се биде или не привлечен од некого???
    Ви се молам ставете прст на глава и размислете за вашата привлеченост најсетне.
    Дури и терминот сексуална ориентација е многу погрешен и веројатно исто толку погрешно се толкува, та многумина мислат, ете така лесно е да се ориентира некој, та вие лесно и успешно сте се ориентирале во онаа правата и од "бога" признаена!
    Се дискутира да се смени терминот - ориентација во -припадност, таму каде што ти припаѓаш, оти природно ја имаш таа потреба, а не одлучуваш ти рационално каде да се ориентираш!
    ЛГБТ сексуалните/родови припадности се подеднакво здрави и природни како и оваа пустава хетерово, само од причини веќе познатите за многумина од нас, знаеме оти е најбројна.
    Никогаш не би ја сметала за здрава педофилијата, зоофилијата, некрофилијата и останатите девијантности и дај боже што се вели да останам при овој ум и свест, засега сметам дека знам што е здраво а што не, и истото ми доаѓа природно со емотивна придружба а не само рационална или морална, али возрасни луѓе кои се сакаат и делат интима со исто возрасни без разлика на полот и родот , па дај оставете ги нека ја уживаат нивната здрава припадност и нека ги имаат истите права како и овие "правиве". Срамота е веќе со племенски вредности да се удирате во гради!
    Па на истите
    тие вредности, умни политичари 30ет години мама ви плакаа кога толку мајки веќе сакате. Претажно е веќе, колку малку треба човек да е паметен и така да си сака и на себе и на блиските му арно.
    За останатите девијантности фала богу светот ги препознава како такви и си ги превзема правите мерки.
    Ви се молам доста со тоа одлука та одлука, освен ако веќе вам сѐ што постои на земјава ве возбудува, та вие поради морал одлучувате каде е правилно да се ориентирате, поинаку не можам да ве разберам!

Последна измена од модератор: 21 октомври 2021
    На Astra30, Annath, malerozna и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    За жал, на форумов има многу луѓе со застарени мислења.
    Ептен е подмолно така во пораки да ти пишуваат, но сепак, ова е Балкан.
    Ако некој те вознемирува, пријави го.
    П.с за брат ти ми е навистина мило. Ретки се луѓето како твоите родители.

На Youknow, staycalm, Alex.T и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Апсолутно, се согласувам, поготово во делот за жената која по нивните вредности мора да биде мајка и да чува деца. Истото е и со ЛГБТ.
    Јас додека не бев во брак исто нон стоп ме прашуваа кога ќе се омажам и зашто немам дечко, а сега откако се омажив ме прашуваат кога деца?- Во Македонија секако, овде никој не ме прашал.
    На неколкумина им реков дека не сакам да имам деца, него дека старите мои за брзо ќе станат "деца" и ќе имаат потреба од грижа, а грижата кон повозрасните многу ме исполнува, сум работела и како сестра во геријатриски дом, и искрено децата ми се драги, ама ја немам таа конекција и потреба како кон старите луѓе, и во тоа е убавината! Сите сме за нешто предодредени и само со различностите кои не штетат никому светот може да стане едно преубаво место за живот.
    Секое излегување од комфор зоната е шок по самата особа, но редно време е да почне да се размислува кои различности вреди и треба да се прифатат, а кои не.
    Како веќе кажав погоре, отворена свест имам за многу нешта, но не би поддржала да се практикуваат девијантности кои ги набројав погоре. Останато се преубави различности кои тешко се прифаќаат кај нас оти зоната на комфор им е многу тврдокорна, тој е капацитетот, ама не треба влегување во жолчни дискусии, расправии, навреди и се извинувам за жолчната порака погоре, сум доста пристрасна на оваа тема, оти знам низ што помина брат ми, и воопшто семејството мое како е гледано од локалците до денес.
    Како и да е, се надевам на поубави времиња со повеќе свест кон продуктивните нешта кои носат плодови за здраво, хармонично и среќно општество.
    Како кажав, оти да се присилувам да имам деца оти општеството така смета, кога ја немам таа потреба???
    Наместо на деца сета љубов и грижа сакам да им ја дадам на старите лица, тие ми ја будат таа љубов во мене!
    А наместо јас, нека имаат деца тие кои вистински сакаат и се сигурни дека ќе бидат стабилни и одговорни родители /старатели. Тие кои не ќе можат да ја исполнат таа должност од х причини, воопшто не ги осудувам ако најодговорно си ги достават децата во дом од каде ќе бидат посвоени од оние кои сакаат и имаат услови за нив, меѓу кои и припадници на ЛГБТ. Ете ова е тој здрав круг за мене! А на детето дека му треба само мама и тато е веќе смешно. На дете му требаат зрели, стабилни возрасни луѓе или човек кои ќе му дадат доволно љубов, заштита и услови за развој.
    Многу мами и тати ги фрлаат во контејнер децата, ги силуваат, продаваат, малтретираат, не се грижат за нив, и што не.
    И во ЛГБТ популацијата има и вакви. Сегде нѐ има секакви и
    како кажа погоре девојкава, крајно неразумно е да мислиме дека сексуалноста нѐ одредува како личности, ако истата е здрава(цивилизирана) а под здрави кажав кои ги подразбирам.
    Светот знаеме како е настанат и длабоко во нашата потсвест можеби сите ги имаме тие анимални инстинкти, но во 21 век на 8 билиони луѓе и поинаква свест се стремиме кон повисока свест и љубов, и многумина од нас знаат(чувствуваат) што е добро а што не.
    Во Грција најмногу од девијантностите се практикуваат по местата каде се канонски религиозни, осудуваат и плукаат по сѐ поразлично од нив, а секоја недела има наслови од типот на семејно насилство (силување) или силувани кози, баш од тие кои се најгласни за мама, тато и деца!

Последна измена од модератор: 21 октомври 2021
    На Astra30, Izaabella, mode-kristina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    covek veke nemoze ni film ni serija da gleda a da nema sceni od homoseksualci, so sila ni se nametnuva i pretstavuva ko nesto normalno
    nemoze seksualnata orientacija na 3-4-ca na nekolku milioni da se pretstavuva ko normalna, a i ne e normalna iako moze da se bunite kolku sakate uste stom gi vidis 99% se poznavaat deka se nastrani i ne se bas vo red na fizickiot izgled mislam sigurno imaat nekoi poremeteni ili mutirani,osteteni geni no toa ne vlijae na nivnoto mentalno ili pihicko zdravje konekoi drugi sostojbi
    toa ne znaci deka treba da bidat otfrleni no se pretera so ova i so tie razno razni prava i nametnuvanje
    neka sipravat sto sakaat zad zatvoreni vrati nesum duzna da gledam toa a decata pa ic, gadni se i pritoa ako nekoj im se smee drugite se krivi
    kako da ne

На Aschenputtel, Iren4ep и calm-girl им се допаѓа ова.
  11. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    911
    Спремај се за атентат! :D

На Alex.T, Aschenputtel, Nikolina35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.731
    Јас мислам дека не смеј да има хетеросексуална репрезентација во сериите зошто многу се наметнува. Ију.

На staycalm, crimson, Bezimenka90 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    koga vek spomnav sinoka pustiv eden film demek sf,misterija toj eden gaden poremeten film i plus homoseksualna scena 3 pati povrativ ni pola ne go gledav
    takvi li nastrani raboti ke mi serviraat?
    ako ne pa aj ke prifatime ko normalno se sto ne e samo zaradi toa to nekojprocent e ta
    spremna sum :D

На Diggie и calm-girl им се допаѓа ова.
  14. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    ama heteroskualnosta e normalna i normalna i zdrava vrska a i potrebna za razlika od ovie

На calm-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Може си трудна.

На Acronia, Estranged, $ophia и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.663
    Допаѓања:
    39.552
    Аман бе ако толку лесно повраќаш како преживуваш други пострашни работи :D

На crimson, mode-kristina, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  17. SrbinkaaaA

SrbinkaaaA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    53
    Јас ги поддржувам хомосексуалците, секој си има право како сака да живее :D

На Astra30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    3.337
    I agree. Too much is too much. Затоа преферирам Нетфликс :D

На staycalm, Srckata28 и theowndemon им се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Како бе ти баш наидуваш на такви филмови само?
    Да не сака е она "шта је баби мило, то јој се и снило"?

На staycalm, Bezimenka90, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Колку и да не се сложувам со горенаведената членка низ темите, сепак донекаде ја разбирам и го прифаќам она на што алудира.
    Не можам да речам дека ја прифаќам хомосексуалноста, затоа што не сум никаков фактор за истото. Слободно би рекла рамнодушна за таа тематика. Не ме интересираат, не сум против, но не дека сакам постојано да ми се врши притисок на моето око од областа на телевизијата за нивно прифаќање.
    Нетфликс е пример за тоа. Секоја серија и филм е концентрирана на хомосексуалноста или некој друг припадник на LGBT. Дури ни црнците не се веќе интересни. Мигранти и хомосексуалци, само тоа.
    Од личност која беше за нивните права, залагање и говорење, почнаа да ми пречат. Нешто како Тианде и Фармаси на фејсбук, колку повеќе ме спамаат, толку поголема одбивност имам. Со еден збор, давење и гушење.
    Особено ова што го говорам, беше хиперболизирано во Елит серијата, за последната сезона да не правам муабет. Ни во реален свет во еден клас, не се пола гејови. И не само гејови, тројки со гејови. И се тоа експлицитно прикажано.
    Сакам филм со семејни вредности, како што беа во 90тите. Очигледно е во мода да си разведен, мигрант, геј и црнец.
    И не, не е нормално у сред клуб да се лижеш со некој, без разлика колку и да сакаш да доловиш некаква нормалност.
    Всушност перверзијата на нивното прикажување ми пречи.
    Modern family од друга страна совршено и соодветно отсликува што значи хомосексуалноста. И такви, би гледала.

На SnezanaPet, Emy867, Luminary и 7 други им се допаѓа ова.