Хомосексуалност

Дискусија во 'Врски' започната од Boyfromtown, 27 март 2010.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.851
    Не е нормална. Кој те лажеше? Поненормално нешто нема. И треба да се забрани. Особено во mass media да се промовира и да се става пред очите на децата. Ужас. У ж а с.

На staycalm, crimson, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.747
    Според оваа логика, у цела Македонија треба да има вкупно околу 10 геј луѓе. :D

На staycalm и WildMk им се допаѓа ова.
  3. Се измокрив од смеење, жива здрава да си ми, ме изнасмеа!
    Баш како бабата! Хахаха!
    Уште од чипс што не ѝ/му излегуваат!

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Друштво, дали некој знае што се случи со законот за антидискриминација во Македонија?
    Знам дека едно време дури беше отстранет..
    Во Грција веќе ќе може да си посвојуваат деца од следната година.
    За жал таму останавме кај законот за антидискриминација и кој знае дали истиот е во употреба..

5. Ме изнасмеа, да си жив и здрав, имале нешто пореметено на нивниот физички изглед? Едни од најубавите мажи беа и се хомосексуалци.
    Што имаше пореметено еден Џорџ Мајкл, жени лудуваа по него!?
    Еден филантроп невиден, помогна на пола свет, уште кажуваат луѓе и тука по Грција на кој сѐ имаше помогнато без да се фали со истото.
    А да направиш ти нешто корисно за себе и околината и сѐ исклучиш од темава ако ти се одвратни?
    Постојат стручни авторитети кои одлучуваат што е и што не е, кога сметаш дека не е, направи покорисен чекор и пиши им на СЗО да ја врати во листата на болести.
    Ете ангажирај се и стани активист против хомосексуалноста, на места каде можеби ќе влијаеш, оди по медиуми, настапувај со факти, аргументи, оти не е здрава и бори се за нејзино банирање.
    Притоа, не знам колку си информиран дека Никола Тесла беше хомосексуалец, знаеш ваљда што пронашол, така да ако ти е гнас престани да ја употребуваш, нема да направиш лошо!

На LadyLollypop му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    280
    Во 21 век е нормално да сакаш било кој, нема ништо пореметено многу голем дел на стрејт луѓе имаат искуство со ист пол. Се согласувам во потполност со тебе, членката што пишува такви небулози нема проширени видици и е неинформирана или тие работи што ги пишува ги гледа во себе па ја иритираат од внатре од психолошки аспект.
    Браво за мислењето!

7. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Реалноста ти врши притисок?
    Не се врти светот само околу бели стрејт луѓе. Има живот и надвор од државава.
    Ако толку сакаш да гледаш семејни вредности, ете ти турски серии на Сител, каде што секаде приказната се врти околу супериорен маж и инфериорна жена. :l:

На CoverGirl10, ane.bella, staycalm и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    Не ми смета геј популација, ми смета целиот притисок кој постои врз нив.
    Свадби и деца, само поради некоја општествена прифатеност. Поточно ми смета што свесно уништуваат туѓи животи. И знам за вакви ситуации, реалност што постои секаде околу нас.

Имам двајца најнајдобри другари геј и ги сакам највише на свет. Ама секогаш ќе осудувам луѓе кои поради страв од општествената реакција или самонеприфаќањето, се спремни да срушат и нечија друга слика за брак, фамилија и хармоничен живот. Другариве со мене разговараат за се’, двајцата се преубави, неисфеминизирани, имаат препун инбокс со пораки од девојки и отворени бесрамни понуди, ама двајцата рекле НЕ на лажно претставување пред народ, па колку и да ги донесе тоа до подобар статус у мочаново општество. И ова најмногу го почитувам кај нив, зошто пред се’ се добри луѓе.

Ве молам не форсирајте нешта што не ги сакате само за да се претставите во нешто што наидува на одобрување од околината.. Секој може да прави што сака, се’ додека не повредува некој друг!

На LadyLollypop му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Не е до векот ич! Во антички времиња беше многу понормално и од денес , па во други ненормално, поготово после црквата.
    Но, има нешто кое е безвременско и победувало низ сите векови ма колку било плукано и забранувано, а тоа е љубовта!
    И подеднакво им припаѓа на сите!
    Светот е преполн со сешто и секогаш ќе биде, и лично повторив многу пати погоре не ми се блиски и не би ги поддржала девијантностите, за да не мислат членовиве дека сум опен мајнд за сѐ!
    Многу ми е настрана и болна педофилијата, поготово кога ја практикуваат, сами нека прават што сакаат во поглед на нивното задоволување, но секоја злоупотреба на деца е нешто што ме погодува многу иако ги немам.
    За децата е здраво да си ги имаат првите искуства со нивни врсници.
    Зоофилија боже, господ ќе речам како експресија, да нѐ чува на умот, што би бил животот без платонската љубов за нив???
    Има и такви кои ја практикуваат, но пак ќе речам имај етика и морал и прави го сам во својата имагинација..
    НЕ ЗЛОУПОТРЕБУВАЈ НИКОГО!
    Точно, во 21 век која е поентата да немаме вооошто платонска љубов за групите кои ги набројав, не сме во времето од Адам и Ева да се париме со сѐ околу нас.. Но, секогаш ќе има такви кои ќе сакаат, али кажав веќе што е препорачливо. Не сакам да има земјотреси, но ете природата и понатаму ги прави!
    Али никој не може да ме убеди дека е нездраво да се биде припадник на ЛГБТ заедницата..
    И ги заслужуваат апсолутно истите права!

Последна измена од модератор: 21 октомври 2021
  10. Ми го зеде муабетот, истово ѝ го пишував, ме претече! ❤️

Последна измена од модератор: 21 октомври 2021
    На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.747
    Ај се ќе разберам, ама во мода било да си... црнец? ЦРНЕЦ???

На staycalm, crimson, Bezimenka90 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Ако подобро прочиташ што пишав, можеби и ќе имаше некаква поента. Туку да се најдеш уз муабет. Очигледно ти си гледаш турски серии, чим ја знаеш обработената тематика, ама нема везе:l: Сепак фала, ме просветли да пуштам Сител.

13. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    280
    Сакав да кажам срамота е во 21 век при толку многу канали за информнирање и сл, луѓето да заостанат. И срамота е во 2021-ва некој да се плаши да сака некој поради ваквите мислења и што ќе каже околината и неижевеаните .

На Избришан профил 146538 и Ketchup им се допаѓа ова.
  14. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    280
    И срамота е во 2021 некој да има мислења како членката што кажува небулози кога може на google да се информира за се. Плус почнааво inbox да ми стизаат некои навредувачки пораки од корисници што денес се зачлениле врз основа на моите мислења и ставови. Ги пријавив до надлежните на форумот.

15. Зарем во клуб не се лижат стрејт парови на тони??? Ќе се прекрстам дури, хахаха, па затоа одат и во клуб драга моја!
    Не одат во посета кај дедото и бабата!
    Она ги прифаќа хомосексуалците, ама да бидат тоа само по дома, сѐ останато е премногу.
    А за мигрантиве ме вџаши искрено. Ако сега не треба да се снимаат филмови за истите не знам кога очекуваше она.. Ваљда не во времето од Лиз Тејлор.
    Ете нека гледа филмови од 60 тите, повеќето геј актери глумат стрејт икони таму.

На staycalm, crimson, BlackAndWhiteSwan и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Целото писаније ѝ беше многу мрачно, како од мрачната доба токму. Црнци и мигранти се во тренд во 22 век, предвиде она од мрачниот век.

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.320
    Допаѓања:
    190.008
    Кога Никола Тесла стана геј?:^)
    Не дека нешто ми менува, ама ете, дали јас имам информативна дупка или што...

На glosipgirl, Camille84, Just.do.it и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.084
    Никола Тесла своеволно бил во целибат, не бил геј :D

На jacqueline.s, Аргентина *, Camille84 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Бидејќи индиректно ме повикуваш. Кинематографијата се базира врз она што ја спонзорира. Очигледно LGBT плаќаат грди пари за да бидат позастапени во истата. Еве погледни ја серијата Елит, барем за нијанса да доловиш за што конкретно зборувам.
    Не знам ни дали воопшто имаш претстава. За лижењето, беше сцена од серијата. И не говорам за бакнежи, ако мислиш на тоа. Затоа што таква сцена немаше воопшто помеѓу стрејт луѓе, начисто беше прикажана перверзија.
    И не, не треба мене да ме покажуваш со прст. Туку како медиумите ги презентираат овие лица. Затоа што воопшто не прават услуга, туку одбивност.
    Ако хомосексуалците се прикажуваат низ призма на перверзија, фетиш и разврат, како тоа јас би го прифатила, кога не ми е ни за прифаќање кај стрејт популацијата.
    Не ги напаѓам геј луѓето, напротив. Перцепцијата за нивниот живот целосно се менува врз основа на она како се прикажани или пак можеби како што сакаат да бидат прикажани.
    Сум патувала низ метрополи, каде се чувствуваат послободни. Се држат за раце, се бакнуваат, сосема интимно и ненападно. И погоди што? Мило ми беше за нив. Зошто тоа не го доловуваат во филмовите?

На Luminary, christinnn, Izaabella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Апсолутно драга моја, ама попусто е, оти џабе сите канали и едукативни содржини кога најпотребните ги немаме во нашата земја.-, Власта и образованието.
    Без ова, преку сѐ останато ќе го доживуваат како вулгарно и нездраво, како читаме погоре.
    Дај им пристојни услови за живот во државата, научи ги што е добро а што не во/за општеството, и ќе видиш дали ќе гракаат што се пуштало на Нетфликс или како беше..