Ама тоа тебе ти е нормално. Не е правило кое важи за сите. Кога живееш во заедница, треба да прифатиш дека не се сите исти како тебе. И тоа само-по себе не е ништо лошо. Само е поинакво.
Средно завршив пред 3 години и во цела генерација која броеше скоро 200 средношколци, за ниту еден/една не се прошири муабет дека е геј. А одевме редовно групно по забави, родендени па чак и екскурзии и другарски ги вбројувам тука кога по неколку дена престојувавме некаде. А знаете на таа возраст сме сите радознали и трачари, нешто да се случеше одма секој ќе разбереше. И да, не можам а да не се согласам дека цела фама околу ЛГБТ е пре нападна. Толку сакаат да се наметнат шо и да ги прифаќаш како такви, ти стануваат одбивни. Редно е да сфатат дека на никој не му е гајле кој со кого легнува в кревет и шо прај, едноставно ми се еднакво небитни како и стрејт пар шо би ми бил небитен. При толку свои проблеми, уште треба да се секирам дали Сара и Марија се во врска, како па да не.
Ама тебе никој не те нарекол 'ненормална', затоа што се влажниш на мажи. Ти имаш право на брак, затоа што се заљубуваш во мажи. Тебе никој нема да те истепа и да те навредува затоа што бакнуваш, или држиш за рака маж. Ова ти изгледа како 'еднакви можности'?
da poinakvo e i sekoj ke si pravi doma sto saka ama koja e potrebata tolku da se eksponiraat "ej slusaj vamu, ja sum gej " i sto ?
Затоа што има такви како тебе кои ги нарекуваат 'ненормални' Се додека постои стигма, ќе има отпор. Природно е луѓето да сакаат да бидат прифатени, онакви какви што се. Исто како што ти сакаш, како што јас сакам...
pa i tie imaat pravo na brak a za tepanje ne sum slunala nekoj da bide tepan za toa, a koga sme kaj tepanje moze da te natepaat za bilo sto
Може да те натепаат за било што, ама нема да те натепаат само поради тоа што имаш секс со маж (тебе, како хетеросексуалец). Немаат право на брак. Во повеќето држави. Последнава деценија почнаа да се легализираат истополови бракови, а хомосексуалци постојат 100.000 години... откако настанал човекот. Колку време ви треба да прифатите дека се 'нормални'?
ke bidat prifateni koga ke prestanat so ovie gluposti, paradi, javno kukanje ,samoozaluvanje i preteruvanje vaka samo stvaraat odbivnost i nisto poveke na nikoj ne mu e gajle sto i so kogo ke spijat pa na javnosta se da stavat na tacna
Ама нема да запрат додека има такви како тебе кои ги нарекуваат 'ненормални' Ако ти смета нивното експонирање, не мора да го следиш, гледаш, читаш за тоа. Можеш да си одбериш сфера која те интересира. Едноставно, не пишувај на темава. Епа и тие никогаш. Прифати ја реалноста. Полесно ќе ти биде.
i pak na pocetok ke se vratam kako da ne gi gledam koga nasekade mi serviraat toa pa toa , pr eden film ili serija do kraj nemoze da se izgleda izvini no toa e preterano za tolku mal % na takvi
Ама најсмешно ми е кога ќе кажете: абе не ми е гајле мене, откако сте изнапишале зборови и зборови.Океј, признај дека се замараш од која и да е причина и готово.Сите имаме нешто што ни смета, ама очигледно е кога некоја тема погодува некого.
Исто како што ние тебе те гледаме насекаде, како ја промовираш својата хетеросексуалност. Секој пат кога ќе парадираш по улица, фатена за рака со партнерот.
pa jas uste so prviot komentar si kazav mi smeta sto okupiraa cela filmska industrija , sega i betmen e BI? mi smeta i preterano e se ova pa moram da odgovoram koga veke mi replicirale
Бести, Александар Македонски бил би. Султан Сулејман бил би. Знаеш ли колку филмови се базирани врз основа на геј личности, меѓутоа во филмот се прикажани како стрејт само за да пројде полесно кај народот? Бар имајте мало познавање од темата која ја опфаќате како аргумент.
Инаку, е прифатливо во некои култури да се држиш за рака единствено со сопствениот пол, но некултурно и несоодветно e ако се работи за спротивен пол. Истото важи и за мажи и жени. Од кога држењето за рака е парадирање? Ако се сопнам и некој ме фати за рака, значи дека парадирам? Кога веќе користите некакви аргументи, барем нека имаат смисла. И држењето за рака кај хомосексуалци не го сметам за парадирање. Мајките со деца парадираат со држење за раце? Како тоа е промовирање на хетеросексуалноста?