Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хомосексуалност

Дискусија во 'Врски' започната од Boyfromtown, 27 март 2010.

1. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    25.367
    Самото тоа што беа организирани КОНТРА ПАРАДИ, со присуство многу поголемо од актуелната Парада на гордоста, коишто наводно ги претставувале вистинските вредности, самите слогани и пораки што беа претставени на истите, поддршката од оние што не присуствувале, дали било тоа во реален живот или онлајн, покажува колку сме ние напредни.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. И пак изгласаа достоинствена права и покрај сите протести од црквата!
    И десницата пред да дојде на власт вети дека веднаш ќе им ги укине тие права, ама еве три години ужива власт, не ги укина, и никој не зборува на таа тема. Заборавија веќе.

3. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    25.367
    @Interrupted Girl најискрено, мило ми е за брат ти, што се спасил од лош живот тука. Ете, можеби ја имал таа среќа да не биде дискриминиран додека живеел овде затоа што е геј. Дали затоа што бил сличен со стрејт мажите или не, не знам, не е ни важно. Важното е што повеќето ЛГБТ лица ја немаат таа среќа да не бидат дискриминирани ДОКОЛКУ се отворено геј, и повеќето немаат шанси лесно да си заминат од државава. Твојот муабет дека тука е питом и прекрасен народ не држи вода, особено не можеш да зборуваш за тоа ТИ, како стрејт личност кога ниту една ЛГБТ личност не се согласува, ниту пак се аутира. Толку.

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Дудук значи некој кој не знае или одбива да знае и не е некоја си навреда реално во споредба со "генската попреченост" ретардација како сакаш наречи ја, која им ја залепи, ти се молам.
    Бракот или партнерството е од многу големо значење во земји каде функционира истото, причини и бенефити има многу.
    Ако не е битен тој лист хартија нека не постои воопшто, иако таму како веќе некој кажа не игра некоја улога, но некаде е од големо значење.
    Да, партнерството го викаат веќе брак на иднината оти истото ги има истите права и бенефиции како и бракот, али разликата е што многу брзо и едноставно се вклучува и раскинува, без адвикати и трошоци, и многу хетеро парови се одлучуваат на истото поради едноставноста.
    Се извинувам за тоа дудук, можеш и ти да ме наречеш ако сметаш дека нешто не знам или лупетам.
    Едноставно бев изреволтирана како некој може да смета во 21 век дека "генска ретардација" е виновна за сексуалната определба што никако не е научно докажано.
    Како и да е. Секое добро.
    Сметајте како љубите.
    Искажавме доста ставови и мислења.

5. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Да да, на протестите за Мартин Нешковски, не дека нешто не спречи да маваме со камења, да палиме контејнери, да има физички пресметки, а потоа полицијата да не крши од ќутек и да пушта водени топови.
    Ако некој сакал, и војската нека дојде, ќе има немири.

6. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    25.367
    Така е. Никој не сакал никакви немири сите биле ОК со тоа. Исто така, живееме во Белгија.

7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.435
    Допаѓања:
    60.621
    Најјако ми е како вие, стрејт личности фаќате да објаснувате како им е на ЛГБТ лицата тука. Абер немате, ниту пак сте осетиле на своја кожа, ниту пак разбирате како е да си во таа ситуација ама затоа се знаете, нив како им е, како се осеќаат, како народот ги гледа, апсолутно све знаете.

Убаво вика @Mantub звучите како мажите кога ни мејнсплејнуваат зошто не треба да се осеќаме како да имаме помалку во животот од нив, како нас ни е прелесно, како не се бориме со дискриминација врз основ на пол, како да не знаеме дека секој газда за деца прашува прво, дали сме мажени, често помала плата, често изживување и турање на фрустрации врз жени... И ќе ти дојде некој и ќе ти каже што се буните, топ ви е, ете и вие можете на работа да идете, притоа игнорирајќи све друго.

@staycalm не се замарај сонце. Те молам.

На Srckata28, WildMk, crimson и 5 други им се допаѓа ова.
  8. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    25.367
    Пробувам. Некогаш успевам во тоа, денес ете - не успеав :)

На WildMk и KateKane им се допаѓа ова.
  9. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    И мене ми е најјако како ти како стрејт личност се фаќаш да објаснуваш како им е на LGBT лицата тука.
    Членката говори за нејзиниот брат, поблизок род од тоа здравје. Сите имаме различни животи и ситуации. Не значи дека ако е некој геј, под дифолт е тепан, навредуван, дискриминиран. Уште згора ја убедувате дека брат и се преселил само затоа што бил геј.
    Единствено во право што беше тагираната членка во твојот пост, ако парадата била одржувана пред 10 години, навистина можеби ќе имало физички напади. Но, од она што јас го видов, немаше. Зошто тогаш говорите за идни и замислени дејствија, кога фактите покажуваат друго.
    Ако претходно никој не ја споделувал својата сексуална определба, сега се повеќе лица се одлучуваат за истото. Кај мм на работи има геј лица, ништо поразлично не е третиран од останатите. Ама не, ќе збориме како фиктивно ги тепаат.

На Need for Speed му/ѝ се допаѓа ова.
  10. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    25.367
    Кај се живее тој живот во земјава кадешто на работа, во банка, во библиотека, во сендвичара, во министерство, и уште каде не, има толку многу аутирани геј лица чијшто живот е тооолку убав и безгрижен? Да знам, да дојдам и јас таму.

едит: ги заборавив и НАЈВАЖНИТЕ: многуте геј другари кои се согласуваат со тоа дека се' е супер :rofl:

the invisible token gay friend..

На Srckata28, WildMk и Indiegurl им се допаѓа ова.
  11. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Сигурна сум дека она кажа како МНОГУ геј луѓе се таргетирани и тепани затоа што се геј.
    Лично бев сведок, геј другар беше начекан пред школо, у болница заврши.
    Значи, не можеш да одлучуваш ти кој како си поминува низ животот. Смешно изгледаш затоа што без разлика колку и да урлате дека насилството врз геј личностите не е многу застапено, знаеме дека се дешава често.
    Стрејт особа да збори за искуства на геј личност, fucking hilarious :rofl:

12. Ти благодарам за драгоста за брат ми, и навистина не сакам да ја направам лгбт реалноста розова таму, кога истата не е за ниеден чесен граѓанин.
    Сакав само да кажам дека за услови во кои нормативните граѓани се малтретирани секој ден оти само постојат таму, лгбт припадниците го делат истото секојдневие со нив и истите нормативни граѓани не им прават бог знае што на нив, напротив стварно имам преубави искуства кога ќе им се претставиш како човек најпрво со доблести и вредност за општеството, и истите покрај преголемите проблеми со кои се носат, знаат да најдат разбирање и да те прифатат/поддржат.
    Додека излегував таму по социјални места гледав доволно истополови парови како искажуваат интимност во клуб, во парк, по шеталиште.. Никој не ги ни гледаше, повеќето Македонци не знаат каде им е главата!
    И револтот како пишав ќе го истурат каде не треба, по социјалните мрежи најчесто, изиритирани од однесувањето на одредени припадници , конкретно на темава.
    Боки 13 го претепа или уби некој кога му се закануваа? Никој пат не се изјасна за сопствената сексуалност, али беше травестит шоуман кој полнеше цели сали и дури при крајот стана национална икона на кого сите му ракоплескаа со хуманитарните дела, ако не ја заебеshe, убедена сум дека никој ништо немаше да му каже и ако објавеше слика или се шеташе за рака со партнер (ако е геј) и се бореше за правата на лгбт заедницата.
    Човече го прифаќаа и сакаа со сите тие "извитоперени" вредности, иритабилност и појавност за нив!
    Мислиш ќе убијат некого ако некој најдостоинствено и културно се претстави и разговара за правата на начинот за кој пишав погоре и ја почне борбата таму каде треба без желба да се профитира и штети???
    Никако!
    Тоа што одредени лгбт припадници самите одбиваат да се аутираат најпрво по дома и да си ги седнат своите да разговараат навистина е веќе нивен проблем, не толку општествен. И во Франции и Британии има такви, верувај ми.

Последна измена од модератор: 24 октомври 2021
  13. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    25.367
    За Боки кога беше „хуманитарец“ пишуваа: Што ако е педер, барем е хуман. :) Значи пак е лошото што е педер, ама барем е хуман, дава илјадници евра па ајде педерството му се простува...

На неколку ЛГБТ активисти, мажи, и беа напаѓани домовите. Јас знам за 3 такви случаи на тројца различни мажи. Сторителот или сторителите ниту се фатени ниту казнети.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    И да не го заборавам ова,
    СЕКОЈА геј личност што ја познавам била навредувана и дискриминирана.
    Излези надвор малце

На WildMk и crimson им се допаѓа ова.
  15. Мила моја не сите Македонци сметаат така.
    И во Франција викаат педеr и им пишуваат така на нивни травестити, зборуваме за права и како истите треба и каде да се бараат.
    Кој нема искуства со странство мисли дека само кај нас така мислат и викаат.
    И секогаш ќе викаат.
    Тука во Грција ми викнаа путана-куrва, оти носев минич.

На MarijaMi90 и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  16. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Другар беше начекан оти беше мирен, го истепаа. Секаде и секогаш ќе има насилство. За жал.

На Need for Speed и Избришан профил 146538 им се допаѓа ова.
  17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    25.367
    Машко сум :D
    Боки не беше травестит во времето на хуманитарноста. Ниту пак бил активист за нечии права, најголема мизерија е он од ЛГБТ заедницата кога станува збор за барање права на истите.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Па немате само вие другарчиња што се геј. Не се заштитен вид. Тука се, присутни се. Имам роднини, имам пријатели. Нивната приказна е поразлична. И не ги третирам посебно само поради нивната сексуална определба. Како што јас не говорам што правам во кревет, така и они.
    Туку @staycalm кој тоа на интервју за работа побарал да му раскажуваш за своите сексуални преференци во кревет?

На Need for Speed му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    citiraj me kade pisav "генска ретардација""генската попреченост kade jas se izraziv so takvi zborovi
    pisav mutiran gen, pogrsen gen- nikade retardiran ,
    partnerstvo ti e isto ko i vonbracen zivot ako ziveat zaedno podolgo od 3 god gi imaat istite prava koi da bile vo brak iako ne se vencani
    prestani da mi izvrtuvas zborovite

20. Добро, погрешен или мутиран ген имаат.
    Јас сум исто со партнерски договор, ги имам истите права како брак овде.
    Небитно, да не навлегуваме во понатамошни дискусии.
    Во ред е сѐ.