Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хомосексуалност

Дискусија во 'Врски' започната од Boyfromtown, 27 март 2010.

1. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Девојко, ти пак почнуваш прва. Терминот ненормален да си го упатиш во фамилија, до тој што те воспитал, не на мене.
    Ако дискутираш, дискутирај.
    И не нема што повеќе тебе да ти одговарам.
    Ајт со здравје

На simoncelicius и (избришан член) им се допаѓа ова.
  2. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Па ни мене не ми одговараш, затоа што си живеете во едно свое балонче, џабе е со вас да се дискутира.

3. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    И ти моментално не одговараш на нешто што те прашав минатата страна.
    Ајде бујрум во моето ненормално и неемпатично балонче.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Шо, да ти нацртам слика како крвно беа претепани дан сакаш?
    У право е членката погоре.

5. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Сакаш да ми кажеш дека полицијата ништо не превземала за крвно претепување?
    Да речеме дека не превземала.
    Случајот се вештачи, се вади секоја можна папирологија како доказ дека си крвнички претепан. Основ за тужба.
    И зошто таков ниеден случај нема во медиумите? Ако е толку честа појава.
    Бидејќи ако си сведок на повеќе крвнички претепувања на геј лица, при тоа полицијата ништо не превзема, зошто LGBT заедницата ќути? Што се отвора ново прашање. Што всушност прави истата за геј лицата?!

На simoncelicius и (избришан член) им се допаѓа ова.
  6. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Не реков "ништо", туку "ништо сериозно".
    За мене сериозност за овие случаеви е да лежат у затвор, што секако не се деси.
    Врати се во училишните клупи и научи се да читаш.

7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Женска, LGBT заедницата не е некоја организација што има обавеза да прави нешто за геј лица, LGBT заедницата СЕ геј лица? Многу лошо го сфаќаш тоа. Ко да си прашала што прават општо жените за семејно насилство врз жени? Колку што прават жените за семејно насилство, толку и други геј особи прават за геј особи кои подлегнале под насилство. Колку што прави полицијата за било кое насилство, толку прави и за геј насилство, ако не и помалце.

Иако ми е глупо да давам вакви споредби, мора некој да нацрта.

На staycalm, Bezimenka90, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Тешка телесна повреда Член 131

(1) Тој што друг тешко телесно ќе го повреди или здравјето тешко ќе му го наруши, ќе се казни со затвор од шест месеци до пет години.

(2) Тој што ќе го стори делото од став 1 при вршење семејно насилство, ќе се казни со затвор од една до пет години

(3) Тој што друг тешко телесно ќе го поврди или здравјето тешко ќе му го наруши и поради тоа ќе биде доведен во опасност животот на повредениот или ќе му биде уништен или трајно и во значителна мера ослабен некој важен дел од телото или некој важен орган или ќе биде предизвикана трајна неспособност за работа воопшто или за работата за која е оспособен или трајно и тешко ќе му биде нарушено неговото здравје или ќе биде нагрден, ќе се казни со затвор од една до десет години.

(4) Ако поради тешката телесна повреда од ставовите 1 до 3 повредениот ќе умре, сторителот ќе се казни со затвор најмалку една година.

(5) Тој што делото од ставовите 1 и 2 ќе го стори од небрежност, ќе се казни со парична казна или со затвор до три години.

(6) Тој што делото ќе го стори на миг, доведен без своја вина во состојба на силна раздразнетост со напад или со тешко навредување или како последица на семејно насилство од страна на повредениот, ќе се казни за делото од ставовите 1 и 2 со парична казна или со затвор до три години, а за делото од ставовите 3 и 4 со затвор од една до пет години.

Ако законот предвидува затворска казна, тогаш зошто не сте се обратиле до повисоките надлежни органи?
    Прашањето е, дали да ти верувам на твоите форумски зборови, дали воопшто постоело крвничко претепување, уште пострашно, доколку постоело истото, каде е во медиумскиот простор и зошто правдата не ја теравте до крај?
    Кога сите основи за тужба ги имате?

9. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Не, тоа е исто ко да ме прашаш што прават социјалните центри за жртвите на семејно насилство, а не општо жените за семејно насилство врз жени.
    Тогаш која е поентата на постоењето на LGBT заедницата? Немала обавеза бе. Тогаш зошто постои?

10. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Па тоа цело време ти викам бе жено..

11. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Многу добар одговор ми даде. Она баш што те прашувам.
    А колку души претепаа крвнички што се геј и со очи си ги видела и полицијата ништо ,,сериозно" не превземала?
    Ако се работи за голема бројка, зарем не сметаш дека тоа е алармантна ситуација.
    И што е за тебе ништо сериозно?

12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Не разбираш, ЛГБТ заедницата не е организација, ЛГБТ заедницата се луѓе кои се геј, би, транс... ЛГБТ заедница не е нешто што постои или не постои, односно секогаш постои пошто ЛГБТ заедница се сите геј луѓе, closeted, мали, возрасни итн., не се тоа активисти. Затоа намерно потенцирав, тоа е како да прашаш што жените прават за семејно насилство, пошто жени не се организација, жени се, опис на род.

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    https://civicamobilitas.mk/user/lgbt-united-tetovo-lgbt-junajated-tetove/
    И кога само ќе го додадеш зборот организација ќе го добиеш ова во линкот. Фала што ме просветли што значи поимот LGBT во разложена форма.
    Пензионерите секогаш ќе постојат, но има пензионерски здруженија и друштва. Што сакаш да ми објасниш, а не разбирам.

14. Оставив две имиња од невладини кои нудат комплетна помош, повеќе пати погоре.
    За другарчето искрено сум индиферентна, оти деновиве на мајка ми таму ѝ загинаа 8 месеци бенифициран стаж, ѝ го нема во архива стажот за кој жената со петни жили спасувала животи цели дежурства, едноставно исчезнал, вакаа ѝ рекоа, а таа на нејзин документ си го има.
    Тоа е Македонија. И наместо да си одеше под пензија сега и да ми дојдеше на гости тука, ќе мора да продолжи со работа уште 8 месеци за ваше здравје како медицинска сестра, а истава шамари има кркано и се соочува со најтежок вид на насилства, оти кога некој ќе почине по дифолт мислат дека медицинскиот персонал е крив и најлесно е да се растепаш сестри.
    Сестра во нашето здравство е најдискриминирана фигура со најмногу насилство од страна на пациентите, имаат и ден против насилството на медицинскиот персонал!
    А никој не оди да се расправа со министерот за условите!
    И за да не мисли многу така граѓанството твое, многу од нас ви кажаа каде да се борите и кого треба да натерате да има емпатија и да донесе закон за оваа заедница!
    Што постигнуваш овде со тажаленката што си ја напишала за другарчето?
    На Фемина мислиш дека се институциите полиција и социјално?
    КОЛКУ ПАТИ ДА ВИ КАЖЕМЕ ДЕКА ПОЛИТИКАТА И ИНСТИТУЦИИТЕ ТРЕБА ДА ГИ ОПРАВИТЕ ТАМУ, и наместо мене да ме нарече ненормална другарчето погоре, да оди и лично на премиерот да му го каже тоа и образложи културно и читко со сите факти зошто, а не мене која и последната шупелка би ме разбрала и уважила дека сѐ што кажувам има смисла!
    И да, од што ме заболе за другарчето погоре изнапишав цели фермани и оставив инфо каде треба да се обрати, и ќе оставам пак,
    ХЕЛСИНШКИ КОМИТЕТ за човекови права,
    КОАЛИЦИЈА МАРГИНИ, имаат фејсбук страни и двете, нудат секаква помош дури и сместување во кризен центар.
    А ако очекуваш да ти плачам за другаречето за да ме наречеш емпатична, треба уште муви да лапаш за да се свестиш каде си..
    По муабетов имаш не повеќе од 15.
    Јас како сестра кога умираа пациенти до последно трчавме да ги оставиме во живот и НЕ им велевме леле колку си болен, крајот ти е тука, готов си!!!
    Се имаме отепувано од смешки кажување ние кои навистина сакавме да направиме нешто за пациентите и многу од нив оздравуваа побрзо а се случија и неколку чуда преку автосугестија со позитивни мисли кои ние им ги дававме а пациентите реално не чинеа ич, ама кренаа уши кажав поради што..
    А ако јас ти одам по умот твој и се разлигавам и растажам по писанието твое за другарчето, ако го прочита феминизирано момче, во најмала рака ќе заврши на антидепресиви.
    Ти оставив инфо за другарчето каде да се обрати.
    Му посакувам скоро осамостојување и многу среќа и убавини!

Последна измена од модератор: 26 октомври 2021
  15. Каде се пријавени и дали се пријавени?
    Да се јавам во Хелсиншки?

16. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Секако. Твоево е кога опинок ќе се покондури. Кога дебел човек ќе ослабе. Кога ќе му се насмее среќата на човек, па сер...мислам сее токсична позитивност наоколу.
    Ти пишувале ЛП за брат ти да те замараат, ама се крајно питом народ. ЛГБТ организациите биле крш тука, ама да се обратат до нив. Се осеќам биполарно ко те читам. :drunk:

Решено е се кај нас. Животот цвета за ЛГБТ популацијата, само уште да се решат да ги искористат сите привилегии. Жените самостојно и уверено сукаат ракави дома додека свекрвица им дроби над глава. Медицинскиот персонал со високо организирани синдикати апсолутно пожртвувано се откажува од 8 месеци стаж.
    Може да ги затвориме темите.

На Nikolina35 и staycalm им се допаѓа ова.
  17. Е не знам која е тоа заболување што го приметувам кај повеќето тука, сѐ да се гледа од една страна и само таа да се смета за легитимна?
    И зошто ја имаат многу Македонци кои и понатаму ги сметам за питоми, пасивни и секогаш револтот го искажуваат на погрешното место!
    Не, и таму кога живеев не бев патетична по овие прашања.
    А милион пати образложив зошто ги кудам борците, а нема да скријам што тие прават за вас без разлика која им е целта по мои замисли, и нема да се плашам да го кажам тоа за да не испаднам "контрадикторна" и биполарна.
    Изнавреѓајте цели ранливи групи ни криви ни должни, вие борците!
    Срам ве било!
    Само дијагнози летаат од секој пост од борците!
    Дали сте се запрашале како им на оние кои ве читаат и имаат членови или самите се со тие заболувања? И истите се прекрасни личности и супер функционираат со соодветна терапија?
    Немаш ма трошка свест во мозокот дека еден куп души испоуби со навредиве ти БОРКО???
    Да е можно јас би те дала на суд за оваа навреда!
    Истиве навреди ги употребуваа борците од невладини по емисии и никогаш нема да им ги заборавам, ама по твојата свест ти сакаш да се зборува само за една страна, и мислиш дека тоа е здравото и нормативното, девојко ќе пријавам инспекција за овие навреди, ова е веќе премногу.

Ова нема да остане не
    Имај малку култура и заблагодари се за сите информации кои ги дадов овде, беа само од корист.
    А тоа што немам мазохистички склоности да ви тажам на едните исти писанија и кажав каде да се обратите за иститен, не заслужив да бидам навредувана и најниско покажувана.
    Стварно ќе те пријавам, ама не на адм, туку во полиција каде треба.
    Ќе те најдат по адресата.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Оооооо :hug:
    Боли тебе еден да ти рече 'ненормална' на форум.

А сите да ти велат, секаде?
    Или не се важи то, оти не е наменето за тебе?

Себични сте.
    Малку емпатија и симпатија да имавте кон другите луѓе, немаше да осудувавте.
    Посебно не, угнетени и маргинализирани.

s.jpg

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Не знам, објасни ми ти, пошто тоа го правиш.

Остај, ако ме осудат бар ќе ме ранат за џабе и ќе имам слободни денови. :D

20. Дијагнози употреби девојката а и ненормална да ми рече некој кога нема потреба, не треба.
    Да не беше брат ми геј, ќе станев хомофоб од нивните борци на Фемина.
    За ова биполарно нема да ти го простам никогаш оти член од мојата фамилија го има и функционира беспрекорно за разлика од тебе "здрава".
    Ти посакувам да се почувствуваш вака како јас еден ден и да се сетиш на мене кога ќе ти дадат или му дадат дијагноза на твој близок член. Верувам во карма.
    А после искуствата со сајтов веќе го менувам мислењето за Македонците оти самите одбираат да се валкаат таму каде се валкаат свињите.
    Грозен е примеров ама поинаку не можам да ве доловам.
    И уште немаше доблест да се извини никој за тешките навреди кои ги упативте вие борците и борките за човекови права на фемина!
    Секој се наоѓа таму каде заслужува или припаѓа.
    А опинците сами и само сами одлучуваат да останат тоа, иако не гледам ништо лошо во тоа да носиш опинок ама да ја зборуваш вистината.
    Колку ниски навреди од борци за човекови права.. , ги имав дури заборавено дека се употребуваат таму.

Последна измена од модератор: 26 октомври 2021