Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хомосексуалност

Дискусија во 'Врски' започната од Boyfromtown, 27 март 2010.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.091
    Допаѓања:
    135.046
    Стварно, зошто на мајка ти и кажуваш за твој личен секс?

На cresa-jagoda, riba79, TheDreamGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  2. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Jas prifakam luge kakvi sto se - pa posebno nivnata seksualnost. Ne prifakjam gjubrinja od stvorenja. Ne prifakjam luge koi samo gledaat da iskoristat. Ova e mojot stav najkratko.

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.682
    Јас се согласувам дека на родител не треба да му е грижа сексуалноста на детето негово. Ама ако некоја донеси снаа место зет или некој донеси зет место снаа - наеднаш им е грижа и фрлат бумер тантруми. Значи сепак му е гајле. Ко ќе му одговара де. Оти тогаш никој не им вели дека не треба да им е гајле? А, скроз се согласувам дека не треба да му е гајле и грижа. За то на иста страна сме. :)

На mode-kristina, skizze, Bezimenka90 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Не се ни работи за секс тука туку за личен идентитет.

На mode-kristina, skizze, Bezimenka90 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Зошто кога станува збор за хомосексуалност, сексуалната ориентација претставува секс?

Хомосексуален секс треба да се крие меѓу четири ѕида, а хетеросексуален треба да се круниса со свадба и 500 гости.

На mode-kristina, Waverly Raven, dayla и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    1.678
    Е, добро мене едно не ми е јасно како функционираат би во брак, тоа значи дека маж ти го изневеруваш со жена?

На TheDreamGirl и simoncelicius им се допаѓа ова.
  7. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    А ако си хетеро и во брак, значи дека маж ти го изневеруваш со друг маж?

На mode-kristina, skizze, Bezimenka90 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Не те напаѓам, пристојно ти е прашањево, ама не можам да сфатам зошто ти е научна фантастика.

Ајде според логика: ти си во брак со маж (пример, не знам дали си), те привлекуваат мажи.

Секојдневно сретнуваш други мажи, зарем ти го изневеруваш маж ти со други поради тоа? Или едноставно живееш со спознанието дека те привлекуваат мажи и да не беше во брак ќе идеше со други?

Исто е и со бисексуалност. Едноставно, знаеш какви луѓе односно кои полови те привлекуваат ама не идеш со други затоа што си во врска/брак.

На страна специфичниот случај на брак кај Вајлд што сите го знаеме.

На mode-kristina, KateKane, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.659
    Допаѓања:
    39.525
    Да тоа значи :(

На KateKane и Ketchup им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.091
    Допаѓања:
    135.046
    Ама има мал милион работи кои ме идентификуваат, не мора за се од мама да барам мислење. Имам 40 години, нема што да барам да ми одобри мој живот.

Ехеееее да беше крунисано секое хетеросексуално ебавање со 500 души кај ќе бевме. Потребата од аминување ми смета кај возрасни луѓе, од нивните родители.

На christinnn и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.
  11. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.411
    Немојте да охрабрувате деца/тинејџери кои живеат сеуште под кровот на родители со старомодни сфаќања, да се отворат пред нив за нивната сексуална определба. И да се трескаат од земја како се неприфатени од нивна страна, а притоа уште живеат со она “тато носи, мама меси”.
    Сега брзо се случи самоубиство на 17 годишно девојче, им кажала на нејзините дека е геј, овие не ја прифатиле. После константните кавги девојчето изврши самоубиство. Значи како шо кажав, опипај терен, после делувај.

Сите дома си ги познаваме родителите, а богами и добро знаеме кој е нивниот праг на толеранција. И збораме за единки од по 40/50 години кои на гла да се наместиш нема да се сменат, и толку. Пресели се од дома, стани независен, па биди шо сакаш.

На cresa-jagoda, Dentina, Herrera и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    1.678
    Затоа и си прашав, не сум запозната многу со таа тема и не знам како функционираат. Хетеро сум не би го изневерувала идниот маж со друг маж. Но, баш затоа прашав за тие што се би, која е потребата родителите да знаат или децата или некој друг, кога веќе тие се одлучиле да стапат во брак со спротивен пол.

На TheDreamGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.682
    Да. Сите знајме дека bi = е*и ( цензурирам за @Ajronmen да можи да лајкни) се шо гледа.

Мислам дека морам да нагласам сарказам оти во поќе наврати бев сфатена сериозно кога не требало.

На mode-kristina, Ketchup, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Чија грешка е ова?
    На девојчето, или на родителите?
    За грев чупето...
    Нека почива во мир.

Јас не разбирам како не се свесни дека и ова може да се случи... не дај Боже.

Испаѓа, дека помило им е да имаат мртво дете, отколку дете што е ЛГБТ+

На Bezimenka90, fbaby и staycalm им се допаѓа ова.
  15. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.637
    Допаѓања:
    25.353
    Tе гушкам душо, БРАВО за храброста! :hug::hug:

Те разбирам целосно, сите посакуваме да сме прифатени најпрво од родителите бидејќи се' почнува од дома. Јас не планирам во скоро време да „излезам од плакарот“ пред моите родители, баш заради тоа што знам дека ќе следува реакција дури и полоша од онаа на твојата мајка. Односите ни се и онака мизерни, уште таков „скандал“ фали за да се распаднеме :). Пријателите знаат за мене и тоа ми е доволно сега за сега.

И да, игнорирај ги дел од цитирањата на темава. Многу е мизерно некој што не е во ситуација како твојата да кажува што треба да правиш.

На mode-kristina, skizze, violetblue и 10 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Заприметувам дека во на ќерка ми генерацијата, се со многу помалку предрасуди.
    Не се осудуваат меѓу себе и сите се излезени.

Ние ја посравме, ај белким вие ќе ја опрајте :hug:

На Ugly Duckling и staycalm им се допаѓа ова.
  17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.411
    Ама Вајлд скроз е небитно чија е грешката, младиот живот шо згаснал ништо не го враќа назад. А и уништениот живот на нејзините дома.

А можеше да биди избегнато сето ова. Да се дојдеше до одреден степен на психофизичка зрелост и независност од родителите пред да се сподели ваква вест, сигурно ваква несреќа ќе се избегнеше.
    Како и да е, греота.

На Dentina, Demi_, Srckata28 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    12.076
    Факт е дека постарите генерации се конзервативно задоени, па макар и на трепки да застанеме нема да им ги смениме размислувањата и ставовите.

Ама кога веќе некој решил да стане родител треба да е свесен и подготвен за многу работи. Тоа дете што ќе го направат не е ниту играчка ниту нивна мини копија.
    Ако децата живеат под кровот на нивните родители не значи дека треба да ги потиснуваат и кријат чувствата од родителите, и да се плашат и срамат од тоа што се.

Сексот и сексуалната определба не се баш еден ист поим. Не збориме тука за тоа дали на родителите да им кажеме дека вчера сме имале пример анален секс.
    Тука се зборува дека геј личност не може да им каже на родителите дека е геј и дека има партнер од ист пол како што ние стрејт кажуваме дека имаме партнер и дека планираме да правиме свадба пример.
    Е тоа е тоа.

@staycalm :hug::l:

На WildMk, Ambitious и staycalm им се допаѓа ова.
  19. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Има полошо, барем во нивните очи е полошо и ти да ги отфрлиш нив и јавно да се откажеш од нив во весник. Така да не прифаќаш ништо во наследство од нив имот, долгови, ниту имаш должност да се грижиш за нив. Ќе објавиш се откажувам и толку, раат ти, раат тие, привиден раат де:angel:

Бог да го прости девојчето, чија грешка е џабе ќе анализираме и мн. нечовечно е тоа, ама убаво пишаа кога личноста е независна и прилично силна психички и цврсто стои на свои нозе, ако силно сака и реши да им каже нека си се отвори, без некои големи очекувања.

Е сега муабетот што го разврзавте дека секое дете, независно од возраста, сака прифаќање и поддршка од родителите тоа се факти кои се такви какви се и психологијата детално ги опишува и проучува фактиве.
    Ама кога се нема поддршка и разбирање од родителите, а личноста е прилично повозрасна од 18 год. и самостална, не живее под нивни кров, сама се издржува ако и пречи ваквиот однос од родителите може да побара совет и помош од стручно лице да работат на тоа да не се осеќа толку мн. несакано, неразбрано и отфрлено.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.637
    Допаѓања:
    25.353
    Иначе, Андреа ќе настапи на парадата на гордоста во Скопје!
    Screenshot_2022-06-07-01-14-45-88_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg

На skizze, Bezimenka90, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.