Хомофобија и трансфобија

Дискусија во 'Психологија' започната од eagle.eye, 22 март 2014.

1. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    „Затоа“ овде кажува дека сметаш дека поради прифаќањето на хомосексуалците, ќе произлезат и барања од други активисти, кои постојат независно од тоа дали има хомосексуалци или не.

А тоа дека не кажа дека сите лгбт личности се залагаат за зоофилија и педофилија, стои и не те обвинив. Мојот коментар околу тоа беше поради тоа што педофилијата често се врзува за хомосексуалците, затоа и не те цитирав.

На Bezimenka90 и Purplelilac им се допаѓа ова.
  2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Гледаш како погрешно заклучуваш.
    Затоа, се однесуваше на тврдењата овде на темава дека и луѓето и животните се исто. Нема разлика. Е затоа е тоа затоа.

Не знам како не го примети постот што го цитирав каде се водеше дискусија дали животните и човекот се исто, па го напишав ова што ти го цитираше сега.

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.147
    Допаѓања:
    175.033
    Евангелос, ти рече децата нема да сакат. Јас ти викам само некој да ги сака сакат. Не велам дека то се зема во предвид, само дека сакат некој да ги сака. Од тој аспект. Не дека то шо ќе речат е "закон".

Па со мене ти збораш. Јас ти го велам ова. За други не ме интересира. За други зборај со други. Ама јас стојам за право на живот за сите.

Ако се 5 души во брак или некаква заедница, шо ќе ти смени тебе лично? Чувството на супериорност јер си стрејт и "нормален" ти го зема? Као ... Кој е проблемот на овај дел? Сериозно ме интересира. И немој да ми вадиш статистики за болести ради промискуитетност пошто то, пак, лично ни мене, ни тебе не не засега.

На CameliaMiller, 1209, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Значи треба да се легализира полигамијата секаде за да бисексуалците не бидат дискриминирани?

5. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.147
    Допаѓања:
    175.033
    Ќе ти вратам ко ќе прочиташ ова:
    И следно, како замислуваш бисексуалец? Дека еби се живо и диво? Омг. :D

6. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Во ред, грешно сум те разбрала, се извинувам.

Те молам посочи ми: кој рече дека нема разлика меѓу луѓето и животните?

7. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Не. Туку бидејќи има симпатии према двата пола, логично би било да си бара права да биде во брак со двата пола. Зошто би му го скратиле тоа право?

Едит: педофилија не е само кога се има сексуален однос со дете.

8. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Хахаххахах ти ме зезаш?:D

Врати наназад и читај, имаш толку многу мислења на последниве 50 страни каде е тоа напишано.

9. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.147
    Допаѓања:
    175.033
    Ако го привлекваат двата пола не значи дека романтично сака со поќе од еден чоек да се. :D Можи да се во хомо или хетеро врска. Не мора со двата. :D

Ај сега ѕирни цитираното. :inlove:

10. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Не мора не значи дека и не може.

11. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.147
    Допаѓања:
    175.033
    И да сака некој да е во врска со 10 души, не 2, како тебе ти менва? Лично?

12. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Не, не се зафркавам. Сè што прочитав е дека и ние спаѓаме во групата на животни, што значи дека имаме заеднички карактеристики со нив, меѓу кои се и нагоните, па од тој поглед, за конкретно таа работа, може да си дозволиме да се споредуваме со нив. Никој не рече дека нема разлика.

13. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Каде реков дека ми "менва"????
    Реков зошто некој би им го скратил правото ако сака да биде со двајца во брак?

14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.147
    Допаѓања:
    175.033
    Јас не сфаќам шо ти е поентата, до сега знајш на кој крај од спектарот на ставој сум. :D

На Purplelilac му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.642
    Како заклучи дека бисексуалците не се моногамни?

16. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Поентата ми е дека треба да се легализира полигамијата.

17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.545
    Допаѓања:
    62.235
    Па и јас тоа ти го викам де. Дека голем дел од педофилите пробале да се заштитат некако и да се оправдаат за нивните постапки. Голема контроверзност се појави со тоа, кога лобираа да бидат прескокнати од законот. Не се само овие, има уште многу други. Кевин Спејси ти е најсвеж пример, кога проба да се оправда за гомната што ги правел со тоа што искочи и јавно призна дека е геј. Виде ли некоја заедница, некој кој и самиот не е педофил да го поддржи? Не. Едно време имаше петиција од самите педофили да се додаде P како Pedosexual во ЛГБТ, заедницата категорично одби.

Типов Роберт Најт е закрепостен хардкор христијанин кој цел живот го посветил на тоа да докаже дека хомосексуалноста ќе ја уништи религијата и христијанството. Интересно како сите негови студии се за хомосексуалци педофили, а нема за хетеросексуалци. Не дека нема хетеросексуалци педофили, баш напротив, ги има еден куп.

Е сеа, нормално дека сите најголеми заедници се оградуваат од ова за кое човеков пишувал. Официјалната изјава на The Human Rights Campaign (најголемата заедница) е дека категорично ги отфрлаат ваквите луѓе и бараат подеднаква законска одговорност како и за секој хетеросексуален педофил. Уште една од најголемите заедници исто така јасно и гласно се огради од ова. Група во Вашингтон јавно искочи со јавна осуда према нив, јасно и гласно дека не прифаќаат.

Најновите барања се да се тргне педофилијата од сексуална ориентација, значи педофил може да биде и хомо и хетеро и бисексуален човек. Да бидат посебна категорија, престапници и соодветно сместени или во затвор или во психијатриска установа.

Не ги мешај работите, едно е педофил да побара заштита, друго е член на заедница кој не е таков да го бара истото. Сосема трето е невладина организација да искочи и да рече еј од утре ги сакаме педофилите и сакаме и тие како нас да можат да ги уживаат истите права.

Имаш и хетеросексуалци што бараат декриминализирање на педофилијата. Никогаш нема да им помине ова, затоа што освен такви нема никој друг на планетава земја што ги поддржува.

На CameliaMiller, 1209, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.147
    Допаѓања:
    175.033
    О...кеј?

На Bezimenka90 и pdb123 им се допаѓа ова.
  19. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    А како заклучи дека сите бисексуалци чувствуваат привлечност во одреден период само према еден пол, па после према друг?
    Еве баш ме интересира, според тебе.
    Бисексуалците прво имаат чувства према едниот пол па после некое време се исклучуваат према тој пол па се вклучуваат према другиот? На колку месеци денови?

20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.723
    По ова што го кажуваш, по дифолт значи дека СИТЕ бисексуалци се полигамни и сакаат да се во брак и со маж и со жена? И те прашувам зошто викаш: "Бидејќи има симпатии кон двата пола, ЛОГИЧНО би било да си бара права да биде во брак со двата пола". Како мислиш логично?

На Bezimenka90, pdb123, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.