Дечки бил некој на клиничка биохемија деновиве? Како се со реагенси? Конкретно ме интересира за: Testosteron Dhea Androteston Prolaktin Tsh Ft4 Progesteron Insulin Estradiol Или да си одам на ГАК ? Ако имате инфо пишете
Извини, заборавив да напишам за нив, мислам дека сите ги има, моментално не ми се резултатите до мене за да проверам, но поручек ќе ги видам и ќе пишам
фала ти после треба да земам упат од матичната па пиши ми обавезно да знам дали да земам за клин.биохемија
Дали некој правел испитување на Анти ТПО државно, каде и колку чини и дали упат може да издаде општ матичен или интернист?
Прашај во оваа тема, конкретно за ова сигурно ќе добиеш одговор побрзо. https://forum.femina.mk/threads/Тироидна-жлезда.205/page-251
Другарки, дали некоја од вас испитувала хормонски статус при индуциран циклус со Дабростон? Поради нередовен циклус. Ме интересира дали би имало влијание на реалната вредност на хормоните..
Здраво, дали може некој да ми каже каде точно се наоѓа лабораторијата за испитување на хормони во Јане Сандански? Да не лутам по ходници во овие луди времиња. Фала
Кога ќе влезеш на главниот влез десно и по скалите горе на прв кат од десна страна пишува биохемиска лабораторија.
Дали биохемиската лабораторија во Јане Сандански работи и за викенд? Трет ден од циклус ми се паѓа во сабота.
Ако сум добила вечерта во 19 часот кога е најдобро дс одам да проверам хормони. Кој ден ми се смета втор, трет...
Дечки, бил некој деновиве на Клин.биохемија? Имаат реагенси за естрадиол? Пред 2-3 недели прочитав немало естрадиол, кортизол и АМХ, па ме интересира да не се сменило нешто.. Фала ви.
ти благодарам. А кој ден е најдобро да проверам гинеколошки хормони? сметајќи дека сум добила денес во 18:30?