Значи ти уствари си била со хипертиреоза штом Тирозол пиеш? Тироксинот во ред ти е. Како вака сеа, при хипер толкав тсх? Да не си преминала во хипо ако ти е јака дозата. Можно е. Шо доктори ќе беа вака да експериментираат, не ми се верува..
И јас мислам од 0.2 до 12 има разлика мислам грешна терапија ми е, и планирам бременост тешко со 12 дека може да се остане
Во приватни болници не сум идела за консултација или преглед за тироида и хормони. Ќе ти пишам во лп. А има и доста искуства од членки со доктори во темата https://forum.femina.mk/threads/Тироидна-жлезда.205/page-350
Здраво, дали некој деновиве испитувал хормони на трет ден да ми каже каде ги имаат сите реагенси? Фала
Zemi si prioriteten upat, ti ja preporacuvam dr Olivera Arsik, internist vo Jane Sandanski ili Daniela Doneva endokrinolog vo Vojna boln
Др. Александар Манолев во ПЗУ Манолеви предобар доктор види има и термини преку матичен а ако идеш приватно 1800денари ми наплати мене
Здраво Ве молам за препорака за добар доктор ендокринолог, со специјалност висок тестостерон и висок дехидропеиАндростендион сулфат (DHEA-s) кај девојка. Благодарам
Здраво девојки. FSH на трет ден од период 10.4. Дали некоја од вас успеала да го намали овој хормон и како? Другите хормони ми се одлични. Ви благодарам однапред за одговорот.
Здраво бев да испитам хормони на 3 ден но веќе некое време пијам суплементи од кои и витамин Б комплекс ,никој не ми кажа дека треба да го прекинам пред да вадам крв дали некој знае дали овој витамин би влијаел на резултатите од хормоните
Јас си пиев редовно сумплементи, и неколку пати проверував хормони на 3 ден од циклус, некогаш на 5-6 ти ден.
Женски, ако се испитани тотал т3 и тотал т4, и се нормални, има ли потреба дополнително да се испитаат и фт3 и фт4? Инаку се работи за особа со зголемен тсх.
Искуство со ендокринологот Надица Божиновска Димова од Систина? Или па предложите ми некој добар ендокринолог од кои сте задоволни?
Мене не ми се допадна. Кога влегов кај неа искоментира нешто демек еве време да пројде. После кога ми правеше ехо ми раскажа сѐ за претходната пациентка.