Дали е можно да се јави крварење после пиење на половинка апче Достинекс? На 12 ти ден од циклус бев на гинеколог, ме гледаше на ехо, ми зема брис за пап тест. Другиот ден (вчера) почна да ми тече постепено кафеаво, го испив апчето околу 12ч. и вечерта почна и црвено да тече по малце. Денес 14ти ден од циклус ретко розево капе (после однос). Инаку овулација ќе ми биде на 31.10 рече докторката.
Velis tece, a posle i kape??! Vo princip posle bris moze da se sluci na brisenje da osetis kafeav sekret, no vo nikoj slucaj posle zavrsuvanje na menstruacija ne smee da tece, nitu da kape krv. Od dostineksot ne e sigurno, toa e za da ti se namali prolaktinot ...najverojatno ti e visok. Najdobro da ja iskonsultiras doktorkata, uste ednas da te vidi, pozdrav
Здраво, Дали на некој испитувано 17OH progesteron и да добие покачени вредности и што значи тоа? Јас правев испитување и добив вредност 2.67 а на извештајов пишува 0.3 - 1.0.
Здраво, имам упат за испитување на хормони за на биохемија и сега докторката ми рече нешто дека треба да одам на 3,14 или 21 ден од добиеното, порано ми дојде и сега третиот ден се паѓа во недела. Дали работи во недела, ако не работи дали има некаква врска ако отидам во понеделник. И сакам да прашам пошто не се разбирам дали ќе треба и мокрача или само крв? Ви благодарам
Може ли некој да ми објасни зошто ми пишува дека се високи вредностиве кога се во граници на нормала? Прв пат правам хормонско испитување поради опаѓање на косата.
Ako ti se na treti den ispitani hormonite lh ti e povisok od fsh sto ukazuva na policisticni jajnici I treba da se sovetuvas so ginekolog da te vide na eho kakva ti e situacijata so jajnicite I da se sovetuvas so endokrinolog za ogtt test so insulinemija I za terapija dali ke ti dade ili ne
Планираме бебенце, еве се обидуваме неколку месеци.... дали можеби знаеш на природен начин како би можела да го намалам ТСХ инаку планирам да направам следна недела детален преглед за тироидна жлезда... Се загрижив
Здраво Феминки Испитував хормони се во ред освен инсулин висок и тоа 311.1 и сега општи лекар вака гинеколог така скрос ме побркаа и нз кој крај да го фанам дали има некој искуство со истиот случај и како се справивте иначе да напоменам имам полицистицни јајници фала од напред убав ден
zdravo sakam ot vas eden sovet mi kasni mestoracijata veke mesec dena imam bolki vo kako da dobijam ama nisto ot toa ponekogas dolniot del na stomakot me boli isea dali treba da ispituvam hormonite no prv pat mie dosea sum imala redoven ciklus dali mosete nekoj sovet ve molam
Тогаш посети гинеколог,ќе ти даде упат за хормони, се испитува преку крв од вена. Зависно од резултатот ќе ти даде хормонска терапија доколку има потреба.
здраво на сите.. после менструација имам крварење чиста крв а не сум имала до сега односи.. сте имале ли ваков проблем и што би требало тоа да значи, опасно е или е некое хормонско нарушување.. иначе секоја менструација ми е со страшни болки и нон стоп сум на кетонал од 50мг со и станав веќе имуна на нив па не ми помагаат и тие..
Девојки ве молам за помош. Имам проблем со надбубрежниот хормон. Докторката ми даде терапија: фамосан 30 мин пред вечера, декортин 30 мин после вечера и спиронолактон пола пред спиење. После две недели терапија почнав да крварам по малку, не чиста крв, темно кафеаво. Денеска бев на контрола и и кажав на докторката, ми рече да посетам гинеколог што побрзо за ехо, но и да продолжам со истата терапија. Многу сум збунета и исплашена. На гинеколог ќе одам утре попладне, но сакам да слушнам ако некој имал вакво искуство и дали е нешто страшно зошто нема да можам да издржам до утре..
Со кој надбубрежен хормон? Не е еден, повеќе се. Имаш ли пцос? Касно гледам ама пиши ми ако ти треба совет или помош за ова.