Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хормони

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од YoungLady, 1 октомври 2011.

1. Emaema

Emaema Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    111
    Јас испитувавав пред два месеци и мојот резултат е 3.11.Како мислиш да е два и да има бременост, се обидувам две год.

2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    18.275
    За да настане бременост треба да е овој хормон да е околу 2,имало случаи со помалку или повеќе од 2 но мислам дека потешко оди

3. Emaema

Emaema Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    111
    А како да го средам да ми биде два

4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    18.275
    Кај интернист,ендокринолог да ти покачи терапија. Мене ми беше 7,за еден месец падна на 5, а после тој месец 2, нешто. Тебе ако ти е 3 за еден месец ќе ти падне со погодена терапија.

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    5.194
    Ќе одам утре да испитувам хормони на гинекологија, до колку часот се испитува тоа?

6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Treba da e ispod 2,5 i vo prvoto tromesecie od bremenosta isto ispod 2,5 a vo vtoro i treto tromesecie treba da e ispod 3

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. snezana2342

snezana2342 Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    15
    zdravo na site edno prasajne ve molam jas pret eden mesec ispituvav terioidna zlezda mi bese sve ok memam so toa problem mi dade doktorkata da ispituvam hormonite ot tie hormoni sve mi bese ok samo tsh hormon mie pokacen malku mi kasa deka treba da pocnam soterapija mi kasa dea ne nisto srasno mi dade apcijna eutiroks
    da gi piam redovno i so ta terapija ke se namali dali imate nekoj ot vas vakov problem i dali ot ovoj hormon sto e pokacen ima problem za bremenosta i dali so apcijnata eutiroks ima nekoj podobruvajne cekam odgovor ve molam

8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    18.275
    TSH е хормон за тироидна жлезда. Штом ти е покачен,имаш проблем со тироидната. Која вредност ти е? За бременост е многу важен и треба да е помеѓу 1 и 2. Со препишаната терапија по одреден период се доведува во нормала.

9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.897
    Допаѓања:
    179.119
    Гледам многу го дискутирате тсх, па да споделам што знам. Не сум медицинско лице, ама многу имам истражувано. ТСХ сам по себе не е индикација за тироидни проблеми, мора да се испита и т4 слободен, оти тој е реалниот производ на тироидната жлезда. ТСХ може да биде покачен од бројни причини, дали некаква болест, температура, лек, зголемено внесување на јод... ТСХ е тироида стимулативен хормон и во основа реагира на разни промени во организмот.
    Е сега незнам конкретно како е поврзан со бременост, ама само заради покачен тсх да земаш еутирокс, со нормални вредности на тироидни хормони мене би ми било шубе. Подобро пробајте на одреден период природни лекови и витамини, како аронија и селен/3 бразилски оревчиња, ништо не губите.

10. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.386
    Допаѓања:
    25.015
    ТСХ и тоа како е битен за забременување. Со тој хормон нема зезање и мора терапија. Подоцна за погодување на терапија се потребни и фт3 и фт4 кои се исто така битни. Кога се работи за забременување неможеш да се зезаш со хормони ,од искуство ти кажувам. Секое добро.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. snezana2342

snezana2342 Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    15
    fala ti mnogu srce i doktorkata isto mi go kasa deka so terapijata kese namali sea uste 2 meseca sum na kotrola i ke vidime dali se namali vo mojot rezultat pisuva deka TSH normal e 0.400-400
    mene mie 4.64 zatoa morav so terapija no so terapija ke mi se podobri mi kasa kevidam sea na kotrola

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kourtney

Kourtney Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    643
    Здраво сакам да прашам колку време важи упутот од гинеколог за испитување хормони

13. Kourtney

Kourtney Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    643
    Здраво денес ги испитував хормоните и некои хормони ми се покачени.. доколку имате некое искуство може да ми помогнете

Прикачени фајлови:

14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Prolaktinot ti e malku pokacen nisto strasno

15. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Со ова хормоните хаос ми стана во организмот, се нешто ново лечам, никако до бременост да стигнам. ТСХ покачен ми беше пред два месеца, со тоа и пролактинот, еве пијам зголемена доза ама сега неделава ќе одам за Ск во државна да видам што ќе кажат.
    Пробувам и со чаеви нешто, со исхрана, на природна база да намалам ама пусто никако да се средат.
    Ми иде да се откорнам се донервирав кај некои ќе трепнат и ке фати бебе кај други пак, од здрави прави, цел живот по доктори ради глупите хормони. Ај што се нервози, пари се изнадававме со мм и надеж губам веќе полека... Едно ќе се повлече друго ќе се појави и така нонстоп во круг.
    Ај се издишав малце тука ако не друго :$

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    Здраво девојки може ли да кажете дали се добри резултатите

Прикачени фајлови:

17. Miss G

Miss G Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    813
    A na koj den od ciklus gi proveruvase, i sto problem imas?

18. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    Na 3 den od menstruacija, pa popravena sum neredovna menstruacija...

19. Miss G

Miss G Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    813
    Nacelno hormonive ti se vo granici na normala, LH ti e malku ponisko. Moze i TSH da ti pravi problem, malku e povisoko..no obicno TSH se proveruva so ft4.Prolaktinot e isto malku visok, obicno koga toj e visok gi kreva i site drugi hormoni a kaj tebe toa ne e slucaj..ne znam kolku godini imas i od koja pricina ginekologot ti dal bas ovie hormoni da gi proveris taka sto toj ke ti kaze pokonkretno...

20. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    25 godini a sto e prolaktinot?