Не сум била.. Се јавив само. Ми кажа нема шанси да има нешто останато кога со царски рез се извадиле..
луѓе ај помош. Гинекологот ми даде два упата за хормонален статус. Вика: еве ти два упати, едниот е со хормони кои се проверуваат на 3-5 ден од циклус, а на другиот упат имаш еден хормон кој се проверува на 21 ден. Матичната ме убедува дека сите хормони се проверуваат на 3 ден. Јас не сум бремена но планирам бременост....фала однапред
Прогестеронот се провњрува на 21 ден и немој да ги слушате матичните гледајте тој што ве води за ивф генеколог тој е на прво место
Здраво сакам да ве прашам Сакам да испитам хормони поради тоа што имам нередовен циклус и знам дека се испитува на 3 ден Денес ми дојде вечерта околу 10 часот како да почнам да го бројам првиот ден од денот кога ми дојде ( во смисла тоа што ми дојде вечерта во 10 часот ме буни ) или од другиот ден ?
Hormoni mozes da ispitas od 2 do 5 den od ciklus najarno e na treti den ama ne e nisto strasno da ispitas I eden den porano ili pokasno inace jas prv den go racunam toj den koga dobivam ciklus
Ако е после 17 часот рачунај од следниот ден. Значи штом денес во 10 си добила утрешниот ден рачунај го за прв.
Девојки здраво. Само што добив е кога е најдобро да одам да ги тестирам хормоните? Петок или сабота, не знам дали денес да го рачунам како цел прв ден од циклус....
A, ako 3mes nemas dobieno ko mene? Kako da se ispitam... Sekogas mi e neredovna, no prvpat proletta nemav 4mes i sea pa 3mes. 20g sum i ne sum bremena, imav dosta stresna god inace... Ne bev na lekar do sea zaso normalno mi idelo od koa dobiv prvpat na 1.5mes-2, sea nz sto e...
Здраво. На 3ти ден од циклус месецов испитував хормони и се ми беше во граници и ок, али не ми го дадоа естрогенот во резултати иако требаше и тој. Матичната ми даде упат сега да испитам на 21 ден прогестерон, и ми кажа дека за естрогенот немало потреба. Дали можам да ги испитам двата на 21 ден, или естрогенот е конкретно за 3 ден?