Кои хормони да ги испитам поради зголемена плачливост и нервоза при менструален циклус? Инаку пијам еутирокс за хипотиреоза Естроген, прогестерон, тестостерон, кортизол, пролактин ... За кои да земам упат од матичната?
Ве молам за помош, почнаа да ми излегуваат големи акни со многу црвенило, ми рекоа дека прво најдобро е да испитам хормони за да се види дали е од тоа, што точно треба да испитам , дали сите хормони треба да ги испитам, од матичен лекар или гинеколох треба да земам упат? И колку пари чини на државно за ова испитување,ве молам ало некој знае да одговори бидејќи навистина ми е итно многу лошо изгледа лицето..
На државно е 60-70 денари од хормон, најважни ти се мислам машки и женски хормони. Ендокринолог или гинеколог мислам треба да ти даде упат...
Pokacen prolactin se javuva kako rezultat na stres ili adenom na hipofiza, najdobro e da napravis magnetna rezonanca na hipofiza so kontrast so uput e okolu 1000 den na drzavno , samo so magnetna ke bides sigurna od sto se pokacuva i koja doza na terapija ke primas
Сеуште не сум, последно се ми се пага во недела, ми кажаа трет ден од мензис, на приватно сакам пакетот околу 4 000 ден ми кажаа.
Здраво дали знаете колку трае терапијата со spironolactone за целосно излекување на хормонски акни,мене ендокринолог ми даде да пијам само 1 месец од 25мг по половина апче на ден и после еден месец ми ги прекина и акните си останаа исти
Треба да направиш испитување на хормоните за да видиш дали се океј. Јас пред бременост имав целосен дисбаланс и терапијата ја пиев 2 ипол месеци од кои на еден месец правев испитувања.
Ме интересира како се проверуваат хормони на мајки кои дојат а сеуште немаат добиено? Нели дека на трети ден од мензис се испитуваат, а многу се жалат на промени после порагај. Било кој ден најверојатно, но дали се точни резултатите?
Ми протече во саботата на 18.09 но ептен малку, веројатно тогаш пробивало, а веќе од неделата регуларно си беше се. Денес на 21.09 ги испитува хормониве и сега не знам како ќе се рачуна дали 3ти или 4ти ден од циклус. Мислење за резултатите? Фала ви однапред!
Женски , правев испитувања на хормони на 3ти ден, од причина што последните два циклуси ми беа на два месеци. Гинекологот ми рече ако и следен е на два да ми даде терапија. Некој со слично искуство или мислење за резултативе? Имам полицистични јајници и да напоменам последниве 2 месеци многу ми паѓа косата
Приватен за на државно упат не може да ти даде. Ако веќе испитуваш на приватно, не ти треба никаков упат.