Здраво, сакам да прашам дали зголеменото ниво на кортизон, може да биде причина поради неможност за бременост?
Од каде треба да се земе упат за испитување на хормони, и кои хормони се испитуваат ако имате проблем со косата ?
Здраво девојки. Би ве замолила за едно мислење и совет. Имам лаб упат за хормони, но истиот ми истекува утре. Чекав до сега поради тоа што мислев дека ќе добијам но мојот циклус е нередовен поради полицистицни јајници, и сега незнам дали можам да ги правам анализите, односно дали ќе ми ги признаат. Се некако се погоди па така и генекологот е на одмор до следен понеделник , немам со кого да се консултирам (кај друг би требала да се најавам,закажам термин тоа ќе трае сигурно повеќе и упатот повторно ќе ми истече.) Доколку некоја девојка има искуство навистима многу ќе ми значи нејзиното мислење.
Здраво имам проблем со акни на лицето. Дерматолог ме упати да испитам хормонален статус. Ке ве молам да ми кажете кои хормони е потребно да ги проверам и дали истите се испитуваат на 3ти ден од циклусот за најточни резултати. Ви благодарам.
Треба да земеш упат од гинекологот, но ако ти дал дерматологот тогаш веќе напишани се а ако не тогаш гинекологот ќе ти напише кој хормони се, да на трет ден се испитуваат. А ако одиш на приватно тогаш не треба упат и таму тие си знаат што да испитаат.
Не мора да значи дека се од хормони, би те советувала ако излезат океу хормоните да пишеш на Магнолија. Има стварно многу голем ефект и гледам само пофални зборови.
Кога точно се испитуваат хормони на трети ден , т.е дали треба да има поминато 72 часа или ако нпр ми дојде циклусот утре наутро , дали треба да одам во понеделникот наутро или попладне ?
Благодарам, прашањето го објавив и во друга тема во врска со земање брис од акна, доколку е се во ред со хормоните, ако си поуаптена да ми одговориш , ми одговорија дека требало упат од матичен , но што точно треба да кажам за брис од акна и во кој оддел на државно се зема брис од кожа?
На микробиологија. Ако не ти е проблем цената можеш и приватно околу -700,800 е брис од кожа, рана, резултати за два дена на емаил ти праќаат
Да баш гледав сега и на приватно , а на државно ако е тогаш од матичниот треба упут да земам за брис од кожа да ми земат , така? И доколку е нешто од тоа предизвикано , кај дерматолог се зема соодветна терапија нели ? Или евентуално магнолија.