Значи навистина не се замараат многу со пациенти ниту матичните општи доктори ниту гинеколозите. Ми кажа тироидната ми била намалена, можно е моментално, пред 1 година ми беше добра, ќе одам секако на ендокринолог, а естрадиол ми бил покачен бидејќи можно е 3 ден од мензис да сум имала овулација, или водена циста да ми пукнала, така ми кажа, ништо не ја разбрав, ако може да ми каже некоја членка што се разбира. Благодарам.
Првично правев испитување за акни, машките хормони не се изработени, ме третираат како пациент за акни, а сакам сѐ да си средам.
Најдобро е комплетен хормонален статус да се направи, па со резултатот кај ендокринолог. Нивна проблематика е тоа и најсоодветно е со таков специјалист да се консултираш.
Поради цисти, ми препишаа да пијам Крицеа контрацептиви. Треба да ги почнам од прв ден на циклус. Ама сакам да проверам и хормони првин. Ќе има влијание на резултатот од хормоните, ако почнам прв ден од циклус со Крицеа, а на трет ден да одам да проверам хормони? Претпоставувам нема да е веродостоен резултатот.
Здраво. Дали може да се испитаат хормони на четврти ден од менз. Зашто третиот ден ми се паѓа на 2 август а неработен е.
Фондот ми врати на Барањето за инвитро, дополнително да испитам хормони и АМХ на ГАК. За колку време ги добивам резултатите? И дали има друга членка како моето искуство?
Здраво. Ако може некој да сподели искуство со испитување хормони на Клиника, дали брзо стигнуваат резултатите?
Здраво девојки! Дали некоја од вас се соочувала со низок естрадиол? До сега неколку пати сум испутувала хормони и никогаш сум немала проблем со овој конкретно. Сега ми е под долна граница 9.85, а референтната вредност е 22.4 - 115. Другите хормони ми се како што треба во рамки на границите, само овој нешто се збудале. Од завчера почнав да пијам микрогинон зошто месецов ќе правам хистероскопија, се прашувам тоа да не е причинителот…