1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хормони

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од YoungLady, 1 октомври 2011.

1. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.368
    Здраво, дали некој има проверувано хормони на приватно? Ме интересира цена колку е.

2. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Јас во Биотек, пакет репродуктивни 3500. Имаш ценовник на страната нивна.

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.368
    Да, не ми текна да проверам искрено. Фала ти. Резултати има истиот ден?

4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    33.327
    Мораш на приватно миличка?
    Прашам дека на државно ти е многу поефтино, 50 денари од хормон.

На Anyshka и Ani93 им се допаѓа ова.
  5. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.368
    Не не, имам упат за на државно ама мислев ако е прифатлива цена да не се малтретирам да чекам, биотек ми е во комшии. Ама дефинитивно ќе чекам ред :D сеа да дојде "вештеркава" прво па ќе идам да проверам.

6. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Да одма за 2 саати.

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zhu

zhu Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    104
    здраво. од колку часот може да се зема крв за хормони на државно на гинекологија?

8. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Оди од 8 и пол, за да може и кортизол да испиташ, тој од 8 и пол до 9 и пол сабајле можеш да го испиташ. Јас отидов порано и кортизол само не ми испитаа.

9. zhu

zhu Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    104

да знам за кортизолот, ама тој ден баш нема да можам тоа време, затоа ме интересираше од колку најрано примаат, кортизол здравје друг пат ќе си испитам

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Milka123

Milka123 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Прв пат испитував хормони и малце ме уплаши FSH..пробуваме со мм 6 месеци и си реков да се испитам да не чекам. Дали некоја има искуство со покачено FSH и дали е потребно да правам други испитувања? Дали би имала проблем за забременување?

Прикачени фајлови:

11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    34.437
    Во Авицена и Биотек 700 ден. еден хормон, Систина 1.250.
    Па не се чека многу, јас брзо сум завршувала и на ГАК и на клиничка биохемија.

12. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Јас коа испитав прв пат ми беше покачено вака, два гинеколози ми рекоа дека од еднаш испитување не се дава дијагноза, да испитам за месец дена пак. Испитав и тогаш се беше супер, секое добиено за себе се хормоните. Ако и тогаш коа ќе испиташ пак ти е покачено тогаш е вече друго. Покачено фсх е проблем ама волку малку не е страшно. Продолжете да се обидувате ми рече гинекологот. Коа ми беше покачено.

13. Milka123

Milka123 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    А колку време вие се обидувате? Ако сеуште не сте бремени. И дали некакви други испитувања направивте освен овие хормони?

14. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Направив хормони, пап и ехо и маж ми спермограм и спермокултура. Се е оке. Ќе прегледам следно и микробиолошки брисеви. Ние се обидуваме 3 месеци. Ама според искуства сакам да сме испитани се да не губиме време. Барем ќе знаеме на што сме.

15. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.386
    Допаѓања:
    1.134
    Napravi brisevi, i moze da odis kaj maticnata da sledis ovulacija za da imate pocesto odnosi tie denovi i da se vidi dali rastat folikulite so normalna golemina. A tsh ne ti go ispitale koga bese za hormoni?

16. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Ми го испитаа се ми е супер, сите хормони ги испитав. Имам фоликули супер големина, следам овулација со тестови. 1.56 ми беше ТСХ. Од 23-26 дена добивам јас. Затоа и морам да следам.

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    33.327
    Обично покачено FSH значи намалување на оваријална резерва, ама тоа не значи дека ти не овулираш. Си била на фоликулометрија? Онака чисто да видеш како ти напредуваат растот на фоликулите и ендометриумот.

Најдобро да не се орентираш по само едно испитување, би ти предложила уште еднаш да го испиташ FSH за да си знаеш на сигурно.
    Друго испитување би ти предложила за тебе е хсг, а за сопругот спермограм, ако веќе не ти се чека.

Дај Боже што побрзо да се израдуваш со бебле :inlove:

18. Milka123

Milka123 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    На фоликулометрија ке одам на 11ти ден кај матичната, а мм ќе прави спермограм наредна недела. А другите испитувања ќе сме ги правеле после резултатите од спермограмот.
    Фала ти на зборовите..се надевам ќе се зарадуваме за брзо.

19. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    308
    Чисто да ви се вмешам во муабетот околу добивање на циклусот ...чисто да знаеш дека ако добиваш на 23 дена тоа е прерано...јас немам проблем со забренување ама имам висок тсх и пијам еутирокс зашто ми дијагностицираа хипо хашимото. Откако ми го открија циклусот ми иде порано ,ама кај мене е како последица на хашимотото оти правев контрола на сите женски хормони и сите беа во нормала. Пред да го откријам проблемот со тироидата добивав на 30 ,31 ,па и 32 дена ,после тоа се помести на 27 до 28 и гинекологот потврди дека е океј. Меѓутоа пред минатиот месец добив на 23 ден и и свртев на гинекологот и веднаш ме викна да ме погледне на ехо. Жената рече дека 23 дена меѓу два циклуса е премалку и се смета ко нерегуларен и дека женските органи работеле ,,турбо,, ама се договоривме да чекам кско ќе биде следниот месец. Оној месец добив на 29 ден и немав потреба да одам нели. Сега ќе следам како ќе биде овој месец. Инаку кога останав бремена добивав на 31 ден и тоа брзо останав по месец, два обидување и тоа без броење плодни и оптоварување...Родив на 37 год добра бременост се океј ,детето има 5 год ќе праи 6 набрзо ,а ја наполнив 43. Мислсм чисто за твоја мотивација да земеш предвид годините дека не се пречка ,ама хормоните женски, тироидните (ја тогаш не ги ни следев ,тоа летово откив дека тироидата не е океј) и циклусот треба да ти се во нормала. Мојот гинеколог е др. Надица, ординација Мама, ако сакаш закажи си второ мислење чисто да си се консултираш. Не ја рекламирам ама жената е навистина стручна и многу,многу искусна. Ќе ти каже искрено и реално се без заовиколувања и ако треба нешто да се зема терапија ,испитување или што и да е ќе те опраи на прав пат. Ете толку од мене и со лесно.

20. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Па на сите гинеколози што сум била, го сметаат како нормално, и секаде и пишува дека е нормална менструација од 21-35 дена. Јас добивам на 24, 25, 26 дена. Покасно никогаш. Испитани се сите хормони и редовно на гинеколог и прегледи, се е во најдобар ред. Никогаш никој не ми рекол дека ми е проблем. Баш напротив сите ми рекле дека се е супер, пред една недела испитав хормони, супер беа. Имам погоре ставено резултати. Фала сепак. Имам 29 иначе.

На Angel_G му/ѝ се допаѓа ова.