Не, мора општ матичен упат за на интернист, па интернистот дава упат. Барем кај мене така беше за инсулин, гинекологот кажа не можела упат за инсулин. Општиот матичен ми даде упат за на интернист, па интернистот за на Клиничка биохемија. Потоа сакав за скриен шеќер истото ми го кажа, на ендокринологија само, а за таму упат мора општ матичен, а и тешко за термини, нема.
Здраво, ве молам да ми кажете дали се во ред хормоните? FSH. 7.12 TSH. 1.47 PRL-Prolactin. 7.9 LH. 5.57 E2 - Estradi
Можеби не е за тука прашањево,али пошто е поврзано со темава препорачајте ми некоја добра Мака по препорака на гинеколог за регулација на хормони ,досега една имам пробано али немаше ефект...
Дечки сос! Првпат почнувам со контрацептивни таблети - крицеа. И сега нели се 24 розеви, 4 бели. Ми кажаа на прв ден од циклус дека се пијат, меѓутоа - дали некоја знае дали се почнува со белите или со розевите? Извинете, малку е глупаво прашањево, ама не можам да го поставам во соодветната тема, поради недоволно мислења
Девојки ве молам за препорака на добар ендокринолог на комплекс клиники? По неуспешен трансфер сакам да испитам пак хормони и да одам да ги види ендокринолог.
Испитував репродуктивни +ТСХ. Прогестеронот на горна граница (фол.фаза) океј е? Трет ден пд циклус е испитувано. Исто и ЛХ и ФСХ дали е голема разликава (и двата се во граници, но имам читано соодносот меѓу овие два не требало да е многу голем).
Супер ти се, ништо страшно. И тироидната топ. Види само со гинекологот за прогестеронот, ама мислам дека не е страшно.
Здраво на сите! Испитував хормони на 15ти ден од циклус.. резултатите се следни: андростендион = 4,44 ФСХ = 3,6 ЛХ = 6,9 На гугл читам се и свашта..А на читање на резултати кај докторката сум тек следна недела... Дали некој би можел нешто повеќе да каже за резултативе ? Ви благодарам!
Па не знам, така ми кажа специјалистот. Бев за проблем со исфрлање на грб, кај др.Ирена Димитреска кожен во 8ми Септ., ме прати ова да испитам..
Може заради другиот хормон тој првиот, вака според овие фсх и лх асоцира на полицистични јајници. На ехо ти кажале ли дали имаш полицистични? Ја би испитала и на 3 ти ден добиено, тогаш овие два се најверодостојни. А тоа знае да прави акни и сл.