Девојки, дали матичен гинеколог (од СК) може да ми даде упат за хормони на клиника (ГАК) иако местото на живеење по лична карта не ми е во Ск моментално?
Дали на Клиника за гинекологија може да се испитаат хормони во недела, дали работат? И за колку време се добиваат резултати? Вечерва добив, цел ден бев со розевкасти траги ама вечерва прокрварив. Дали денес да го рачунам како прв ден или од утре?
Da ve prasam bez razlika za kakvi hormoni i da se raboti sepak se ispituvaat na 3 ot den od ciklus,praviloto e toa ili ne?
Не. За репродуктивните хормони треба на 3 ден. Ако е да речеме само за тироидните хормони, не треба на третиот ден од циклус. Инсулин, кортизол исто не е потребно да си во циклус, се проверува и надвор од циклусот. Но обично повеќето во пакет се испитуваат, цел хормонален статус, па треба точно на тој ден, за најправилно да покаже.
Здраво девојки. Дали некоја знае да ми каже која е цената за испитување хормони? На државно со упат, не приватно, затоа што тоа секако постои на интернет да се види
Фала ти многу, и ме интересира уште нешто. Резултатите ги добива матичниот гинеколог само? Или и општата матична?
Ги ставаат на мој термин, и може да ги видат и двете кога ќе отворат кај тебе. Ако ја имаш апликацијата мое здравје можеш и сама да си ги видиш уште дентта, да не чекап на нив.
Денес добив пред околу еден час, кога точно ќе му дојде трети ден , понеделник или вторник да одам за хормони ?
Некој предлог добар доктор? не може туку така да искочи влакно, или да смени боја, а да викаат нема ништо, значи толку не скааат да се замараатв во оваа држава ужасс
Decki,dali nekoj od vas uspea da zakaze termin kaj Endokrinolog? Dva meseca cekam termin maticniot mi vika nema pusteno termini,zarem dva celi meseca nema termini pusteno sto pravat tie doktori?
Кога ќе ги пуштат, голем дел се одма зафатени бар од мое искуство. Тоа е поради веќе постоечките пациенти кои прават контрола. Треба да ги начекаш и веднаш да закажеш. Обично ги пуштаат околу 10-ти во месецот, пробај утре за јануари.
Ve molam za mislenje , na 3den ciklus , nestrpliva sum dodeka chekam da mi se javi ginekologot , Fala vi