Епа си покажуваат хормоните. Остантите ти се оке. Освен што лх ти е поголемо од фсх, што е и показател дека имаш полицистични јајници.
Pocituvani Ste ispituvale hormini poveke ste zapoznaeni so toa. Me interesira dali Endokrinolog dava upat za site komplet hormoni(neznam kolku se vkupno) ili ako otides na Ginekolog ili Dermatolog se istite hormoni koi Endokrinologot gi ispituva? Ili se poveke vidovi,mi se cini Endokrinologot pisa na upatot 11 a sto gledam od Dermatologot se mn poveke
Како ви изгледаат резлутатите? Како што гледам сите се во граница на нормала.Не знам зошто нема DHEA само..
ај и тука да пишам, денес испитував хормонина 3 ден и мислам нешто се згрешени помешани, јас сум со полицистични јајници и цел живот со висок инсулин и андростендион дури и кога примав терапија, а сега терапија не примам , а хормониве ниски, совршени. Башка и ФСХ и ЛХ ми се чудни. ФСХ ми е 5.76 ЛХ 5.58. Испитував на клиничка биохемија.
Денес добив, а треба да испитам хормони на 3 ден од циклус, дали има поента да одам во Понеделник,(тоа би било 4 ден ако бројам од денес) или да чекам следниот месец?
Во ред е да испиташ од 3 до 5 ден од циклус. Мене лично ми кажал доктор од клиника доколку е викенд слободно да дојдам на 4 или 5 ден.
Упат од матичен за на ГАК и ќе одите на клиничка биохемија (вратата од токсикологија па лево по ходникот) таму се зема секој ден
Упатот мој е за лаб на ендокринологија, таму треба да ми земат, веќе и ми наплатија кога бев минатиот месец ми рекоа со пресметката да отидам само дополнително, ке одам во Понеделник па ако ме вратат ке чекам следниот месец,
Нема да те вратат тие, моето искуство е кај нив. Сум земала и на 5-ти. Искрено, не ме ни прашале кој ден ми е.