Jas pijam Fertimilin tamu go ima zaedno so drugive vo kombinacija. Inaku neka pishat drugi od koja firma zemaat samo q10.
Девојки дали некоја од вас имала покачен тестостерон и дали сте успеале на природен начин да го намалите? Не сакам да пијам терапија, сакам прво да видам дали можам некако природно да го вратам во контрола.
Да јас. Дури и нередовни циклуси имав. Од свои 19 години имам хормонални проблеми. Пиев Микрогинон, Крицеа, Јаз, Јасмин. Таман ќе престанам пак се враќаше истата состојба. Меѓутоа после првата бременост веќе не можев да поднесам хормонски таблети, имав тахикардии и многу нус појави. Поради тоа што бев со многу вишок килограми морав нешто да преземам. Почнав многу да внимавам на исхрана и да вежбам во теретана. За некои 4-5 месеци се симна тестостеронот и хормоналниот статус целокупно ми се подобри. И така остана. Циклусите ми станаа редовни. Мора да го смениш начинот на исхрана и да имаш физичка активност. Ама да го прифатиш како начин на живот ако не сакаш да пиеш хормонска терапија. Јас дури и во втората бременост, пазење храна и вежбање не престанав.
Имам и јас вишок килограми, првото нешто на кое се посветувам е да ги намалам, но имам слушано и дека помагал чај од нане и ред други работи. Настрана од вежбање и здрава исхрана, конзумираше ли нешто дополнително?
Конзумирав многу суплементи. Прво овие Фертилимин на Синерџи, меѓутоа многу се скапи, па земав Инозитол од друг бренд. Во процесот на слабеење користев fat burner. Fat burner-от беше со добар состав, со екстракти од билки, и некои витамини, па после малку истражување дознав дека тие екстракти од билки го нормализираат и естрогенот, па нели кога се намалува естрогенот, тестостерон заедно со него се симнува. За 10 месеци симнав скоро 30кг. И не се поправив низ годините ја држев килажата и изгледот под контрола.