зависи што сакаш да испиташ, сите дефинитивно не ти требаат АМХ на пример на државно го немаш, на приватно ти е 70-100тина ЕВРА, ако немаш проблем поврзан со плодност зошто би го испитувала Инаку најчесто овие ги даваат - LH, FSH, estradiol, prolaktin, testosteron, progesteron
Не знам Сесил. Денес на државна ми кажаа дека во Адриа Лаб или Авицена се проверувал на приватно. Ако се јавам ќе ви пренесам овде во темава дали може и колку му е цената.
@jasmina00 Покрај лептинот, улога имаат и грелинот и кортизолот, бидејќи тие ја регулираат телесната тежина.
Секој хормон може да влијае на килажата и не зависно дали е низок или висок јас така имам слушнато јас од андрогени хормони имав покачена килажа и плус скриен шеќер имав па со обичен метформин ги средив хормоните. 600 Денари пратив основен пакет хормони сите шо се по ред така мислам за ценава беше ендокринологија нема потреба мислам од приватно ко за исти резултати наместо 600 до 1000 на приватно ќе платите најмалку 10 000. А државниве ендокринолози ск се баш спремни позитивно еве искуство имам и од Тошо Плашески и од Билјана.
@Snow white Кои се` хормони ти ги испитаа? Може ли да ги пишеш сите овде за да знам што да барам да ми истражат?
pa kako sto odat paket kortizol kortizon testeron estradiol testeron i insulin nadbubreznite site androgenite site progesteroni takvi raboti ne gi znam site nemozam da go vidam vo momentot rezultatot da go vidam ke ti pisam sekako teroidni isto taka ispituvaat. Pobaraj za na ednokrinolog uput samo za kaj engo ne za so da ispitas i toj ke ti objasni ke ti kazi Наредни термини за во ендокринологија мислам дека има дури во декември се е полно http://mojtermin.mk/map проверете си
Само да дополнам, упат за на ендокринологија може матичен гинеколог или интернист да ви даде. Матичниот општ лекар не може. Ама можете и од интернист или гинеколог да побарате упат за хормони па ако има проблем тогаш да барате термин на ендокринологија
Со приоритетен упат можеш секој ден по 12саат ама ако сака интернистот или мат.гинеколог да ти даде приоритетен.
Вие кои треба да проверувате кортизол, отидете порано зошто хормонот се проверува од 8 и пол до 9 и пол.