1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хроничен цервицитис

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maki74, 23 февруари 2011.

1. maki74

maki74 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    klinicka dijagnoza :cin1/2 stip biopsija (materijal od gorna usna na pvu 1-2-h)
    histopatoloska dijagnoza: od dostaveniot materijal mikroskopski biopticen fragment se identificira kako del od endocervikalna ligavica oblozen na povrsinata so cilindricen mucinproduciracki epitel.
    Subepitelno vo stromata se naoga vaskulaaren zastoj, fokalen edem, zoni na krvarenje i infiltracija so vospalitelni kletki od mesan tip (limfociti, plazma kletki, polimorfonuklerani leukociti). Mestimicno vospalitelniot infiltrat se siri i na povrsniot epitel. Vo dostaveniot materijal segmenti od skvamozen epitel ne se prisutni.
    Naodot vo dostaveniot material odi vo prilog na hronicen cervicit.

Ke ve molam nesto poveke za ova da mi objasnite sto pojasno po narodski i kakov tretman od vasa strana predlagate bidejki mene mi se kazano samo redovni kontroli, redovno sledenje citolosko i eventualno rebiopsija, a pred toa terapija primam so vaginalni ginex forte i vitamini za imunitet i glizigen sprej. Zasega taa terapija, posle toa ke vidime. Odnapred blagodaram. Sekoe dobro.

[mod-kirilica:2907dqj3][/mod-kirilica:2907dqj3]
    [mod-tekst:2907dqj3][/mod-tekst:2907dqj3]

2. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    206

odi kaj doktor ivanovski vo sveti lazar bolnicata vo skopje, neka ti gi vidi rezultatite i ke ti dade terapija
    najdobar ginekolog vo makedonija e on

pozdrav

3. aquarius34

aquarius34 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    99
    Хронично воспаление на грлото на матката

Здраво девојки :hai:
    Сакам да ве прашам дали некоја имала искуство со тоа, или знае нешто повеќе за хронично воспаление на грлото на матката, предизвикано од хпв вирус... ?