Форумџика на годината

Циркулација на крвта

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од osamenamajka, 3 декември 2012.

1. osamenamajka

osamenamajka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    77
    ЗДРАВО ја отворив оваа тема бидееќи имам проблем со циркулаци на крвта имав многу вртоглавици па од тие вртоглавици се размножија уште 100 проблеми добив анксиозна состојба се труев со апчиња ама на жалост ништо подобрување за на крај конечно се установи дека имам проблем со циркулацијата ми препорачаа под хитно да ги оставам цигарите и посебен начин на исхрана сакам да ве замолам дали некој имал проблем со вакво нешто и доколку имал да пише поздрав

2. CosmoGirl

CosmoGirl Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Јади многу свеж зеленчук и овошје, вежбај, не пуши, и супер ќе бидеш

3. zoka.spasov

zoka.spasov Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    40
    vendoksin kapki.gi ima vo edna apteka pozadi bilna apteka, kumanovska e.poevtini se od srpskite,a delotvorni se.na zelen pazar ima krmus,aronija i caj od bosilok .... :) tetka zoka

4. bliznacka

bliznacka Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    37
    Општи прашања

Дали Билобил помага за намалена циркулација?

5. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Општи прашања

Билобилот е за зголемена концентрација, за подобро памтење.
    Посети доктор за намалена циркулација ;)

6. bliznacka

bliznacka Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    37
    Прво фала на модераторите што го преместиле прашањево овде, дури се чудев каде ми е |(

Ти знаеш дека и концентрацијата многу пати има врска со протокот на крв всушност? Затоа прашувам некој што знае да ми каже. А она што го кажале на рекламата за Билобил и јас го знам. ;)

7. Ivona12

Ivona12 Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki ... Odreden period imam problem so cirkulacijata na nozete , ako se opteretam mi izlagat modrici po nozete bev na lekar mi kazaa slaba cirkulacija , pijam C VITAMIN 1000 , odam na masazi koga pomagaat koga ne , povekje sum na ovosje i zelencuk , se dvizam , vezbam ama nisto nema nekoj podobruvanja .... Pa nekoj sovet ako moze ...

8. libra89

libra89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    24
    Крвна слика и обавезно ехо доплер на екстремитети. Пиши ги резултатите. Позз

9. Ivona12

Ivona12 Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Krvna slika proveriv se mi e OK samo trombocitite mi se niski 90 , ali jas vekje 2 godini imam problem so trombocitite , primav terapij nisto ne mi pomogna i me ostavija na ona znaes KE TI SE IZBORI ORGANIZMOT ...

На Mimigorgieva му/ѝ се допаѓа ова.
  10. My_Vezilka

My_Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    170
    Епа ако си слаба во томбоцитите знаци лесн ти пукаат капилари или крвни саводи и дека имаш недостаток од тромбоцити не може се да се надомести и до тоа ке да е затоа имаш модрици!А и види да ги зголемиш томбоцитите;):makeup:

11. libra89

libra89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    24
    Од тоа се модриците, бидејќи се ниски тромбоцитите кај тебе потешко се запира крварењето па затоа имаш поголеми изливи на крв а со тоа и модринки. Посети трансфузиолог бидејќи состојбата сега може не ти е сериозна но може да стане при некоја траума.

12. libra89

libra89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    24
    Да помага за зголемување на циркулацијата во мозокот, а со тоа се подобрува и концентрација и помнење секако тоа е механизмот :)

13. libra89

libra89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    24
    Витамини и пробај со Билобил или гинко макс

14. Ivona12

Ivona12 Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Da da mn potesko se zapira ,pa zatoa koga imam dobieno pijam caj od malina ,( ne filtrce ) i pomaga , bev na masaza so dopirni docki i ( da ne se zarecam puu puu puu :) ) mn mi pomogna i eve 1 mesec aktivno vezbam modrinki mi nemaat izlezeno ... A za doktori , apcinja nekjam da slusnam tie uste tolku mi ja vlosija sostojbata , pogresni terapij mi davaa , toa e naseto cudno Makedonce ...

На libra89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. libra89

libra89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    24
    Мило ми е што ти е подобро :) а лекарот можеш да го смениш во секое време само ти да се чувствуваш добро