1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Циститис

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 4 јануари 2010.

1. ancenche

ancenche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Имам едно прашање. Ми кажаа дека имам циститис во поблага форма. Но,оваа година ми се појавува веќе три пати. Освен болки во пределот на бешиката и почесто молрење( но нормално, не да одам на секој 2 минути. Едноставно,одам почесто од порано,што одев 3 пати мах.во денот,сега одам секој час. И вечер станувам). Но,немам болки кога мокрам.
    Е сега,последните 2 месеца имам чуден симтом. Кога престанува болката во бешиката,се појавува чуство на језа ,која од стомакот како да ми иде во анусот ,па се до вратот. А кога ќе почне болката пак,језата ја снемува. Што може да е тоа,дали има некоја членка со талов симтом? Еден доктор не се најде да ми објасни

2. Sasha25

Sasha25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2021
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    19
    Здраво. Ќе замолам членка што правела интервенција за леукоплакија да сподели дали и се средила состојбата. Веќе скоро 4 недели само мочам. Цел ден во тоалет, скренав психички. Мокрам повеќе од 30 пати во 24 часа. Испив 2 антибиотика, ништо. Сега урината е стерилна, брис од цервикс земен - стерилен. Немам печење и болка инаку, само нагони самошто ќе почне да се полни бешиката. Даден ми е совет за цистоскопија. Ве молам некакво искуство слично ако сте имале да споделите. Исто така ако некој правел цистоскопија без анестезија да каже дали се издржува болката? Фала и поздрав.

Последна измена: 8 август 2025
  3. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    521
    Дали го реши проблемот?

4. Sasha25

Sasha25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2021
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    19
    Немам леукоплакија. Се сомневаат на прекумерно активна бешика. Не ми е целосно решено.