Девојки, кога си ги пипкам двете страни, на левата страна под папакот значи во висина на завршетокот на гаките, осекам како да ми е за нијанса поголема од десната, како набабрено, и одвреме на време, знае како со иглички да ме боде, некоја моја претпоставка е дека се работи за циста, ова никогаш ми се нема случено, а и ми доцни веќе 3-4 дена, утре имам закажано на лекар, но сепак неможам да седам мирна... дали сум во право со предвидувањава за циста, или зголемувањето од една страна кога се работи за циста, неможе да се осети со рака. Ве молам Хелп
Чим имаш закажано на доктор - направи ехо, овде не може никој точно да ти кажи, некои ги сеќаваат цистите како подуени, некои не .. Болката е чест симптом , а исто и отокот. Но, не паничи додека не добиеш мислење од доктор и се додека не ја видиш вистинската состојба. Поздрав
женски јас сум нова на форумов..прочитав за чајот од ајдучка трева,коприва и невен,дали некој знае дали можам да го пијам во комбинација со Јасмин апчињата...и колку пати на ден се пие?ладен или топлол???. Благодарам однапред
јас го имам пиено и ми се намалија само тумур маркерите. ........се меша иста количина од чаевите и се зема една лажица се става во 200мл врела вода
Девојки и јас имав проблем со циста на двата јајника, еднаш ме оперираа но пак се појавија... и слушнав за еден чај, сите кажувате некоја комбинација, но вистинскиот чај што навистина помага се состои од 9 состојки кои се миксаат и штом една недостасува џабе е се.... Јас бев си го купив пред 2 години, се вика Biota Amona 3 иначе чини смечни 100 динари но кој да знаел... и така го пиев 1 недела и кога отидов на гинеколог таа се фати за глава ми вика не е можзно толкави цисти да исчезнат... значи снајдете се некако порачајте го и еве и ден денес немам проблеми со цисти, а плус и чајот е навистина убав за пиење, вкусен е за разлика од други одвратни чаеви. Поздрав, и само храбро, има спас ...
Го купив од Лесковац (Србија) кошта 100 динари, голема е кутијата имас за 1 месец да пиеш, се пие неколку пати на ден, значи се става во вода 1 лажица голема во гезве (што собира колку за 2 шољи кафе), треба да отстои пола чац и се пие пола час пред јадење...ништо комплицирано, јас го пиев 1 недела и тоа по еднаш на ден пошто не верував дека ке ми помогне, имав изгубено секаква надеж, мислев дека пак ќе завршам на операција ама фала Богу!!! водни цисти имав јас
девојки сакам да прашам.. имам болку во долниот десен дел од стомакот, бев денес кај доктор мислејќи дека е слепо црево, но ми рече дека е некое воспаление на јајникот. Ми даде антибиотик и аналгетик, но болката не поминува, што можам да земам друго за да ми биде подобро до утре??
Јас го имав овој проблем со цистите веке 2-3 години.. одев на многу лекари сменив и премногу хормонали апчиња... беше страшо крварев многу.. цел месец обилно крварење изгубив премногу крв мене ме фати паника мајка ми уште поише ме однесе у прватна болница.. ама џабе фрлени пари таму бев на анестезии и незнам си шо за да ме освежеле и блабла.. докторот рече дека можно е мало туморче мене паника .. операција ми кажаа јас се преплашив но го сменив и тој доктор .. отидовме кај трета докторка.. и сеуште идам кај нејзе таа ми кажа дека имам цисти и дека тие цисти треба да пукнат и дека сум имала хормонално пореметување.. и веке година дена ги пиев Дабростон и добивав и сеуште добивам редовно .. веке 5-6 месеци фала богу не пијам никакви апчиња и редовно и како што треба добивам.. но последиот пат кога бев на контрола имав циста но се беше океј.. и сега све е во најнормален ред фала богу !
zdravo Feminki ...imam i jas eden mal problem pa bi sakala da se konsuliram so vas, da dobijam vase mislenje. Na pocetokot na mesecov dobiv menstruacija no ete sega nekoi tri dena nasabajle pak krvaram, toa se nekolku kapki dnevno i se sosema bledi. Mojot ginekolog mi zakaza za posle edna nedela pa zatoa vi pisuvam vas. Izvesno vreme rabotev vo market i ne znam dali e toa od teskite raboti sto sum gi krevala ili pak e krvarenje od pukanje na nekoja cista ili pak krvarenje za vreme na ovulacija...imam citano deka i toa se slucuva iako kaj mene e za prv pat....Ve molam dajte mi gi vasite mislenja, nedelava saka da otidam i na odmor i voopsto neznam dali bi trebalo da go napravam toa pozdrav. [mod-kirilica:j7a15wgz][/mod-kirilica:j7a15wgz]
Najdobar lek za cista e caj od leneno seme, se prodava vo prodavnicite za zdrava ishrana i ne e skap. Cajot se pravi vo plasticna casa ili sad (nikako vo staklen), se cuva eden den i narednoto utro na gladno se pie,pr. go pravis vo pon,vo sreda go pies,toj vo vtornik vo cetvrtok i taka. Navistina pomaga, probajte. Istotaka imam cueno i deka caj od kromid e dobar za ovaa bolest.
Здраво дечки сакам да ве прашам за совет. Веќе недела ипол скоро 2 ме боли долу на стомакот од десна страна. Бев на лекар и прво мислеа дека е слепо црево но хирургот рече дека со мирни леукоцити не е тоа можно и ме прати на гинеколог. Таму ме виде на ехо докторката ( на обично ехо бидејќи сум невина) и виде на десниот јајник циста. Многу болки имав и во текот на вечерта ме задржа во болница ми даваше таблетки за болки и рече ако не се намалат болките треба да се оперира цистата. Но утрото ме прегледа и рече цистата е пукната. проблемот е што мене и после еве веќе 4 дена сеуште ме боли од десна страна. Дали е можно по пукањето ан цистата да имам болки? Исто така имам ужасно нередовен циклус добивам многу брзо, два пати во месец, на 15тина дена, некогаш точно ќе дојде, некогаш касни недела дена но во глобала порано добивам на 20дена отприлика. ми даваа хормонска терапија прво јасмин, па Дабростон па Диане и се средува за некој месец но после се по исто. Би сакала да ве запрашам за совет за овие 2 прашања. Би ви била мн благодарна Позз
Сузе го порачав од Лесковац (Србија) чини смешни 100 динари, го пиев 1 недела и тоа не редовно како што пишува на него, и кога отидов на гинеколог - радости невидени Ако имаш некој таму или ако можеш отиди, не е далеку за 2 саати си таму, од аптека го купив ќе ти кажам и каде точно се наоѓа аптеката таму и без гајле!
Можно е после пукањето на цистата уште да те боли, бидејќи цистата може да има и шпицови, и местото си боли... прочитај го мојот пост за чајот и немаш гајле, има лек за тоа и никако немој на операција, бев и јас ама џабе само ме сечеа, има други начини да се среди тоа ама нашиве лекари се мнооооогу стручни, само ќе влезе у соба и ќе праша "Ти оперирана си? Ако не си ајде на сечење" Брука, само си носам сега белег без потреба, па уште и ми го извадија слепото црево да не биде работава ме отвориле за џабе....
Ма ужасни се. Мене прво ме видоа во градска на ехо на абдомен и тој еден доктор или што и да е ми вика а еве го го гледам слепото црево е. И јас идам со снимката кај хирургот тој ми рече ајде сега крва слика и мирни леукоцити а не е болката неиздржлива и ме прати на гинеколог. Оваа па ваму вика можно е да треба да те оперираме ако повеќе боли. Ме умреа луѓево од страв значи ми се смачи. Не знам можно е уште да боли како што викаш од шпицови или сл, иако е пукната, се надевам ќе помине и се надевам не е слепо црево више аман. фала ти